-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Eski Donnie Darko ile Yeni Paralel Evrenler


Source Code, yani Yaşamın Şifresi henüz üç gün önce vizyona girdi. Ama şu ana kadarki referanslara bakılırsa oldukça ses getireceğe benziyor. Donnie Darko ve Brockback Mountain filmmlerinden tanıdığımız  Jake Gyllenhaal başrolde.

İşte bu da trailer:
Aynı Donnie Darko 'da olduğu gibi döngüsel zaman ve kuantum fiziği filmimizin ana temasını oluşturuyor. Tabii ki şaşırtıcı bir son da bu tarz filmlerde hemen hemen her zaman görüldüğü gibi bizleri bekliyor!

Aslında bakılırsa Inception 'dan daha kafa karıştırıcı diyebilirim. Buradaki zaman-mekan döngüselleri  rüya içinde rüya görmekten biraz daha farklı ancak iki filmin de kesiştiği noktalar var; yapay bir dünya yaratmak gibi.



Afganistan'da görev almış olan Yüzbaşı Colter Stevens bir anda kendisini bir trenin içinde gidiyor halde bulur. Oraya nasıl geldiği hakkında en ufak bir fikre sahip değildir. Ancak görünüşe bakılırsa karşısında duran kadın, Christina Warren, onu iyi tanıyordur. Colter aynadaki yansımasını görür ve bu suretin kendisine ait olmadığını fark eder. Cüzdanına baktığındaysa Sean adlı bir tarih öğretmeninin zihnine girdiğini görür. Olayları anlamaya çalıştığı sırada ise tren büyük bir gürültüyle patlar ve ölür.

Uyandığında bir kapsülün içindendir ve ekrandaki bir kadın onu "yüzbaşı" diye çağırmaktadır. Kadının kim olduğunu hatırlayamayan Colter'a hatırlaması için bazı imgeler gösterirler. Kadının adının Colleen Goodwin olduğunu hatırlayan Colter, ısrarları sonucu çok gizli bir görevde olduğunu öğrenir.

Tren olayın geçtiği günün sabahı Chigago'ya giderken birisi veya birileri tarafından patlatılmıştır ve bu yalnızca bir uyarıdır. Devlet ise yeni bir yazılım geliştirmiş ve insan beyninin ölmeden önceki 8 dakikasını hatırlaması özelliğini kullanarak yüzbaşı Colter'ı  trene bombacıyı bulması için geri gönderirler. Colter'ın sadece 8 dakikası olmasına karşın her öldüğünde olay yeniden tekrarlanabilmektedir.

Projenin mimarı olan Dr. Rutledge Colter'ın kendisi hakkındaki sorulara cevap vermek istemez ve yalnızca işini yapmasını öğütler. Ancak gönderildiği paralel zamanda araştırma yapan Colter, kendisinin Afganistan'da ölmüş olduğunu öğrenir. Devlet yalnızca onun ölmeden önceki 8 dakikada hatırladığı duyulardan yararlanarak zihnini kullanmaktadır.  Öldürkten sonra bile göreve getirilen Colter ise trene bombayı yerleştiren kişiyi bulur ve fişinin çekilmesini istediğini söyler.

Operasyon yapılır ve bombac ikinci saldırısından önce tutuklanır. Dr. Rutledge ise Colter'ı yeni felaketleri önelemek için yeniden kullanmak istemektedir. Colleen Goodwin ise buna razı olmaz ve Colter 'ı son bir kez daha trene gönderir. Burada uzay/zaman döngüsünü kıran Colter yeni bir paralel evren yaratır ve treni patlamadan kurtarır. Böylece geçmişte yaşanan bir olayın değiştirilebileceğini ispatlamış olur.
QuickEdit

You Might Also Like

1 yorum

Adsız dedi ki...

donnie darko'nun eline su dökemez!

Infinyteam