-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 62. Bölüm İnceleme


Sui Ishida sana sesleniyoruuum! Çok mu Ezel izledin? Bunlar nasıl oyunlardır? Herkes birbirinin arkasından iş çeviriyor. Kimin kimle ortaklık yaptığı belli değil. İkili-üçlü casus dolu etraf. Kaneki, Arima, Furuta, Eto... Kimlere çalışıyor bu karakterler? Amaçları ne? Kim kimi ateşe atacak? Kim kimi arkasından bıçaklayacak? Kim kimin damarına basacak? Kim kime ihanetin en büyüğünü tattıracak? Kim "Seni bir kez değil, her gün öldürdüm" diyecek diğerine?



Aylardır Eto'nun peşinde olan ve hem Aogiri Tree'nin hem de V'nin casusu olduğu ortaya çıkan CCG dedektifi Furuta ile işbirliği yapan Kaneki sonunda muradına erip Eto'yu köşeye sıkıştırdı. Evet; ETO HAPİSTE! (Cochlea'da tabii. Ghoul hapishanesinde. Adana Cezaevi'ne kapatacak halleri yoktu herhale)

Eto şimdi görüş gününde çıkıp  Kaneki'ye: "Deme. Seni seviyorum deme. Dersen inanırım. Yalan olduğunu bal gibi bilirim, ama inanırım" derse şaşırmayacağım artık. Bu nedir arkadaş? Kaneki ile birlik olup Arima-V ve CCG'ye karşı işleri içten bitirmek için kendini bilerek hapse mi attırdın yoksa intikam ateşiyle yanıp tutuşan Kaneki allem edip kallem edip sonunda seni köşeye kıstırmayı gerçekten başardı mı?


Türk versiyonu yapılsa, ghoulluk, insan yeme şeyleri çıkarılsa işin içinden yemin ederim Ezel'i siler süpürür Tokyo Ghoul. İsmini de "İstanbul'un Zebanileri" diye değiştiririz olur biter.

Ben iyice dağıtmadan ortamı toparlayayım:

Konumuz; Tokyo Ghoul:re'nin son bölümü.

Amacımız; bu bölümü tartışmak ve ileride neler olacağına dair tahminler yürütmek.

Neden bu kadar stresliyiz?

Sui Ishida ne zamandır Ken Kaneki'nin zihnine girmemize, onun düşüncelerini öğrenmemize izin vermediğinden teoriler üretmekten çıldırdık (Tokyo Ghoul severler olarak)

Bombardımana başlıyoruuum hazııııır  ÜÜÜÜÜÇ! İKİİİİİ! BİİİİİR! SIFIR NOKTA BEEEŞ!!!!!!! SIFIIIIIR!


İşte geldik zurnanın zırt dediği yere! Daha İngilizcesi çevrilmeden Çince ve Korece versiyonalrı çıkıyor bölümün. Konuşmalardan hiçbir şey anlamadan bölüme bakıp Eto ve Kaneki'yi karşı karşıya görünce dedim" OH LA LAAA!" Önceki yazımda Kaneki'nin Eto ile işbirliği yapma olasılığından bahsetiştim. Ancak Kaneki'nin Eto'dan ve Aogiri Tree'den nefret etmesi ve onların sonunu getirmek istemesi ihtimali daha ağır basıyordu. Tokyo Ghoul üzerine kafa patlatan kesmin çoğu hala bu şekilde düşünüyor.

Eğer yine bir önceki yazımı okuduysanız hatırlarsınız, Kaneki'nin Eto'nun eşyalarını didik didik aratmasının sebebinin Eto'nun annesinin V hakkında tuttuğu günlüğü ele geçirme çabası olabileceğini söylemiştim. Eto'nun geçmişine gittiğimiz bu bölümde annesinin günlüğünü okuduğunu da görüyoruz. Ishida'nın bize yaptığı bir hatırlatma bu. "Günlüğü unutmayın" diyor. Daha bir önceki bölümde, Tokyo Ghoul'dan sonra ilk defa "re"de V'den bahsetmişken bir sonraki bölümde Eto'yu annesinin günlüğünü okurken göstermesi tesadüf olmaz, olamaz. Arima'nin V ile bağlantısının derinlerine indikçe o günlük de ortaya çıkacak bir anda. Benim beklediğimden çok daha erken bile çıkabilir. Ama aklınızın bir köşesined bulunsun o günlük. O günlük Eto'nun neden Aogiri Tree'yi kruduğunu, neden CCG'ye ve V'ye karşı savaş verdiğini anlatıyor.


Çooooook ufak bir ihtimal Eto, Hnami'yi kurtarmak için anlaşma ypamak isteyen ancak Eto'ya güvenemeyen Kaneki'yi ikna etmek için günlüğü ona okutmuş olabilir.

Yorumumdan da anladığınız gibi, Kaneki ve Eto'nun birlik olduklarını düşünüyorum. İki bölüm önce birlik olduklarına emindim. Bir bölüm önce "Yok. Birlik etmemişler. Kaneki gerçekten Eto'yu ele geçirmek istiyor" dedim. Bu bölüm ise yüzde yetmiş birlik ettkilerini, yüze otuz ise birbirlerinin kuyularını kazdıklarını düşünüyorum. Kaneki'nin Furuta ve Arima'nın V ile olan bağını bildiğini de düşünüyorum ayrıca.



Birlik olduklarını düşnüyorum da neden bir sorun hele;

1) Arima ve Furuta'nın Kaneki'nin hafızasının yerine geldiğini çoktan anladıklarını öğrendik geçen bölüm.

2) Kaneki'nin şu ana kadar başına gelen her şey Eto'nun yüzünden. Burası kesin gibi görünüyor. Eto'nun One-Eyed-Owl olduğunu, adının da Eto Yoshimura olduğunu biliyordu bizim Kaneki. E, ne diye gerçek adını itiraf etsin diye Eto'nun editörünü souladı günlerce?


3) Ayato geçen bölüm Cochlea'ya girişin imkansız olduğunu söylemişti.

4) Hinami'nin ölüm cezası yaklaşırken Kaneki'yi takvimde günleri işaretlerken gördük. Hinami'nin ceza gününe kalan süreyi mi hesaplıyor kendisi, hala meçhul o konu.

Şimdi güm diye olaya giriyorum;

Kaneki Cochlea'nın dışarıdan herhangi bir saldırıyla yıkılamayacağını biliyordu. Bu nedenle ona Furuta ve Arima'nın gerçek yüzünü anlatan Eto ile işbirliği yaptı. Büyük bir risk alarak Furuta ve Arima'nın onun artık Haise Sasaki olmadığını anlamalarını sağladı ve anında Eto'nun peşine düştü. Eğer Kaneki olduğunu çaktırmasaydı, Eto'nun peşine düşmesi ve bunu üslerine haber vermemesi Furuta'yı ve Arima'yı kuşkulandırırdı. Bu nedenle Kaneki "İntikam hırsıyla yanıp tutuşan Kaneki Ken" rolüne büründü. Arima ve Furuta da onun bu hallerini normal karşılayıp Eto'nun peşine düşmesine ses etmediler. Kaneki ikisinin de ajan olduğunu bildiğinden CCG'ye haber vermeyeceklerini biliyordu.

Peki Kaneki'nin Hinami'yi kurtarma amacı nasıl başarıya ulaşabilirdi bu şartlarda? Tabii ki Hinami'nin de patronu olan "en güçlü" ghoulu içeri sokarak. Eh, Cochlea dışarıdan yıkılamıyorsa, içeriden fethedilebilir, değil mi? O nedenle Kaneki Eto'nun peşine düşmüş numarası yapıp Eto'nun ortalıkta olmadığını bildiği bir zamanda Furuta ile gidip Eto'nun editörünü tutukladı ve bir "insan" olan editöden Eto'nun ghoul olduğuna dair resmi bir itiraf aldı. Eto Yoshimura böylece One-Eyed-Owl olduğu bilinmeden, alelade bir ghoul olduğu şüphesiyle Cochlea'ya kapatılacak ve Cochlea'da tutulan tüm Aogiri Tree üyelerini toparlayıppp " BUMMM!" Eh, tabii bu şeklilde Hinai de kurtulacak.

İşte benim teorim budur arkadaşlar.

Selamlaaar sevgilerrr!










;
QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam