-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

15. Brüksel Akdeniz Filmleri Festivali / 15eme Fesival Cinéma Méditeranéen Bruxelles


Bu yıl on beşincsi düzenlenecek olan Brüksel Akdeniz Filmleri Festivali'nin odağı Türk Filmleri olacak.

Enclave, Goran Radovanovic


4-11 Aralık  tarihleri arasnda gerçekleşecek olan festivalin onur konuğu ise Nuri Bilge Ceylan!

Bu yıl Türk filmlerinin bu denli üzerine düşülmesinin sebebi aslında ocak ayından beri devam etmekte olan bir etkinlik; Europalia. Belçika'da her sene dünyadan herhangi bir ülke seçilip bu ülkenin tanıtımı yapılıyor. Eh, her ne kadar Belçika Türk göçmen dolu olsa da, Belçikalılar'ın kebap ve Tarkan dışında Türk ve Anadolu kültürü hakkında öğrenecekleri çok şey var. Euopalia kapsamında Türkiye'ye ağırlık vemrişken sanırım "Zaten Türk flmlerini iki aydr sağda solda gösteriyoruz. Bu yılki festivvali de onlara adayalım. Jest olsun" demişler. İyi de yapmışlar.Festival kapsamında gösterilecek Türk / Türkiye coğrafası filmleri: Sivas, Salı, İklimler, Mustang, Bakur ve Limonata.
Sivas, Kaan Müjdeci

Bu festivali çok sevmemin bir sebei de Akdeniz Filmleri deyince yalnızca İspanua, İtalya, Yunanistan, -eh biraz da- Türkiye çemberinde saplanıp kalmaması. Akdeniz'e kıyısı olan tüm ülkelerden filmleri bulabilirsiniz bu festivalde. İsrail, Kosova, Tunus... Hatta ucundan kölşesinden denize kıyısı olan Bosna filmleri geçen yıllarda festivalin en göz dolduranları arasındaydı.

Babai, Visar Morina


Festivalin bir başka özelliği de adeta bir altın günü havasında geçmesi. Şaka yapmıyorum. Salonların girişine ttezgahlar kuruluyor ve ilkokul kermesinde kek satan veliler gibi, ablalar,teyeler börek, çay, simit satıyorlar bu tezgahlarda. Türk'ü var, Faslısı var... Aslında bu kadar yani başka milletten de pek insan yok.




Benim mutlka izleyeceğim filmler ise;

Babai - Visar Morina (Kosova-Makedonya-Almanya)
Tikkun- Avishai Sivan (İsrail)
Sivas- Kaan Müdjeci (Türkiye)
Enclave- Goran Radovanovic (Sırbistan-Almanya)














QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam