-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 68. Bölüm İncelemesi


Girizgah filan yapmadan konuya dalmak istiyorum müsadenizle;



Kaneki sen nasıl bir karaktersin? Nasıl bir varlıksın? [İnsansın demeye dilim varmadı. İnsan değil çünkü :(((]  Ne kadar güzel kurgulamış seni Sui Ishida öyle! Git-gellerinle, içindeki çelişkilerle, gücü kendi içinden değil, çevrenden almanla o kadar gerçek ve karmaşıksın ki, insan seninle empati yaparken yoruluyor. 



66. bölümde Kaneki'nin aklında bir plan olduğunu öğrenmiştik. Büyük ihtimalle Hinami'yi dar ağacından kurtarma (Dar ağacı şeysini olaya dramatik bir hava versin diye ekledim. İnfaz edilmesi desem hoş durmuyor, değil mi?) planıydı bu. Ancak Sui Ishida her hafta bize ters köşelerden ters köşe beğendirttiği için bir türlü emin olamıyorduk. 67. bölümde, Arima'nın Kaneki'yi Haise Sasaki'ye dönüştürme sürecini gördük. Büyük bir eksikti Re aleminde Kaneki Ken'in nasıl Haise Sasaki olduğu. Buz gibi br herif olan, günahım kadar sevmediğim sadist Arima'nın Kaneki'ye sempati duyduğunu, ona iyi davrandığını da gördük geçen bölümde. (Çocuğun beynini defalarca deşip hapse atması ve Kaneki'nin kafayı tırlattığını görünce "Tüm arkadaşlarını öldürdüm ben. Bir tek sen kaldın" demesinden bahsetmiyorum tabii. Kitap mitap verdi ya, onu diyorum. Kaneki'nin Arima'ya ettiklerini hatırladım da gene sinilerim bozuldu ya)

Arima! Boyun posun devrilsin senin! Tarlasına kurtlar dadanasıca!


Kaneki'yi iyi analiz etmiş olanlar, nasıl suçluluk duygusu ile dolup taştığını, kimseden tamamen nefret edemedğini, her olayda suçu kendinde aradığını bilirler. Yine aynı şekilde geçen hafta Kaneki'nin Arima'nın ona kitap verdiği, birlikte Kaneki'nin yeni ismini seçtikleri anları hatırlayıp suçluluk duygusuyla dolması, Arima'yla karşı karşıya gelmekten ölesiye korkması, bir köşeye çekilip "Yapmalıyım. Kararımı verdim, yapmalıyım" demesi öldürdü beni. Kaaaç bölümdür buz gibi, ifadesiz bir suratla dolaşan Kaneki'nin hala aynı Kaneki olduğunu da görmüş olduk böylece.

68. bölümde ise zurnanın zırt dediği yere geldik!Ayato ve Banjou Cochlea'ya girdikleri sırada Kaneki de A ve S sınıfından ghoulların bulunduğu katların şifresini kırdı. CCG'nin çoğu Rue Island'da oluğundan bu eğlenceyi kaçırdı ancak bildiğiniz üzre Arima da Cochlea'da. 

"My gun requires support" 



Kaneki'nin Gun'dan kast tabii ki kagunesi. İnsanları hala öldüremediğini gördüğümüz Kaneki'nin güçlenmek için yemeye ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Kimi yiyecek gelecek hafta merak içerisindeyim. Ancak Kaneki'nin kimi yiyeceğinden çok daha önemli sorular -ve cevaplar- var bu bölümde;

Kaneki Hide'yi yemiş! 




Anime de her ne kadar Hide'nin öldüğü kesinse de mangada durumunun ne olduğu belli değildi. Kaneki Hinami'yi kurtarmak için kendi ölümüne yürürken Hide'nin kendisine "Lütfen beni ye. Arima ile karşılaşmak için güçlenmelisin. O nedenle beni ye" dediğini hatırladı Kaneki. Ancak gerçekten doğru mu hatırladı, orası meçhul işte. Kaneki'nin bir "yalancı anlatıcı" olduğunu belirtmiştim önceki yazılarımdan birinde:



Neydi Kaneki'yi yalancı anlatıcı yapan? 

Kaneki'de şizofrenik belirtiler olduğunu göz ardı edemeyiz hiçbirimiz. Psikoz derecesinde mi yoksa kişilik bozukluğu limitinde mi onu bilemem ancak gerek kendi kendine konuşmaları, gerek kendine bulunduğu zor durumlardan kafayı tamamen sıyırmadan çıkabilmek adına sürekli bir alt kimlik oluşturması ile zaten kendini ufak ufak belli eden bu "şey", Re'de ayrıca geçmişini de kendi istediği gibi hatırladığı ve buna inandığını gördüğümüzde daha da pekişmişti. 



Kaneki ve psikozları hakkında daha detaylı bir yazı klavyeye alacağım çok kısa bir zamanda. 68. bölüm için Kaneki'nin zihninin geçmişi dilediği gibi değiştirdiğini bilmemiz yeterli. Yani, Hide gerçekte "Beni ye" dememiş, Kaneki bunu Hinami'yi kurtarabilmek adına yeterli güç sahibi olabilmek için kendi kafasından uydurmuş (tabii ki bilinçli bir şekilde değil) olabilir. Yani yüzde doksan dokuz ihtimalle Kaneki'ye sırıl sıklam aşık olan (Başka kim "Beni ye" der? Kaneki'nin peşinden aylarca koşar? Hide hem animede hem de mangada Kaneki'ye ölümüne aşık olarak gösteriliyor) çocukluk arkadaşını yediğine mi inandıracaksınız beni ve diğer Tokyo Ghoul severleri? Yani hadi en kötü ihtimalle bir kolunu filan yemiştir. Yapmayın etmeyin. Forumlar Kaneki'nin Hide'yi yemiş olma ihtimali üzerine çıldırdı çok afedersiniz. Her akfadan ayrı bir ses çıkıyor.

Kaneki söyle olm, yedin mi Hide'yi? Yemin ederim hentai türüne doğru net bir kayış gerçekleşir eğer Hide gerçekten Kaneki'ye "Lütfen ye beni" dediyse. (ve görünüşe göre Kaneki de yemiş kendisini. "Yok abi saçmalama. Nasıl yerim seni yani olur mu hiç öyle şey?" filan dememiş. İki mırım kırım etmiş sonra lüpletmiş yumurta gibi çocuğu) 


Bir başka detay da Ayato'yu  Arima'nın quinxinden kurtaran 33 numaralı ghoulla ilgili. İki bölümdür 56 ve 33 numaralı ghoullar kadraja fazla girmekte. Bu ghoulların Touka ve Yomo olabileceği söyleniyor. Bence de Touka ve Yomo olma ihtimalleri çok yüksek. Yani Kaneki ve Ayato Hinami'yi kurtarmak adına hayatlarını tehlikeye atarken Touka ve Yomo'nun kafede oturup fal baktıklarını zannetmiyorum. Re'de Touka çok arka planda kaldı. Ama bu arka planda kalış, güçlü, akıllı, espirili, her türlü canlıdan nefret eden müthiş bir karakterin, Eto'nun öne çıkmasına yaradı. Furuta'nın editörünü öldürüp Eto'ya yemek diye getirmesi üzerine Eto ne yapacak çok merak ediyorum. Tamam Kaneki, Hinami'yi kurtarmak için canını tehlikeye atıyorsun ancak Eto'ya hiç mi acımıyorsun? Tamam, kadın manyak. Ama fanısın olm sen onun. Tuttun hapse attırdın. Ölümünü izliyorsun uzaktan. Eto böyle sakin sakin oturacak bir tip değil. Bak Touka misal siniri kendinden başkasına zarar vermeyecek gariban bir canlı. Eto öyle mi? Yemin ederim dünyada ghoul bırakmaz. Basmayın damarına. Furuta'yı lime lime edeceği anı dört gözle bekliyorum.



Buradan Eto'ya seslenmek istiyorum:

DİK DUR EĞİLME! GHOULLAR SENİNLE!







QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam