-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 21: boku dake ga inai machi (ERASED)


Tür: Psikolojik, Seinen, Doğaüstü




Daha dünden önceki gün 2016'da Başlayacak Yepyeni On Anime'de konusunu geçirmiştim Boku Dake Ga Inai Machi'nin. Animesi başlayalı daha iki hafta anca oldu. Üçüncü bölümünün çıkmasını beklliyorum merakla. Eğer bu şekilde ilerlerse En Müthiş Manga Uyarlamaları listemde yer alacak kendisi (Yapmadım öyle bir liste ancak siz hayalgücünüzü kullanarak yapmışım gibi sayarsanız çok müteşekkir olacağım) Mangsı ise hala devam etmekte. 35. bölümü çıktı dün itibariyle. Bir buçuk-iki sezonluk bir malzeme var mangada. Umarım anime tutar da ikinci, hatta üçüncü sezonu gelir, öyle seviyorum mangasını.



Hikaye 2006 ylında geçmekte. Hikayemizin kahramanı ise 28 yaşında, yarı zamanlı olarak bir pizza salonunda çalışan-kuryelik yapan mangaka, (manga çizeri) Satoru Fujinuma. Ufak bir apartman dairesinde tek başına yaşayan Fujinuma'nın kendisinin bile anlayamadığı bir yeteneği vardır; kötü bir olay olmak üzereyken bir ila beş dakika arasında zamanda geri gider ve gerçekleşmek üzere olan felaketin nerede ve kimin başına geleceğini bulup engellemeye çalışır.

Geçmişinde büyük travmalar olan Fujinuma bir kazayı önlemeye çalışırken kaza geçirir ve oğluna bakmaya gelen annesi gizemli bir biçimde öldürülür. Cinayetin tek şüphelisi olarak aranmaya başlayan Fujinuma polislerden kaçarken kendini bir anda 1988 yılında, on bir yaşında bulur. İlk başta afallayan ve 1988 ylında ne yaptığını sorgulayan Fujinuma, annesinin ölümüyle kasabasındaki "seri kız çocuğu cinayetleri"nin bağlantılı olduğunu fark eder ve iki sınıf arkadaşını öldüren "gerçek katili" yakalamak ve arkadaşlarını kurtarmak adına kolları sıvar.



Mangasını okumaya başladığımda "Oh, sonunda lisede geçmeyen bir manga!" diye sevinmiştim. (O sıralar okuduklarımın hepsi lisede geçiyordu herhalde) Karakteri biraz da kendimle özdeşleştirmiştim ki mangada iki bölüm geçmedi 28 yaşındaki adam 11 yaşına döndü. (Mangada 29 yapmışlar. Herhalde mangada bir hesap-kurgu hatası vardı, onu düzeltmek adına) Bu mudur adalet? Liseyi geçtim orta okula döndük. Neyse.




Yalnız belirteyim, hikaye bilimkurgu türünde değil. Steins; Gate gibi geçmişe gidiip gidip geçmişte olan biteni düzeltmek üzerine ancak içinde herhangi bir bilimsel terim geçmiyor hikayenin. Genel olarak seri katili yakalama-geleceği düzeltme üzerine kurulu, heyecanlıi güzel kurgulu bir hikaye okuyoruz -izliyoruz-.


Erased'in mangakası Kei Sanbe'nın annesi herhalde çok cevval bir kadındı. Ben ne bir filmde ne bir kitapta ne bir mangada ne bir -ay anladınız işte- bu derece bir "Anneye övgü" görmedim. Ya  mangakanın kendisi bir single-mom ve erkek mahlası altında yazıp çiziyor ya da gerçekten müthiş bir annesi vardı. (Hala vardır umarım yani kadını öldürmüş gibi oldum şimdi öyle deyince)




Ryutaro Nakamura'nın animelerindeki çocuğuna karşı kayıtsız, kendi dünyasında, kendi depresyonundan başını kaldırıp çocuğuna dikkat etmeyen anne figürlerinden sonra Satoru'nun annesi Fuchika bünyelere ilaç gibi geliyor valla. Gidin Ghost Hound'u izleyin önce, sonra da Erased'i okuyun-izleyin- ne demek istediğimi anlayacaksınız. Nakamura ve animeleri hakkında apayrı bir yazı yazmam gerek sanırım. Ne zamandır aklımda. Öldü kendisi bu arada.



Erased'in live action filmi de çıkacak yakında. Satoru rolünü Tatsuya Fujiwara oynayacak. Death Note'un live action filmlerinde Light Yagami karakterini canlandıran, evet. Başka oyuncu mu yok da bu yağda yumurta suratlıyı oynatıyorsunuz böyle güzel rollerde ya? Of içim karardı valla!


Yağda yumurta derken şaka yapmıyorum. Aynı Yıldız Tilbe - Lahmacun ilşkisi gibi bu adamla sarısıyla beyazı karıştırılmış yağda yumurta ilişkisi kuruyorum.

Bakınız:



Yağda yumruta ve Tatsuya Fujiwara (Sağda)








QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam