-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

2016'da Başlayacak Yepyeni On Anime


Ta ta taaa! 2016'nın yepyeni animeleri emrinize amade!

Biliyorum, arada kendimi kaptırıyor ve on beş- yirmi yıllık animelerin önerisini yapıp "New is always better" mentalitesindeki arkadaşları gözardı ediyorum. Yenilerden çok güzel animeler yok mu? E, var tabii! Shingeki No Kyojin nereye duruyor? Anime uyarlaması bu kadar güzel olan manga çok az gördüm çok az duydum. Bakınız Tokyo Ghoul. Böyle bir anime yakışyıor bu böylesi müthiş bir mangaya? (Haydaa! Gene getirdim lafı Tokyo Ghoul'a! Nasıl yapıyorum ben de bilmiyorum hiç.) 



 Öhöm öhöm! Geldik 2016 animelerineee! Bence elinizi çabuk tutun çünkü kış sezonu animeleri yavaş yavaş startlarını vermeye başladı bile! 

Mangasını pek sevdiğim Ajin  hakkında yazmıştım. Sanırım bir-iki detaylı öneri daha gelecek 2016 animeleri böyle güzel gitmeye devam ederse. E, şimdi kısa tanımlarla yetinin daha ben izlemedim hepsini doğru düzgün.

Sıralamayı öylesine yaptım. Daha iki-üç bölümü çıkmış animeleri iyi-kötü diye ayrıştıramam. Önce bir çay içip tanımamız lazım birbirimizi, sonra yaparım sıralamamı.



1) Sushi Police:




2020 Tokyo Olimpiyatları sırasında ortalıkta bir "suşi bombası" olduğu bilgisi ortalığa yayılır. Dünya Yiyecek-İçecek Organizasyonu, polis, A.B.D., Çin, Rusya o bu şu hepsi bu suşi bombasını bulmak için seferber olurlar. 

Anime 3D; ayrıca  komedi ve polisiye ağırlıklı. İlk bölümü 7 Ocak 2016'da yayımlandı. Hoşunuza gittiyse koşun kaçırmayın!


2) ERASED (Boku Dake ga Inai Machi)



 Steins; Gate ve The Girl Who Leapt Trough Time hastaları, uzay-zaman-mekan hakkında kafa patlatmayı seven çılgınlar -evet, o güruha ben de dahilim- için yepisyeni bir manga uyarlaması geldi! 


Hikaye, başından trajik olaylar geçtiği sırada hop diye zamanda -istemsizce- geri giden, ortalama bir arkadaşın, Satoru Fujinuma'nın etrafında gelişiyor. 

Bu anime de 8 Ocak 2016'da başladı. Mangası gerçekten çok güzel. Önerisini yapacağım en kısa zamanda.


3) Ajin


Ben zaten önerimi yapıp, tarafımı belli etmiştim (http://www.sutunc.com/2016/01/anime-manga-oneirleri-20-ajin-demi-human.html ) heheh. Paralel evrenlerden birinde Ajin adlı, ne kadar öldürseniz de ölmeyen insanlar mevcut. Resmi sayıları yalnızca 46 olan bu ilginç insan türünden hem çok korkulmakta hem de bulana çok fazla verileceği söylenegeldiği için herkes etrafta tırım tırım Ajin aranmakta. Tam anlamıyla örnek öğrenci, zeki, kibirli, egosantrik bir arkadaşımız olan Kei Nagai ise karşıdan karşıya geçerken bir kamyonetin altında kalıp "yeniden canlanınca" kendini hiç aklının köşesinden bile geçmeyecek olayların içinde bulur kendini. Biz de bu olayları büyük bir ilgiyle izleriz -veya okuruz, orası size kalmış artık-

Mangadan uyarlama bu animenin daha birinci bölümü çıktı (3D). Bence koşun izleyin hemen vakit kaybetmeden (:



4) Dagashi Kashi



Mangaka olma aşkıyla yanıp tutuşan ancak ailesinden kalma şeker dükkanının başına geçmek zorunda kalan Kokonotsu Shiada, iş manga çizmeye gelince "berbat" olsa da, şekerlemeler konusunda müthiş yetenekli çıkar ve bir çikolata fabrikasının varisi olan güzelleri güzeli Hotharu Shidae'nin dikkatini çeker.

Başlangıç Tarihi. 7 Ocak 2016. 

Hikaye her ne kadar üçüncü sınıf bir romantik komediyi andırıyor olsa da anime hakkında okuduğum yorumların çoğu olumluydu. Hoş vakit geçirmelik anime arıyorsanız yumulun bence!


5) Hai to Gensou no Grimgar


Ao Jūmonji'nin hafif romanından uyarlanan seri 2016'nın en çok ses getirecek olan yapımlarından birine benziyor. Hikayesi ise kısaca şöyle:

Haruhiro adındaki ana karakterimiz uyandığında kendini uçsuz bucaksız bir karanlığın içinde bulur. Kimdir? Nedir? Orada ne işi vardır? Hiçbir fikri yoktur. Oradadır yalnızca ve yanı kendisi gibi hiçbir şeyden haberi olmayan insanlarla çevrilidir etrafı. Bu insanlar birlik olup kendilerini geliştirirler ve kurgu ilerledikçe  "Grimgar" adında, başka bir boyuttaki başka bir dünyada olduklarını keşfederler.


6) Mirai Arise



Sunrise "Bir anime yapıyoruz. Adı Mirai Arise olacak. Yedinci günün şafağında kılıcı doğudan yükselecek. İşte biz o zaman..." vari beylik beylik laflar edeli bir yıl oldu, ortada animeyle ilgili tek bilgi yok. Bilimkurgu türünde ve "En İyi Bİlimkurgu Anime Dizileri" listelerinde yer alacak türden güzel bir yapım olacağı biliniyor yalnızca. Bence distopik mistopik, Cowboy Bebop ile Psycho-Pass arası bir anime olacak. Ay yazarken bile gaza geldim çıkartsınlar hemen şu animeyi getirtmesinler beni oraya! Caponya'ya uçak parası ne kadar biliyor musunuz siz?


7) Mayoiga



Kızlı erkekli otuz kişilik bir arkadaş grubu, bir ütopya olduğu iddia edilen, uzaklardaki Nanakimura kasabasına doğru yol alırlar. Vardıklarında ise ortada inin cinin top koşturduğunu görürler. Ancak Nanakimura ile ilgili sırlar top oynayan inlerle cinlerle sınırlı kalmaz. Dın dın! Dın dın!

Nisan ayında başlaması planlanan animelerden. Konusu çok güzele benziyor valla iştahla bekliyorum.


8) Mob Psycho 100



ONE'ın kaleminden çıkmış bir webcomic Mob Psycho. Göz atmıştım biraz zamanında ve hoşuma gitmişti. Hikayesi kısaca şöyle;

Kageyama Shigeo, Mob diye çağırılan ve büyüdükçe pisişik güçleri de artan bir ortaokul öğrencisidir. İnsanların arasında kendini "patlayacakmış" gibi hisseden Mob'un duygusal doygunluk seviyesi 100%'ü geçerse patlacak ve dünya için bir felaket oluşturacaktır. 

Animesi 2016'da, bilinmeyen bir tarihte başlayacak. Ben mangasını okumaya başlayacağım baştan. Sırf One yazdığı için izleyecek binlerce kişi var bu animeyi. One Punch Man kadar ses getirir mi bilmiyorum ancak güzele benziyor çok. 


9) Joker Game



Nisan 2016'de gösterie girecek bu ilginç mi ilginç anime aslında üç serilik bir romandan uyarlama. Konusu çok hoşuma gitti benim. 

Anime, 1937'de, İkinci Dünya Savaşı patlak vermeden hemen önce, Japon İmparatorluk Ordusu'nun gizli olarak yetiştirdiği ajanları konu ediniyor. 



10) Berserk



Ah! Biliyorum, hikaye yepyeni değil ancak aradan o kadar çok zaman geçti ki, yepyeni bir Berserk uyarlaması hayal gibi geliyor! Ancak değil arkadaşlar, Berserk 2016'da anime olarak bizlerle buluşacak. 

Nisan 2016'da çıkacğı söyleniyor yeni animenin ancak yine de sabırlı olmakta fayda var. 








QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam