-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul Torileri 1: Ken Kaneki'nin Jason'dan Gördüğü İşkencenin Perde Arkası


Fiyuuu! Birazdan Reha Muhtar fırlayacak, Saadettin Teksoy bize parmak gösterecek, Uğur Dündar Afrika'dan bir muzun içinde gelen hamam böceğinin peşine düşcek, Sinan Çetin "Dın dırı nırı nıı nırı nıt nııı!" müziği eşliğinde yıllardır birbirini görmeyen kayınçoyla görümceyi birbirine kavuşturacak filan... Hop oradan Petek Dinçöz atlayacak Fuuliş Kazanova diye. Böyleydi 90'lar. Bir "perde arkası" sözünden nerelere geldik sayın seiyrciler. Hani Sinan Çetin'e kadar iyi gidiyordum ama Petek Dinçöz çok bozdu havayı. Ben günümüze döneyim en iyisi.

Evet gene Tokyo Ghoul. Eveet! Ay ne yapayım ortalıkta bir teori dolaşıp duruyor ve bu ööyle bir teori ki kulaklarımı tıkayamazdım. Tokyo Ghoul'u animesinden takip edenleri sert bir dille eleştirip mangasını okumaya davet ediyorum her zamanki gibi. Ama bu sefer sizi yok saymayacağım; yalnızca animesini izlediyseniz bile okuyabilirsiniz bu yazıyı. Kötü kalbim izin verdi hadi gene iyisiniz. Ama yarından tezi yok mangasını okuyun :(

Şimdi size bir teoriden bahsedeceğim. Sonrasında benim bu teori hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım ve hoop kendi teorime geçeceğim. Çohoş olacak.

Aramızda çok genç arkadaşlarımız varsa koltuklarına yaslansınlar.


Bahsedeceğim teori internette bir zamandır dolaşmaka va milleti ikiye hatta üçe bölmekte. Teori şu;

Jason Kaneki'ye işkence yapmakla kalmadı, ona tecavüz de etti.

Niye böyle bir düşünce ortaya atıldı, dayanağı ne ve bunun kurguya ne gibi bir etkisi olabilir?

Şimdi  paylaşacaklarım gene teoriyi anlatmakta:

1) İlk olarak Jason'ı hatırlayalım; Aogiri'nn bir parçası olan Jason, zamanında CCG tarafından yakalanır ve sadist bir CCG ajanının işkencelerine maruz kalır. Nisbeten stabil bir karaktere sahip olan Jason, maruz kaldığı işkencenin sonucunda kendine bir alt kimlik oluşturur ve manyağın teki olan Yamori küllerinden doğar. Ona buna işkence yapmayı sevem Yamori, zamanında ona yapılanların çok daha fazlasını seçtiği kurbanlarına yapmaktadır. Yarı-ghoulumuz Kaneki Ken de Yamori'nin kurbanlarından biri olur.




Varan 1; Yamori'nin eşcinsel oluşu. Tokyo Ghoul'da eşcinsellik öyle kötü bir anlamda asla kullanılmıyor. Aksine, Tsukiyama'nın Kaneki'ye karşı olan duyguları pek güzel, pek hoş bir biçimde ele alınıyor Tokyo Ghoul:re'de. Lakin Jason, yani Yamori'nin eşcinsel oluşu fazlasıyla gözümüze sokulmakta. Yalnzıca eşcinsel oluşu değil, sinirlenip parterinin yarısını havaya uçurabiecek ölçüde deli olduğu da vurgulanıyor. Burada Sui Ishida ilk ipucunu veriyor bize. Yani Yamori'nin eşcinsel oluşu öylesine hikayeye renk katmak için değil. Kurgunun gelişimine etki etmeyen tek bir virgül bile bulundurmaz başarılı eserler. Tokyo Ghoul ise zaten başarılı br eser olduğu konusunda rüştünü çotkaan ispat etmiş bulunmakta.

Varan 2)


Jason'ın daha önce işkence ettiği, işkenceye dayanamayıp ölen bir ghoul. Jason'ın ne derece ileri gidebileceğinin kanıtı olarak dursun cebimizde.

Varan 3) Şimdi derin derin nefes almaya başlayabiliriz.


İşkence sırasında saçlarının rengi ile birlikte Kaneki'nin kıyafetlerinin de değiştiğini gören oldu mu? Bu teori hakkında yazanlardan bazıları Kaneki'nin üzerindeki siyah kazağın daha önce Jason'ın üzerinde olduğunu söylüyor.

Bahsedilen kazak bu.

Kazak Jason'ın mı yoksa bir koşu ucuzluktan mı gidip aldı bilemem ama bu çocuğun kıyafetleri değişmiş. Hani belki kandan siyalaşmıştır diyeceğim, (aynı Eto Kaneki'yi kaçırdığında saçlarının kan rengine bürünmesi gibi) ama gömlekken kazak olmuş. Kandan koyulaşsa zaten Ishida en başından beyaz kazak çizer. Burada da bize bir şey anlatılmak isteniyor. Hop bu da cepte.

Varan 4) Artık insanın içini acıtan kısma gelmiş bulunmaktayız. Kemerler bağlı...

Burada Kaneki'nin ne kazağı ne pantolonu kalmış. "Anne" diyor bir de ya...


Varan 5) Görüntüyü koyayım önce de onun altına yazayım:


Göründüğü üzre Kaneki'de Aşil Tendomu'ndan eser bırakmamış Jason - Yamori- Peki nedir bu Aşil Tendomu? Uzun uzun açıklamaya gerek yok, kesildiğinde insanın yürüme yetisini kaybettiğini bilmemiz yeter.


Varan 6)  Tokyo Ghoul:re 'de, Arima-Kaneki savaşından sonra Kaneki'nin aldığı hasarları görmek için CCG tarafından çekilen röntgeni:


Şimdi spoiler olacak ama yapacak bir şey yok. Arima tarafından sol gözüne defalarca Quinque saplanan Kaneki'nin başının bembeyaz çıkması normal. Kagunesinin olduğu bölge de bembeyaz. Ya aşağılar? Bu teoriyi ortaya atanların en büyük dayanağı bu röntgen. 

Varan 7)  Kaneki'nin "Kaneki Tripleri"ne girdiği anlarda gördükleri, düşündükleri.



Şimdiye kadar bu olay ortaya çıkmadıysa ve Kaneki karakter gelişimini bu yönde tamamlıyorsa, sonradan ortaya çıkması için mutlaka bir neden olmalı. Yani ya Sui Ishida bu konuda bir daha hiçbir bilgi vermeyecek ya da bize aynı Kaneki'nin annesi ile iligli olayda yaptığı gibi bir anda herkesi köşyeye sıkıştıracak. 

Ben bu teoriye şüpheyle yaklaşanlardanım. Her ne kadar ortada bariz simgeler olsa da Ishida direkt olarak bu olayla ilgili bir sahne çizmedikçe de inanamayacağım açıkçası. 

Alternatif ve bana en mantıklı gelen seçenek (hiçbir yerde okumadım bu seçeneği henüz. Benim eyyorlamam):

Teorileri okuyup izledikten sonra bir "şey" bana manıtklı gelmeye başladı; röntgende açık seçik bu çocuğa bir şey yapılmış. Maalesef başka açıklaması yok. Ancak tecavüz de -her ne kadar çoğu işkencenin bir parçası olsa da- Ishida tarafından şu zamana kadar direkt olarak belirtilmediği için bir türlü içime sinmiyor. Peki, Kaneki'nin kıyafetlerinin değişmesini, -pantolonun düğmelerinin açık olmasını- ve röntgen sonucunu açıklayabilecek başka ne teori olabilir? Bir düşünün. Jason the ayakparmağıkesen bu çocuğa başka neler neler yapmış olabilir?

Direkt söylemedim ancak eğer Tokyo Ghoul:re'nin ilerleyen bölümlerinde bu olaydan bahsedilirse "Aha ben bilmiştim!" diyeceğim hemen. 

O değil de, ne çektirdin Ishida sen bu çocuğa! Travmalardan travma beğeniyor. 59. bölümdeki hali ne onun öyle? Yemin ederim korkmaya başladım Kaneki'den. 



















QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam