-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Deadpool'da Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz 12 Gönderme




"Deadpool Deadpool yeter aa!" demeden önce bir arkanıza yaslanın bir rahat nefes alın. Çünkü  filmi izlediğiniz sırada "Ya bu sahnede bir gönderme var bence ama yani olmayabilir de" diye çokça defa düşünüp bir yere varamadıysanız siz de bendensiniz!

Oturdum araştırdım. Birkaç tanesini filmi izlerken bulmuştum ancak diğerleri sağda solda görüp "Aaaah evet işte buymuş! Buna göndermeymiş!" dediklerim. 

İşte karşınızda Deadpool'un filmini izlediğiniz sırada gözden kaçırmış olabileceğiniz on iki gönderme:

 ---Steins; Gate Mode ON---

DÜTTÜRÜÜÜÜ!!!

--- Steins; Gate Mode OFF---

12- Rob Liefield Referansları

Herhalde en çok gözümüze gözümüze sokulan referanslardan biriydi bu. Daha filmin en başında, yavaş çekim sahnesinde üzerinde "ROB L." yazan bir bardak kadrajdan geçiiiip gidiyordu. Deadpool'un ko-kreatörü, ortak aklı, yaratıcısı olan Liefield'a yapılan bu saygı duruşu büyük takdir kazandı. (En azından benimkini kazandı. Adam olana çok bile. Hıh!)


Ryan Reynolds muı çok uzun yoksa Rob Liefield mi çok kısa karar veremedim


11- Pizzacının İsmi

Filmin o ünlü pizza sahnesinde geleceğin Deadpool'u Wade, stalker pizza kuryesini harcarken pizzacının adının Famous Feige's olduğunu görüyoruz. Bu hareket Marvel'ın patronu Kevin Faige'e gönderme değil de nedir sorarım size a dostlar?


Kevin Faige the Tatlışko



10- Green Lantern Fanı Deadpool

Filmin başındaki slovmoşın sahnesinde Deadpool'un havaya uçan cüzdanından Green Lantern oyun kartının fırladığını görüyoruz. Şimdi ben pek emin değilim. Ryan Reynolds'a bir gönderme mi bu? Göndermesepşın mı oldu? Ne oldu? 



9- Fabian Nicieza

E, Deadpool'un ko-kreatörü Rob Liefield'a gönderme olur da Deadpool'un diğer tanrısı Fabian Nicieza'nın başı kel mi kalır?  (Yalnız adam cidden kel. Yazıyı yazdıktan sonra araştırdım :/ ) Yine o ünlü mü ünlü slovmoşın kısmında adı bir tarafa soyadı diğer tarafa dağılmış bir Fabian Nicieza göndermesi görüyoruz. 



Kemal Derviş vardı bir, sahi ne oldu ona?



8- Deadpool'un Hello Kitty Aşkı

Slovmoşın sahnesinde havada uçan bir Hello Kitty ruju vardı. Siz gelin ben itiraf edeyim, filmle ilgili fark ettiğim ilk gönderme de buydu. 

Aslında bakarsanız Deadpool'un Hello Kitty aşkı dudaklarını nemlendirme isteğinin çok daha ötesinde. Deadpool filminin resmi hesabına bakacak olursanız tek takip ettiği hesabın Hello Kitty olduğunu göreceksiniz ^.^ Tık tık: https://twitter.com/deadpoolmovie





7- Daha Az Yeşil Bir Dünya İçin El Ele

Zavallı Wade'imiz kendini  kanserini iyileştireceklerini söyleyen şarlatanların (Ne şarlatanı? Düzenbaz, alçak, hain, yüzükara, bin ceddi bata da bir daha çıkamayısacalar! Piiiy!) eline bırakmış, sedyede iteklenirken süper kahraman kostümünün "yeşil ve fazla animasyon eklenmemiş" olmasını özenle rica ediyor. Hoop oldu mu bize bir Green Lantern göndermesi daha? Bilindiği üzre Green Lantern'de Reynolds'ın mimikleri maskenin ardından belli olmadığı için filmin neredeyse tamamında kendisini bilgisayar animasyonu mimiklerle izlemiştik. 

"OOO nasıl laf koymuş ama oooo!" 

Oyy tosuncuk


6- Ryan Reynolds Göndermesinin Göndermesi

Yüzü gözü tövbebismillahlık olduktan sonra "Shar-pei mutantları tarafından ısırılmış gibi..." yorumunu yapan Wade'in önceden kendisine gönderme yapmış olan bu Superman çizimine gönderme yapmış olma ihtimali yüzde kaç sizce? 



Evet, bence de. (Yukarıdaki soruya ithafen)


5-Marrow'a "Hello" de!

Herhalde filmdeki en bariz göndermelerden biriydi. X-Men dünyasının dikenli hatunu Marrow'u test aşamasında görmek ayrı bir heyecandı doğrusu (Ben öyle deriden çıkan şeylere bakamam. O nedenle apayrı bir adrenalin-korku yaşattı bana)


Deliklerden ve deriden çıkan şeylerden rahatsız olmama rağmen fotoğrafı koymayı başardım. Şu an gözüm kplaı yazıoyrm







4- Avengers'a Gönderme Olabilir dee Olmayabilir de

Şimdi emin olmadan kesin bir şey söylemek istemedim ancak birkaç sitede ve forumda Francis ve Wade'in filmin sonundaki dövüşlerinde, zeminin Avengers'a gönderme olduğunu iddia edenler var. Üzülerek söylüyorum ki filmdeki o platform sahnesini bulamadım. Ancak nereli olduğunu bilmediğim bir nerd sağolsun, kendi bloguna bu platformun figürininin fotoğrafını çekmiş koymuş da ben de size en azından şeklini şemalini gösterebiliyorum.



Haydi şimdi hep birlikte: "Teşekkürler nereliolduğunubilmediğimiznerdarkadaaaaaaş!" 



3- Taken Bir Yanaa Liam Neeson Diğer Yana!

Wade Vanessa'ya Liam Neeson'ın Wade'i kızının kaçırılması üzerine aradığı şakasını yaptığında hiçbir şey anlamamıştım. Ancak Taken'da oynayan Neeson'ın başına aynı şeyin -rol icabı- geldiğini unutmuşum! 



Ah tabii bir de hatırlatma; Neeson 1988 yapımı The Deadpool filminde Peter Swan rolünde oynamıştı. Tabii bizim Dedpuul ile o dedpuul arasında tek bir ortak nokta yok -Liam Neeson dışında tabii-

2- Kimin Maliknesi?

Bu Arrow'un şeysi


Filmdeki malikanenin hangi filmlere ve dizilere gönderme olduğu tartışıladursun, ben size en yüksek oynanan iki bahsi açayım; Smallville'de Lex Luxtor ve Arrow'da Oliver Queen'in malikaneleri. 

Neden ikisi de olmasın?

1- Spiderman'i Selamsız Bırakmak Olur Mu?

Ay çok minnaklar <3 <3 <3


Filmin bir anında, arka planda rue Parker Blvd. tabelasını görüyoruz. Ben şahsen daha dikkat çekici, Spiderman fanlarını daha bir tatmin edici gönderme beklerdim.

Yok, yok. Kesinlikle Spiderman fanı olduğumdan demedim böyle. Yok yani...



QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam