-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 29: Aoharu x Kikanjuu (Aoharu x Machinegun)


Aoharu x Kikanjuu ( Aoharu x Machinegun) 

Tür: Aksiyon, komedi, Shounen






İşte hem animesini hem mangasını gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir hikaye! Böyle olunca çok mutlu oluyorum. Genelde mangası öüthiş olan hikayeler aniemye uyarlanınca bir olmuyor, bazılarının mangalarında yapılan kurgu hataları animede düzeltiliyor ve anime mangasnın on adım önüne geçiyor vs vs. O nedenle hem animesi hem de mangası güzle olan hikaye bulmak gerçekten zor. Bulunca da insanın sarıp sarmayalası, yanaklarından mıncırası geliyor. En azından bana öyle oluyor yani ^.^

Hikayenin detaylarına girmeden önce değinmek istediğim bir iki nokta var; öncelikle kurgunun zayıflığı ve manganın türünün tam olarak ne olduğunun belli olmayışı. Shounen türü gibi ama Gender Bender da var Shounen Ai de ama yok gibi de. Animesini izleyenler bu konuda kafa karışıklığı yaşamış olabilir. Birçok karakter hakkında "Bu ikisi gay mi?" "Aa, yok değillermiş :/", " Ya ama öyle gibilerdi şimdi kafam karıştı benim ya?"  gibi sorular kafanızı kurcalayabilir. Nedenini biraz kurgunun ve tefrika mantığının içine girerek açıklamak sitiyorum müsadenizle. İsteyenler direkt olarka hikayeyi anlattığım paragrafa geçebiir. Mavi renk (mavi renk <3) ile belirginleştirdiğim paragraftan sonrası ^:^

Öncelikle, mangalar bir kısmımızın bildiği gibi editörün onayından geçtikten sorna one shot halinde yayımlanır, eğer okuyuculardan olumlu eleştiriler alırsa yayımlanmaya devam edilir. One shot tek bir hikayeden oluşur ve illa devam eden manga ile tam olarak bağdaşması gerekmez. Tabii, bazı mangaların kurgusu o kadar iyidir ki one shot yayımlandıktan sonra devam etme şansını yakalar; hikayeye dokunulmaz ve haftalık veya aylık olarka yayımlanmaya başlar. Aoharu'nun başına ise biraz farklı şeyler gelmiş benim anladığım kadarıyla.


Ben animeyi izlemeden manganın one shotını (genelde volume 00 olarak geçer manga okuma sitelerinde) okudum ve pek beğendim. Sonra da direkt animeye geçtim. Daha ilk bölümden "Bu hikaye böyle değildi ya? Ne olmuş bu hikayeye? Tachibana kim?" diye sordum kendi kendime. One shotta oldukça farklı işlenen, açıkçası biraz Shounen Ai olan kurgu tahminimce büyük ilgi çekmiş olacak, editör tarafından daha fazla okuru olan Shounen manga türüne çekilmeye çalışılmış tefrika versiyonunda. Eh, hal bu, ortaya farklı mı farklı bir hikaye çıkmış.

One shotta yalnzıca Matsuoka ve Yukimura bulunuyorken ortaya Shounen okurlarının kendini özdeşleştirebilmesi için liseye giden bir karakter atılmış. Shounen Ai- Yaoi okurlarını kaçırmamak adına da bu karakter "erkek zannedilen kız" şeklinde servis edilmiş. Çok da başarılı olunmuş açıkçası. Tachibana çok başarılı bir karakter.



Aynı zamanda one shotta Matsuoka'yı Survival Games ile tanıştıranın Yukimura olduğu, ikisinin birlikte büyüdüğü, futbolcu olma hayalleriyle yanıp tutuştuğu, ancak Yukimura tanışmak zorunda kaldığı için yıllar boyu ayrı kaldıkları anlatılıyordu. Manganın -henüz animeye uyarlanmamış- son bölümlerinde biraz geçmişe gidildi ve ohe shota yakın bir hikaye yaratıldı. Ancak ikilinin futbol oynadığı ve Matsuoka'yı hayatta kalma oyunlarına katanın Yukimura olduğu tamamen atıldı hikayeden. Hikayeye Matsuoka'nın çılgınalr gibi aşık olduğu, onu intiharın eşiğinden çekip alan ve hayatta kalma oyunalrıyla tanıştıran Madori katıldı. Çok güzel bir manevrayla da Matsuoka ve Madori hikayesi yazıldı yeni baştan. Animenin ikinci sezonu çıkacak mı bilmiyorum ancak mangasında gerçekten çok güzel işleniyor Matsuoka-Madori geçmişi.


Biraz daha derine ineyim incelemede;

Hikaye yapay silahlarla oynanan hayatta kalma oyunu, birbiriyle sürekli çekişen ancak  pek de ezeli olmayan iki rakip grup Toy Gun Gun -  Hoshishiro'nun savaşları ve aslen kız olan Hitoru Tachibana'nın kimseye bunu bir türlü söyleyememesi çerçeveisde akıyor. Silaları Fröydyen (böyle kelimeler kullanmayacaktım artık ben ya) bir bakış açısıyla ele alırsak "silah" kavramı erkeğin cinsel organını temisl etmetke. Aoharu'nun  yaratıcısı NAOE'nin bu durumdan haberi olduğunu, hata tüm kurguyu bunun üzerine kurduğunu bile söyleyebiliriz; -gerçek olmayan- silahlara saplantılı bir grup erkek, bir hemşire ve kız olduğunu saklayan bir liseli.


Şimdi tabii 10-18 ya grubuna hitap eden bir manganın / animenin böylesine derin incelemesini yapmam belki birkaç arkadaışımızı irite edebilir. Ancak suç bende değil, mangada valla. Ben bu inceleme işlerini altı yıldır yapıyorum (: Mangakanın da tüm hikayeye sembolleri bilinçli olarak koyduğuna eminim. Asıl sorun, Shounen bir mangada tüm bu çelişkili ve kafa karıştırıcı karakterlerin olması. Erkek gibi görünen kızi eşcinsel erkek filan değil dediğim;  birkaç bölüm boyunca açık seçik -sevgili olmasalar da- bir ilşkileri olduğu vurgulanan Masamune ve Yuki'nin animenin son bölümünde "Dur biz erkğiz sarılma. Çok iğrenç" durumuna sokulması, Masamune'nin kız olduğunu bilmediği Hitoru'ya karşı bir şeyler hissetmeye başlaması ve "Ama o bir erkek" demesi açıkçası ço rahatsız etti beni. Ulen tüm anime boyunca Masamune'yi Madori'ye sırıl sıklam aşık, terk edilmiş unutamamış eski sevigli olarak işlediniz. O akdar kötü bir virajla işleri "Hitoru'nun kız olduğu ortaya çıkacak, Masamune ile hetero hetero yaşayacaklar"ya getirmeleri zaten başlı başına rezalet. Yorumlara baktım, herkes çok memnuniyetsiz bu virajdan. Evet,  erkeklere hitap eden bir manga / anme için fazlaca Shounen Ai göndermeleri buluuyor ancak bunu çat diye bir anda kesmek de izleyiciye yapılan ayıptır. Bu çocukların kafaları karışmayacak mı şimdi? Ben bile irite oldum. Neyse ki mangasının ilerleyen bölümlerinde bu hatayı anladılar da Masamune-Madori'nin tanışma hikayelerini olaaya ekleyerek yeniden bir "aşk" hikayesine dönüştürdüler. Ancak anime öyle ne idüğü belirsiz bir biçimde bitti. Bu arada belirteyim, animesi mangasıyla neredeyse birebir aynı. Tabii manga şu an çok daha önde.



Hikayeyi de anlatayım da bitsin ayol ne yazdım ne yazdım. Çok sitemliydim ancak bu hikayeye karşı, ondan.

Hikaye Hotaru Tachibana adlı, okulundakilerin bile erkek sandığı bir lise öğrencisinin ailesi yurt dışına çıktığı için tek başına bir daireye yerleşmesiyle başlıyor. Adaletsizliğe dayanamayan ve sinirlendi mi adeta bir canavara dönüşen Hotaru yan komşusunun terasta biriyle açık seçik -biraz da sapık- bir biçimde konuşmasına sinirlenir ve kapısını patlatır. Daha sonradan Masamune olduğunu öğrendiğimiz bu yakışıklı mı yakışıklı adam bir "Host"tur. Yaaani kadınları hoş tutan bir metres. Sınf arkadaşı Hanako'nun gönlünü -ve bolca da parasını- Masamune'ye kaptırdığını öğrenen Hotaru Masamune ile düello yapar ve yenilir. Karşılığında da Masamune ve oyun arkadaşı ile Surival Game oynamak zorunda kalır. Masamune'nn oyun arkadaşı Hotaru'nun iki yan komşusu, hentai manga ustası, tipinden de hentailik akan Yukimura'dan başkası değildir. Havalı tüfeklerle oynanan Survival Game'e kendini kaptıran Hotaru, Maasamune ve Yuki'nin "Gruba kadınlar alınmaz" kuralı nedeniyle gerçek cinsiyetini bir türlü aıklayamaz ve ortaya trajikomik bir hikaye çıkar.






















QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam