-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Management ( MGMT)



Çaylar Management'dan!!







Genellikle çağının müziğini dinleyen ben-yani bildiğiniz Su Tunç-, şu sıralar birkaç tane "geleceğin müziği"ni yapan grup keşfetti. Bunların başında da dünya literatürüne Neo-psychedelia  music kavramını kazandıran( yanlış olmasın, psychedelia pop,rock, soul tarzı türlerin kökeni çok eskiye dayanıyor.)  MGMT- yaani Management- geliyor.
.
Şu sıralar otuzlarına merdiven dayamış olan Ben Goldwasser ve Andrew VanWyngarden adlı iki kafadar Wesleyan Üniversitesi'nde okurlarken birbirlerine beğendikleri müzikleri dinletirler ve bir anda kafalarında "biz daha iyisini yapabiliriz bunların." şeklinde bir lamba yanar ve zaten gitar çalıp elektronik müzikle uğraşan ikili MGMT'ı kurarlar. Sonraları gruba James Richardson, Matt Asti ve Will Berman da ekleniyor ancak röportajlarda, çekimlerde v. pek de esameleri okunmuyor maalesef.

MGMT yalnızca müzikten ibaret değil kesinlikle.Özellikle çok zeki Amerikalılar tarafından kafaları "high" oolunca dinledikleri bir grup olmayı da hiç mi hiç hak etmiyor.Bu adamların henüz tam olarak kavrayamamış olduğum bir yaşam stilleri de var. İlk başta müziklerinde kullandıkları Doğu ezgileri, folk müzikler vs. postmodernizmin farkında olduklarını ve bu yönelişte müzik yaptıklarını gösteriyor. Ayrıca physcedelic pop'un bir evrilmiş halini yapıp klipleriyle iyice kafamızı karıştırmaları,- aynı oranda kendilerine hayran bırakmaları- bir süre sonra şarkılarını klipleri olmadan dinleyememenize neden oluyor.



Ayrıca bu adamların şarkılarının sözleri de bir garip. İyi düşünülmüş oldukları kesin. 2000'li yılların genç Amerikalıları ne kadar olabiliryorsa o kadar anti-kapitalistler ve "hippi yaşam tarzı"nı benimsemiş gibi gözüküyorlar. Kliplerde dolarları ateşe atmalar gibi atraksiyonların dışında, alttan alttan verilen savaş ve sömürü düzeni karşıtı mesajlar da alabilenlere güzel tabii. "Metalaştırıldık ey halkım!" diye bas bas bağırıyor olsalar da, gerek  indie rock çakması gibi görünen müziklerinin elektronik alt yapılı olması, gerekse kliplerinde kullandıkları bilinçaltı/ doğa üstü/ hayal ürünü öğeler her daim kafası iyi olanların "Abii çok iyiler yeaah" diye dolanmalarına neden oluyor. He çok mu ciddiye almak lazım bu adamları? Bence evet. Yepyeni bir şey sunuyorlar. "Vayy be nasıl düşünmüş arkadaş!" diyorsun klipleri izleyince. Ayrıca anladığım kadarıyla çok da şeker insanlar. Kızlar daha bir "tatlı" olan Andrew'a fazla yüklenmese daha da iyi olacak sanırım.
Andrew VanWyngarden
Ben Goldwasser

Bu adamların kafası iyi mi peki? Bazı röportajlarını izledim. Vardığım sonuç evet. Ama bu onların yaptıklarının hafife alınacağı anlamına mı gelir? HAYIIIIR:)
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam