-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Filmekimi 2011


Haber yazım tekniklerini blogumda da kullanayım dedim(yani alıntı veya copy-past değldir!!):

Her seferinde o seneye damgasını vuran filmleri seçmekte usta olan IKSV Filmekimi grubu, onuncu yıllarını kutladıkları 2011'de bu ustalıklarını İstanbul dışına taşıyor.

8-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Filmekimii,  bu sene ilk defa İstanbul dışında da gerçekleşecek. İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Antalya'yı kapsayan festival, Berlin, Cannes, Venedik ve Toronto film festivallerinde prömiyerleri yapılan ve ses getiren filmleri Türk izleyicileriyle buluşturacak.

Haftaiçi gündüz seansları ( 13.00-15.30-16.00) öğrenciler için 5 lira olan festival,Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu sinemalarının yanı sıra Nişantaşı City’s ve Cinebonus Maçka G-Mall olmak üzere 4 sinemada izleyicilerle buluşacak. Ülkemizde yeni sanat sezonunun açılış habercisi olarak bakılan festival, 10. yılında çok daha geniş bir kitleye hitap edecekmiş gibi görünüyor.

Festivalde yer alacak olan filmlerden Seçmeler.



Le Gamin Au Vélo
(Bisikletli çocuk)

Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne kardeşlerin Rosetta, L'enfant ve Le Silence de Lorna gibi kült kabul edilen filmlerinde bir yenisi daha eklenecek gibi gözüküyor. Cannes'da Büyük Jüri Ödülü'nü Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Andolu filmiyle paylaşan Bisikletli Çocuk, yetimhanede tek başına kalan 11 yaşındaki Cyril'in hikayesini anlatıyor.

Melancholia
(Melankoli)

Danimarkalı Lars von Trier'in son filmi olan Melankoli, yönetmenin deyişiyle "Dünyanın sonu hakkında güzel bir film." Kristen Dunst'un ve Charlotte Gainsbourg'un ikiz kardeşleri oynadığı filmde Dunst, performansıyla Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Restless
Amerikan bağımsız filmin en önemli yönetmenlerinden olan Gus van Sant'in son filmi Restless, prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Alice In Wonderland ve Kids All Alright filmleriyle yıldızı parlayan Mia Waikowska ile usta oyuncu Dennis Hopper'ın oğlu Henry Hopper'ın başrollerini paylaştığı filmde ölümcül bir hastalığa yakalanan bir kız ve cenazelere gitmek gibi bir hobisi olan bir erkeğin öyküsünü farklı bir bakış açısıyla ele alıyor.


Café De Floré
 C.R.A.Z.Y. filminin yönetmeni ve senaristi olan Jean-Marc Valée'nin yönetmenliğini yaptığı film,prömiyerini Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirdi.  Film, biri 1960’ta, diğeri günümüzde geçen ama birbirine paralel ilerleyen iki farklı olay örgüsünü bir şarkı ve bir mekânı birleştirerek izliyor.Vanessa Paradise'in başrolde oynadığı Café de Floré, şimdiye kadar alınan eleştiriler göz önünde bulundurulduğunda C.R.A.Z.Y. kadar olmasa da ses getireceğe benziyor.


This Must Be The Place
(Olmak İstediğim Yer)

Sean Penn'in ciddi derecede The Cure'un solisti Robert Smith'e benzetildiği film, hayatından bezmiş olan sıradışı bir rock yıldızının öyküsünü anlatıyor. Şimdiden Oscar için adı konuşulmaya başlanan Penn'in kendini sürekli yenilemesi nedeniyle ne zaman kendi doruğuna ulaşacağı merak konusu. Çünkü This Must Be The Place'de de önceki rollerinden tamamen farklı ve son derece başarılı bir performans sergiliyor.

We Need To TalkAbout Kevin
(Kevin Hakkında Konuşmalıyız)
Tanınmış İskoç yönetmen Lynne Ramsay, müziklerini Radiohead’den Johnny Greenwood’un yaptığı psikolojik gerilim Kevin Hakkında Konuşmalıyız ile Morvern Callar’dan dokuz yıl sonra sinemaya dönüyor. Filmin başrolündeki, kötü yürekli oğlunun yaptıklarıyla dünyası kararan bahtsız anne rolündeki Tilda Swinton, muhteşem performansıyla adını şimdiden Oscar adayları arasında geçirtmeye başladı. Tilda Swinton’a başrollerde John C. Reilly, genç yıldız Ezra Miller ve Ashley Gerasimovich eşlik ediyor. Lionel Shriver’ın Türkiye’de de aynı adla yayınlanan Kevin Hakkında Konuşmalıyız adlı ödüllü romanından uyarlanan film, bu yıl Cannes Film Festivali’nin en ses getiren filmleri arasındaydı.
QuickEdit

You Might Also Like

2 yorum

Adsız dedi ki...

hocam linki koymamışsın
http://filmekimi.iksv.org/tr/index.asp

ss dedi ki...

e sağolun :)

Infinyteam