-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 64. Bölüm İnceleme





Tokyo Ghoul:re 64. Bölüm İnceleme





Kafka, Murakami, Dostoyevski göndermeleri, alıntıları derken Sui Ishida yazar oldu çıktı başımıza. O kadar zevk alıyorum ki uzun uzun açıklamalı, sıkıcı muhabbetlerden sevincimden sandalyede duramadım bu haftaki bölümü okurken. Tam bir seinen türü manga şölenine tanık oluyoruz bir-iki aydır. Bir yandan Ishida'nın yılardır ilmek ilmek ördüğü düğümlerin açılışını izlemek hoşuma gidiyor, bir yandan da "Tokyo Ghoul bitiyor mu?" diye için için tırsıyorum. 64. bölüm itibariyle Rize ve V'nin CCG'deki ghoul ajanları ile ilgili bilgi sahibi olmaya başladığımızdan artık büyük düğüme, yani One-Eyed-King'in kim olduğuna  oldukça yakın olduğumuzu sanıyorum. Biraz matem havasında geçecek bu seferki inceleme. Ama siz de üzülmeyin, One-Eyed-King ortaya çıkınca belki üçüncü bir hikayemiz daha olur. Hemen içimizi karartmayalım. Daha biteceğine dair hiçbir açıklama gelmedi.






Eto'nun geçen haftaki açıklaması ben dahil herkesi şok etmişti. CCG'nin telefonlarının susmadığı, insanların yarısının Eto'nun yakalanması gerektiğini, diğer yarısınınsa onu desteklediğini görüyoruz ilk sayfalarda. Kaneki ve Furuta'nın muhabbetinden de kitabın One-Eyed-King ile ilgili olduğunu anlıyoruz. Kaneki Eto'nun "I am a Ghoul" açıklamasının kitabı tüm ghoullara ulaştırmak amaçlı olduğunu anlamış. Eto'nun amacı ghoulları One-Eyed-King'in varlığından haberdar etmek ve onları "King"in liderliğinde bir çatı altında toplamaya iknaya çalışmak. Kaneki'nin Eto'nun düşünce sistemini bilmesi, onu anlaması çok hoşuma gitti. Tokyo Ghoul'un ilk bölümlerine, Takatsuki Sen mahlasıyla yazan Eto'ya hayran, ergenlikten ynei çıkmış Kaneki Ken geldi gözümün önüne. Şimdiki kasvetli ve yorgun Kaneki'den eser yoktu o zamanlar. Şimdi ben bile hafif tırsıyorum heriften.








Eto'nun açıklaması bir yana, ilerleyen sayfalarda Urie, Saiko ve Mutsuki'nin Shirazu'nun kardeşinin edavisi için para verdilkerini görüyoruz. Hatırlarsınız, Shirazu ölmeden hemen önce kardeşinin tedavisini kesmelerini ve zavallı kızcağızı huzura kavuşturmalarını istemişti. Burada Urie'nin, Shirazu'nun son isteğini sorguladığını ve maddi zorluklar yüzünden kardeşinin tedavisinin kesilmesini istediğini düşündüğünü görüyoruz. Eh, Shriazu'nun kendine kakouhu ekletip Quinx Squad üyesi olmasının sebebinin iyi bir maaş kazanıp kız kardeşinin RC suppressor -ilaçlarını- alabilmek olduğunu hatırlarsınız. Bur sahnede Shirazu'nun ölümü ve Haise Sasaki'nin keskin ve soğuk değişmiyle kolsuz bacaksız kalan Urie, Saiko ve Mutsuki'nin aralarındaki bağın iyice güçlendiğini görüyoruz. Zaten ne zamandır Urie'nin Mutsuri'nin gerçekte kadın olduğunu öğrenmesinin nedenini merak etmekteydim. Bir aşk hikayesi ortaya çıkmayacak belki ancak Urie'nin Mutsuri'yi kurtarmak adına o Rue Island'ı Torso'nun başnıa yıkacağına eminim. Urie'de Kaneki -son hali, Black Reaper olan- aurası var. Ondan da tırsıyorum o yüzden.


O değil de, Torso sen ne ettin bu kızcağıza? (veya erkekceğize işte bilemedim) Torso'nun manyağın teki ve Mutsuki'ye takıntılı olduğunu zaten biliyorduk. Hatta kaç haftadır forumlarda "Torso ne zaman Mutsuki'ye tecavüz edecek yeaa?" diye dolanan hentainin tillahı tipler de var. Torso bu tiplerden biraz daha "romantik" çıktı ve Mutsuki sandalyeye bağlanmış haldeyken "Hadi evlenelim. Burası da vimiz olsun" dedi. Tabi ufak bir ayrıntı var Torso'nun Mutsuki'ye yaptıklarına dair, Mutsuki'yi bayıltıp sandalyeye bağladıktan sonra kollarını bacaklarını kesmiş. O kadar kusur kadı kızında da olur yani dayanamamış çocukcağız.







Ve geldiiik bölmün en önemli kısmına; Kaneki-Eto muabbetine. Eto Kaneki'ye, V ile olanları anlattı. Furuta'nın zaten Clown, dolayısıyla da Ghoul olma ihtimali olduğunu biliyorduk. Eto'nun anlattıklarıyla bu ihtimal biraz daha güçlendi. Asıl merak ettiğim, Arima'nın ghoul olup olmadığı.

Birçok kişi Rize'nin kakouhasının özel olduğunu, bir şekilde yüz yıl önce yaşamış olan One-Eyed-King'in soyundan gelmiş olabileceğini, Eto ve Tatara'nın ise yüz yıl sonra, V'yi ve CCG'yi bitirmek ve Ghoullar'a daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla Rize'nin kakouhasından yeni "One-Eyed-King"ler yaratmaya çalıştığını düşünüyor. Bu güruha ben de dahilim. Bu bölümle birlikte de bu görüş iyice güçlendi. Ancak Sui Ishida her daim olduğu gibi bizi ters köşe yapabilecek bir şeyle çıkabilir karşımıza. Yine de Rize'nin bebekliğinden beri V'nin elinde olduğunu öğrendik.

Matasaka Kamishiro'nun senpaisi kimdi, mutlaka onu da öğreneceğiz bence. Ancak bu bölümde ne önemli olan Eto'nun V ve CCG hakkında verdiği bilgiler ve Rize'nin V'nin elinden kaçtığı.

Son sayfada ise Arima'nın Kamishiro'nun peşine düştüğünü görüyoruz. İleriki bölümde biraz aksiyon  olacak gibi. Ne zamandır gerilm tavan, aksiyon taban seviyede ilerledi hikaye. Sanırım güzel bir kavgamız olacak bu sefere (:













QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam