-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Uncategorized

Anime / Manga Önerileri 8: Cowboy Bebop



Tür: Aksiyon, bilimkurgu, komedi macera, shounen




Ah! Sıra geldi Uzay Kovboyları'na! Şu zamana kadar animelerin tanıtımlarını yapıp işte biraz da sağdan soldan ucundan köşesinden analiz ettim. Ama o animeleri nazıl izlemeye başladığımı, benim için ne anlama geldiğini yazmadım. Kime ne benden, değil mi? Bir başkası yazsa ben de "Uf sussna be slk bze ne snn hytndn" derdim. Bu arada şu ana kadar yazdıklarımın çoğunun önce mangasına başlayıp sonra animesine geçtim. Eğer izlemeye karar verdiğiniz bir yapım olursa ve mangası da varsa - olmadığı durumlar nadirdir zaten- lütfen mangasını okuyun önce. Hele bir uygulayın bu dediğimi, sonra "Su dediydi" dersiniz.

Canınız şöyle güzel, macera dolu bir yapım istiyorsa doğru adrestesiniz; Cowboy Bebop taaaam size göre! Tabii maceranın da binbir çeşidi var; bizim Bibop işin hem vahşi Batı hem de bilim kurgu tarafında bulunuyor. Yemeyin de yanında yatın. Hem daha önce bahsettiğim gibi, bende yeri büyük. Çünkü içinde Spike Spiegel gibi dehşet bir karakteri barındırıyor. Anime karakterine aşık olmak diye bir şey varsa -ki var- zamanında Spayk'a karşı hissetiklerim sanırım bu başlık altında incelenecek türden.


Animenin atmosferiine sert bir geçiş yapayım hemen:

Yıııııl 2071, Malazgirt Savaşı'nın 1000. yıldönümü. Kahramanlarımız ilk bölümde bayraklarını kuşanmış, Asena'nın önderliğinde kovboyluk serüvenlerini icra etmektedirler...

Espirilerim kötüdür, evet. Yıl 2071 ama. Mars'a koloniyi kurmuşuz. İşler güzel. Yalnızca en zenginler yaşayabiliyor tabii. "Ayrıclıklılar". Ama yine de bir dolu kaçakçı, dolandırıcı Dünya ve Mars arasında mekik dokuyor. Uzay Kovboyları olarak adlandırılan avcılar ise mimlenen ve üzerleenir apra ödülü konan suçuları yakalayıp hop, polise teslim ediyorlar. Spike Spiegel ve Jet Black da bu kovboylardan işte. Hayatı macera filmi tadında geçiren ve gasızlığın en dip köşelerinde takılan karakterimiz Spike ve Black, her bölüm birbirinden heyecanlı maceralara atılıyorlar. Atıldıkları maceralar sırasında da Ein (köpek bu), aslında elli küsür yaşında olan Faye Valentine ve Ed takımın parçası haline geliyor olaylar çok daha karmaşık ve eğlenceli bir hale gelmeye başlıyor.

Ana konunun yanında bir sürü yan konu da işleyen, kahramanları biraz gerçek dışı olsalar da çok güzel işlenmiş müthiş bir aksiyon animesi.  1998 yılında gösterime girmiş bu arada. Nereden baksanız on sekiz yıla yakın bir zaman geçmiş. 2071'e kadar Mars'ta zor yaşarız biz. The Martian'ı izledim azönce. Böyle üç boyutlu müç boyutlu. Sinirim bozuldu. Bu gidişle iki yüz yıla zor becceririz şu Mars'ta yaşam işini. Yaş yani...














QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam