-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Jinja Safari





Ben bu grubu her seferinde Jinja Forest, Ninja Safari, Jinga Forest, Jinjle Safari gibi adlarla çağırsam da ( İngilize'de "call" deniliyor ya. Ee biz de İngiliz olduk artık.) adını Uganda'daki "JINJA" şehrinden alan Avustralyalı bir grup bu. Müzikleri bana o kadar güzel geliyor ki kelimeler  kifayetsiz kalır sanıyorum onlara karşı olan sevgimi anlatmak için.

Tasmania'da büyümüş olan Marcus Azon ve Central Coastlı Cameron Knight'ın kurduğu bu grup( sonradan Joe Citizen, Alister Roach, Jacob Borg'da ekleniyor gruba) kendi deyimleriyle "Forest Rock" yapıyorlar. Gerçekten de Afrika müziğini rockla ustaca birleştirmiş olan bu adamlar, son derece ilginç ve hoş bir müzik çıkarmışlar ortaya.



Marcus, Afrika müziğine olan yakınlıklarını kendisinin Tasmania'da büyümesine ve büyük annesinin halen Uganda-Jinja'da yaşamasına bağlıyor. Değişik kültürlerin içinde yaşamak evet çok,çok zor bir durum. Uyum sağlamaya çalışmak, özellikle kapalı kültürleri olan bir grubun içindeki "farklı" olmak...Ancak Marcus Azon bunu lehine kullanmış, o kültürle kendi kültürünü birleştirip arkadaşıyla birlikte yepyeni bir şey yaratmışlar. Çok da iyi yapmışlar. Çok da güzel olmuş. Ne güzel olmuş öyle. Aferin aferin!

Her bir şarkısı ayrı güzel. Klipleri de öyle açıkçası.  Tabii "ilk" olmanın bazı eksiklikleri hissediliyor. Öncelikle şarkıların hepsi birbirini andırıyor. Ama hepsi de birbirlerine benzeyen çok güzel olan şarkılar oldukları için kaynıyorlar arada. Hem kim "Hiccups" (Hıçkırıklar) adlı bir şarkıyı sevemez ki?!!!


Kliplerinde de doğayla iç içeler. Hepsi doğada geçiyor ve pastel renklerle çekiliyorlar. Afrikan etnik müziğinin de ezgilerinin yedirildiği ilginç müzik eşliğinde dans eden sarışın mavi gözlü insanları görmek oldukça ilginç ve güzel bir şey aslında. Acaba yardım filan da ediyorlar mı? Uganda sonuçta bu. Açlık sefalet bir yandan... Neyse, yalnızca millete sevimli görünmek için menajerlerinin söyledikleri yerlere bağış yapanlardan olmasınlar da ne olurlarsa olsunlar.

Bir gün belki Türkiye'ye gelirler, belki ben onları bir yerde görürüm.. Bilemiyorum ama çok istiyorum. Çok güzelsiniz efendim. Çok...

Daha fazla bilgi almak için: jinjasafari.blogspot.com/
QuickEdit

You Might Also Like

2 yorum

Adsız dedi ki...

süper grupmuş yalnız. çok sağol

Adsız dedi ki...

tanrım! Türkiye'de benden başkasının bu grubu dinlediğini bilmek mükemmel! Jinja Safari kesinlikle en sevdiğim gruplardan biri! buraya geliceklerine inanmasamda umut etmekten başka bi şey elden gelmiyo..

Infinyteam