-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Inception


Yanılsamalar,Rüyalar,Görsel Efektler Arasındaki Küçük İnsanlar

Inception

İnsanların akıllarını karıştırmaktan anlaşılamaz bir zevk duyan Christopher Nolan'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı 4 oscar ödüllü Inception tam bir görsel efekt şöleni.

Leonardo Di Caprio, Joseph Gordon-Levitt ve Ellen Page'in baş rollerini paylaştığı bu film, Nolan'ın diğer önemli filmi Memento gibi zihin, hafıza gibi konularla içli dışlı. Ancak Inception'daki özel efektlerin hiçbirisi Memento'da yok. (Demek ki Nolan iyi kazanmış.)

Filmde insanların rüyalarına giren ve bu şekilde neleri nerede sakladıklarını bulan bir çetenin başı olan Cobb'un başı beladadır. Amerika'ya girişi yasaktır ve çocuklarını bir daha hiç göremeyecektir. Ancak Saito adlı bir iş adamı, rakip firmanın sahibinin ölmesi üzerine Cobb'a bir görev verir: İşi oğluna devreden iş adamının oğlu Robert'ın rüyasına girip onun hafızasını değiştirecekler ve böylece Robert şirketi satıp kendine başka bir yol çizmeyi düşünecektir. Eğer Cobb bunu başarırsa Amerika'ya giriş yapabilecektir. Şimdi ihtiyacı olan şey yeni bir ekiptir.

Abcak Cobb'un karısı Mal( Marion Cotillard) sürekli yarattıkları yapay rüyalara girmekte ve sabote etmektedir.

Cobb'un babasının başarılı bir öğrencisi olan Adrianne, bu büyük hafıza değiştirme işi için tutulmuştur. Rüyaların tasarımcısı rolünü üstlenen Adrianne aynı zamanda Cobb'un karısıyla olan sakladığı anıları da ortaya çıkarır.

En ufak bir cinsellik içermeyen bu heyecanlı film aslında çok konu içerdiği için karışık. Her şeyi biraz daha sindirerek ermiş olsalardı bu kadar askıda kalan konu olmazdı. Hayır senaryo ve kurgu olarak askıda kalmaktan söz etmiyorum. Yapay bir duygusallık içermekten öteye gidememiş olması asıl üzücü olan. Ama gene de son derece büyük bir teknolojinin ve kurgunun ürünü olduğu yadsınamaz!

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam