-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 58. Bölüm İncelemesi


DİKKAT DİKKAT! BU YAZI YALNIZCA TOKYO GHOUL:RE'Yİ TAKİP EDENLER İÇİNDİR. 

"Animesini izledim zaten" diyen arkadaşlar olabilir. Onları da dışarı alalım lütfen. Tokyo Ghoul:re'de daha üç sezonluk malzeme var henüz animeye uyarlanmayan.

Hadi kış kış!!! Biz, Tokyo Ghoul:re'yi takip edenler olarak çok eğleneceğiz. Hıh!


Eveeet, Tokyo Ghoul:re'yi takip edenler olarak baş başa kaldığımza göre biraz daha  rahat davranabilirim.

Ay hayatımda ilk defa katıldığım bir teori doğru çıktı! Bizim Kaneki Eto'yu ikiye bölünce doğal olarak yabancı forumlarda tartışmalar almış başını yürümüştü. Bayağı bayağı birbirine "Baka!" diyen bile çıkmıştı Eto'nun akıbeti üzerine yapılan yorumlarda. O derece yani!




Bu yorumlarda öne çıkan teoriler ise;

1- "Eto kendini Kaneki'nin hafızasının yerine gelmesi için feda etti. Tsukiyama bu yükseklikten düşen bir ghoulun yaşayamayacağını söylemişti. O zaman Eto kendi ölümünü seçti" (Bu mantıklı bir teori)

2- "Eto böyle bir şey olacağını öngöremedi. Kaneki'nin onu öldürmeye çalışacağını düşünmemişti. Eto Kaneki'den çok daha güçlü. Kaneki'nin atağını beklemediğinden hazırlıksız yakalandı ve öldü. One-Eyed King artık Kaneki olacak" (Bu biraz fazla hayalperest gelmişti bana açıkçası)

3- "Eto, Kaneki'yi sevdiğini söylediğinde, Kaneki'nin onu öldürmeye çalışacağını pekala biliyordu. Eto'nun Tsukiyama Ailesi Operasyonu'na gelme sebebi başından beri Kaneki'ye hislerini açıklamak ve ona kendi "kakujasını" yedirip Kaneki'yi daha da güçlendirmekti. Kanae'nin Kaneki'den nefret ettiğini biliyordu. O nedenle Kanae'ye ona tapması (!) karşılığında kendi iyileşme gücünü verdi -büyük ihtimalle Kanae'ye kendinden bir parça yedirdi- ve Kaneki'ye saldırması için cesaretlendirdi. Kanae de boş durmadı tabii. İlk fırsatta Kaneki'nin sağ kolunu koparttı. Haise alt kimliğindeki Kaneki bu şokla yeniden Kaneki haline döndü ve tam o anda  Eto gökten zembille iner gibi bindi tepesine hepsinin. Eto binadan düşse bile yara almayacağını biliyordu. Amacı ölüp yerine Kaneki'yi geçirmek değil, Kaneki'ye kendini yedirip güçlerini denkleştirmek ve birlikte dünyanın ..ına koymak" (Çok detaylı olmakla birlikte en mantıklı teori buydu. Biraz "long shoot" idi ancak Eto gibi güçlü bir karakter öyle kolay kolay öldürmez kendini. Hem de kurguya lazım ve Tokyo Ghoul okurları Eto'yu pek seviyorlar. Ben de dahilim bu gruba)



Eto'nun planının Kanae'yi yakalayıp ona işkence ettiği ve "bir şey karşılığında ona tapmasını" söylediği zaman  başladığını, yavaş yavaş ilerlediğini ve en sonunda, Tsukiyama Building'in çatı katında, Eto Kaneki'ye onu sevdiğini söylerken de climaxe -doruk noktasına- ulaştığını gördük. Planın son aşaması ise Kaneki'yi bir şekilde tahrik edip -sinirlendirme anlamında şeettim- ona yenilmiş numarası yapmaktı.


 Bu herkesi şok eden olaydan sonra (kimse Eto'nun ortaya çıkıp böyle bir şey söyleceğini beklemiyordu) okuyucuların bir kısmı Kaneki'nin CCG'yi terk edeceğini ve Arima'yı öldürmeye çalışacağını savunmuş, diğer bir kısmı ise hafızasının yerine geldiğini belli etmeden Kaneki'nin CCG'de çalışmaya devam edeceğini ve aynı Eto gibi, planını ince ince işleyeceğini söylemişti. Ben ikinci taraftaydım ve görünen o ki bu konuda da kazandım!


Tsukiyama'yı, geçmişlerini hatırlamış olmasına rağmen gözü kapalı aşağı atan Kaneki'nin tam bir kötü adama dönüştüğünü düşündü yine birçok kişi. Buna kesinlikle katılmıyorum. Eto'dan arta kalanları yerken CCG'ten Ui Kaneki'yi görmüştü hatırlarsınız. Tsukiyama ise o sırada çatıda, Kaneki tarafından bıçaklandığı için sersemlemiş durumdaydı. Kaneki'nin ise, hafızasının yerine geldiğini çaktırmamak için Tsukiyama'yı öldürmekten başka çaresi yoktu. Eh, o kakujayla Tsukiyama'nın altından girip üstünden çıkabilirdi. Ancak kendisine yaşaması için bir şans verip, Tsukiyama'yı tutup çatıdan aşağı attı. 58. bölümde de gördüğümüz gibi, Tsukiyama Kanae sayesinde sağ salim kurtulmuş bu düşüşten. Babası da sağ hatta. Tam aile saadeti!

58. bölüm son on bölümdür alıştığımız gibi aksiyon üzerine aksyion içermese de, çok önemli bilgiler veriyor bize. Bir geçiş bölümü olduğundan ileride olacakları anlayabilmek için bu bölümü de çok iyi anlamak gerekli.



Shuu Tsukiyama'yı kurtarmak için Hori, diğer ghoullardan yardım istediğini itiraf ediyor. Yarıdm eden ghoullar kim olacak? Tabii ki bizim Anarşik Aogiri Tree! Tsukiyama'yı kaçırmak için gerekli minibüsü ayarlarken bir yandan da diğer araçlara saldırıyor Aogiri Tree ve içinde Shiruzu'nun cesedinin bulunduğu araç da kaçırılıyor.


"Aorigi'nin CCG'nin yollarını nasıl bildiği ise hala bir sır"

Demek oluyor ki, CCG'de bir köstebek var! Şu an kim olduğunu bilmiyoruz. Bizim Kaneki bile olabilir. Kaneki'nin kafasında ne var, tahmin edemiyorum şu an. Herif habire kimlik değiştiriyor. Ah Ishida ah! Çektirmediğin eziyet kalmadı şu çocukcağıza!

Hoop bir sahne sonra, Shirazu'nun çalınan cesedinin üzerinde deneyler yapıldığını görüyoruz. Aogiri Tree için çalışan insan ve ghoul doktorlar Q'ler üzerinde yapılan, Kakuhou'yu insan bedenine yerleştirme işlemini inceleyip, bunu çok daha ileriye götüreceklerinden bahsediyorlar. Shirazu öldü. Shirazu'nun öldüğünü bilen ve cesedinin çalınması için Aogiri'ye yardım edebilecek olan çok az sayıda CCG üyesi var ve aralarından bir tanesi köstebeğimiz.


İki sahne sonra ise Eto'yu banyosunda, yeniden çıkan ayak parmaklarını oynatırken görüyoruz.

"O küçük, tatlı kolun yerine geldi mi?"

"Merak ediyorum, beni yemek hoşuna gitti mi?"

"Ka-Ne-Ki-Kun"

Eto bir yandan Aogiri Tree'nin yaptığu yarı-ghoul yarı-insan deneylerini destekliyor, bir yandan da boş bulduğu anlarda Kaneki Ken takıntısını sürdürüyor gibi duruyor. Öyle durduğu yerde durcak bir hatun değil Eto. Çat diye çöküverir ümüğüne milletin bir anda. Bu endnele onun hakkında da tahmin yapamıyorum.




Eto ile olan kavgasından sonra Associated Special Class rütbesine yükseltilen ve Q Squad'ın liderliğini bırakan Kaneki'yi diğer CCG üyeleri ile birlikte Aogiri Tree üyelerini avlarken görüyoruz. Kaneki'nin kakujasının artık gözleri ve -sanırım- bir ağzı var ve Aogiri üyesi Ghollar onu "The Black Reaper" olarak çağırıyor.

Aogiri Tree üyelerini öldürme emri verilen ve bu emri gözü kapalı gerçekleştiren "The One-Eyed Inspector",  Haise Sasaki aka Kaneki Ken'in daha neler yapacağını ileriki bölümlerde göreceğiz.


Benim düşüncem Kaneki'nin ortada ne Aogiri Tree ne de CCG üyesi bırakmayacağı, yeni bir grup kurup geri kalanları çata pata öldüreceği yönünde.

Hadi hayırlısı!













QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam