-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Dünyanın En Genç Soyguncusunun Hikayesi: Sıkıysa Yakala!




Catch Me If You Can!
60'lı yıllarda geçen olayda Frank Abagnale Jr. adlı 16 yaşındaki bir soyguncunun gerçek hayat hikayesi anlatılıyor.
Aslı Frank Abagnale Jr'ın yazdığı:"Catch Me If You Can: The Amazing True Story of the Youngest and Most Daring Con Man in the History of Fun and Profit " adlı bir kitap olan İki dalda Oscar'a aday olmuş ve Steven Spielberg'in yönettiği filmin başrol oyuncuları Tom Hanks ve Leonardo Di Caprio


Şahsen 8 yaşımdayken sinemada alt yazılı izlemiştim bu filmi. Tabii olayları pek anlayamamıştım ancak filmi çok sevmiştim. Şansıma hiçbir yerde de Türkçe dublajlı oynamıyordu! Günlerce ağlamıştım . Cidden :( Tabii daha sonra büyüdüm ve birkaç kez izledim bu inanılmaz keyifli ancak bir o kadar da duygusal filmi.


Film başarılı bir iş adamı olan Frank Abagnale(babası)'in ergi kaçakçılığı yüzünden mallarına el konulması ve çöküşüyle başlıyor. Büyük ve güzel bir eden bir apartman dairesine taşınan Abagnale'ler, Frank Jr.'ı da devlet okuluna veriyorlar. Ancak Frank'in üçkağıtçı kafası burada da ortaya çıkıyor ve sınıftaki öğrencileri haftalarca İngiliz Edebiyatı dersi öğretmeni olarak kandırıyor, onları geziye götürüyor hatta veli toplantısı düzenlemeyi bile planlıyor!


Annesinin babasını aldattığını gözleriyle gören Frank Jr., hiçbir şey yapamıyor.Ta ki anne-babasının boşanacağını öğrenene kadar. İçinde 25 dolar olan çek defteri ile birlikte evden 16 yaşında evden kaçıyor..


Maket uçaklardaki amblemleri sökerek pilotların çek defterlerini taklit ediyor ve bu yolla paralar kazanıyor. Yardımcı pilot olarak bir süre uçuşlara katılıyor. Doktor oluyor ve çalıştığı hastanede bir kıza aşık oluyor. Ailesiyle tanıştığında avukat da olduğunu söyleyiveriyor. İşin ilginci şu ki, baro giriş sınavını çalışarak kazanıyor! 


Frank'in milyon dolarları bulan soygunculuğunu yakalamakla göreli olan ekibin  başı Carl Hanratty, Frank'i rahat bırakacak gibi gözükmüyordur. Ancak her sene yılbaşında yaptıkları telefon görüşmesi birbirleri arasında bir bağ oluşmasına neden olur: İkisi de yalnızdır ve arayacak başka kimseleri yoktur.


Çok defa Frank'i elinden kaçıran Carl en sonunda onu yakalar ancak Frank yine defalarca kaçmaya yeltenir.Onu Fransa'dan Amerika'ya getiren Carl FBI'da işe başlamasına yardımcı olur. Carl ile birlikte kaçakçılık ve sahte çek işlerine bakacaktır. 


Kısa süre sonra tüm dünyayı birbirine katan Frank, FBI'ya en fazla yardım eden kişilerden birisi olur.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam