-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Yeni Nesil Gazeteler


İpadlarin popülaritesi henüz iphoneları geçememiş olsa da Türkiye'nin ilk ipad gazetesi "Zete", Nurcan Akad tarafından çıkartılmaya başlandı bile.

İnsanoğlunun olayları tam olarak kavrayabilmesi için beş duyusunu da kullanabilmesi gerekir. Günümüz gazeteleri bunun sadece görme ve dokunma kısmını yerine getirebiliyor. Ancak ipad gazeteler ile görme, dokunma, duyma duyularımızı hitap ediliyor. Aynı zamanda vaktimizin çoğunu boşa harcadığımız internette internete özel, haberle ilgili videolar izleyebileceğimiz bir gazetenin olması oldukça güzeel bir şey.

Yalnızca tek bir gazete olması aslında taraflılık ve doğru haberin ulaşması bakımından oldukça kötü bir durum ancak  günümüz Türkiyesi'nde bu bile büyük bir şans olarak değerlendirilebilir. İpad gazetelerinin sosyal medyanın geldiği son nokta olduğunu şimdilik söyleyebiliriz ancak sorulması gereken çok önemli bir soru var: Bu gazete gerekli bir şey mi? Kendimce cevap vermem gerekirse; hayır. İnternet gazetleri sayesinde tüm dünyadan birçok insanın hayata bakışını ve haberler hakkındaki yorumlarını, düşüncelerini öğrenebiliyoruz. Bununla birlikte çok büyük bir bilgi kirliliği ve içinden çıkılamayacak tartışmalara neden olduğu da açık.

Elli yıl sonra eğer kahvelerde oturcak kişiler kalırsa- kanımca kahve kültürü hiçbir zaman bitmeyecek.Belki şekil değiştirip pub kültürüne dönüşebilir.- onların ellernde ipad görmeyeceğime eminim. Eğer ipad tv gibi  topluluk tarafından izlenebilinecek, kullanılabilecek bir şey olsaydı belki gerçek olabilirdi ancak kişisel bir şey olduğu için bu çok ama çok düşük bir ihtimal.

Reklamın gücünü ve tüketime alışmış toplumu ele aldığımızda ipadlerin çok kısa bir süre sonra insanlaırn zihinlerine "mutlaka alınması gereken bir şey. " olarak kazınması da mümkün. Hal böyle olunca Doğan grubu gibi büyük medya kuruuşları Nurcan Akad'ı ve Zete'yi büyük ihtimalle saf dışı bırakcak ve eğer bu alanda gelecek görürlerse büyük ihtimalle ipad gaeteciliği konusuna geniş bir bütçe ayıracaklar. Bir öğretmenin 12 ay taksitle kendi maaşına eşdeğerde olan br ipad alması beki on yıl önce bana imkansız gibi görünebilirdi ancak şu anda borç batağında olmak, taksitli eşya,teknolojik malzemeler, araba, ev satın almak o kadar normal bir şey ki bu devirde her şey beklenir diye düşünüyorum. (Her ne kadar  klasik  gazetelerin tahtının hiçbir zaman sarsılmayacağını, nsanların vapurda, trende,, kahvelerde ellerinde iadlerle dolaşmayacaklarına kesin gözüyle baksam da.)








QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam