-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 71. Bölüm İnceleme



Tokyo Ghoul:re 70. bölümün incelemesi için: 


Dün akşamdan beri resmen Talihsiz Serüvenler Dizisi vol. 2'yi çektim. 71. bölüm leaklerini beklerken bilgisayarım bozuldu. Bilgisayarım düzeldi bu sefer koskoca Çinli sitesi (Çinli sitesi sözü bir garip oldu ya, Çayniiz websayt) Baidu çöktü. E, İngilizceye çevirenler de Baidu'dan alıp çeviriyor genellikle. Baidu kendine gelene kadar da uyudum ben zaten. Çoktaaaan çevirilmiş de malum ortamlara düşmüş bölüm!


Bu sefer kısa ama öz, adam gibi adam, yiğit, mert, cesurt, çekingen gibi ama içten içe adeta bir aslan gibi bir bölüm okuduk. Valla ne yalan söyleyeyim, forumlardaki açıklamaları okumasam son sayfada ne olduğunu anlayamazdım. Meğer Kaneki kagunesiyle Yomo'nun önüne geçip beyaz saçlı prensimizi (Yomo) beyaz saçlı büyücüden (Arima) koruyormuş! Bildiğiniz karşılaştı bunlar ayol! Ben bu kadar çabuk olacağını zannetmiyordum. Bir Rue Island'a geçer, oradaki gelişmeleri takip ederiz, sonra Cochlea'ya geri döneriz, en sonunda da Kaneki ve Arima karşılaşır diyordum. Hiçde öyle olmadı valla Kaneki bir anda kendini Arima'nın önüne attı. Umudunu yitirmiş, kendini salmış bırakmış Kaneki'yi Yomo'yu ve Touka'yu görmek canlandırır mı bilmiyorum. Ancak onları koruma isteğiyle bence Arima'ya çok pis kafa tutar. 


Dayanamayıp bir sonraki bölümün adını da söylüyorum; "Showdown with the Reaper", yani "Reaper / Şinigami ile Güç Gösterisi"

E, Arima CCG'nin Şinigamisi, Kaneki de Kara Şinigami. İkisi de Reaper. Showdown deyince aklıma boynuzlarnı tokuşturan keçiler geliyor aklıma nedense. Arimayla Kaneki birbirine iki hırlayıp kavgayı bırakacak değil herhalde. Ancak beklediğimiz "Kaneki Strikes Back" 72. bölümde olabilir. Yenilmesin Kaneki Arima'ya ya, yeter. Hulk mı bu adam? Saitma mı? Batman mi? Neden bu kadar özel? Furuta ile Arima'nın geçmişlerini o kadar çok merak ediyorum ki Arima-Kaneki kavgasına yoğunlaşamıyorum. Beklenen efsane kavga şimdi mi olacak acep? Yoksa Kaneki Arima'yı yaralayıp tayfayı toplar ve hep birlikte el ele Re'ye mi dönerler? 72. bölüm gelsin bir an önce.

Kaneki ve Arata arasındaki benzerliği önceden fark etmiştim. Hem tip hem de karakter olarak Kaneki'nin en çok andırdığı karater Arata. Hatta Ayato Kaneki'yi babalarını andırdığı için sevmediğini söylemişti açık açık. Touka'nın da Kaneki ile sevgi-nefret ilişkisi olmasının sebebi Kaneki'nin fazlasıyla Arata'ya benzemesi.


Bu bölümde Touka ve Ayato'nun annesi, Yomo'nun ablası Hikari'nin nasıl öldüğünü gördük. Yomo'nun o nefretle Arata'yı suçlayışını, pasif- barış yanlısı bir karakter olan Arata'nın "Hikari'yi kurtaramadm. Çocuklarımı korumalıyım" mantığıyla hareket edip yamyamlığa soyunduğunu ve bu şekilde o ünlü kakujasının evrilme hikayesini gördük. Birine sizi hatırlattı, değil mi? Arata'nın ölüp ölmediği de meçhul. CCG'nin veya V'nin elleerinde tutsak olarak tutuluyor olabilir, bilmiyoruz akıbetini. 


Yalnız bölümle ilgili kafamı kurcalayan bir şey var, Yomo'nun Arata ile kavgasından sonra suçu kendinde ararken çoktan Anteiu'da çalışmaya başlamış olduğunu görüyoruz. E, hani Yomo 20. bölgeye ablasının intikamını almak için gelmişti? Sonra da Uta ile tanışıp, Arima'ya yenilip Kuzen'in yanında çalışmaya başlamıştı? Yani Yomo-Arata kavgasıi Yomo'nun kendini suçlayıp kavhe fincanı kırmasından en az birkaç ay önce olmuş olmalı. 

Kaneki ve Arata benzerliğini fark edenler hemen "Arata Kaneki'nin babası olbilir mi?" diye sormaya başlamışlar forumlarda. Valla ben de Kaneki'nin babası ortaya çıksın istiyorum. Bu nedir arkadaş? Boş saksıda biten ot gibi tek tabanca dolaşıyor Kaneki. Bari yarı kardeşi, bir kuzeni, en olmadı üçüncü göbekten bir görümcesi filan çıksın ortaya. Çok gariban bu çocuk ya :(

Yomo yıllardır beklediği, Arima ile karşılaşma anı sırasında yıldırım çaktırdı resmen Cochlea'ya. Efenim onun açıklaması da Rc hücrelerini bazı ghoulların birbirine çakıştırabilmesiymiş. Tabii bunun açıklaması biraz daha uzundu ancak işte benim gözümün önüne iki misketi çakıştırınca çıkan kıvılcım gibi bir şey geldi. Yomo'nun ablasının kagunesi de yıldırım çaktıran cinsten, Yomo'nun kagunesi de Hikari, Touka ve Ayato'nunki gibi Ukaku cinsinden. Omuz tarafından çıkan Ukaku, kagune tipleri arasında en az Rc hücresi bulunduran olduğu için de kolayca bölünebileni. (bknz. ona buna Rc hücresi fırlatabilen Ayato)  Her kagune türünün aynı birer avantajı ve dezavantajı var. Ukakununkiyse kolayca darbe alabilmesi, kesilebilmesi. Yine de "yıldırım çaktıran kagune" havalı duruyor ya...



Şimdii Arima-Yomo kavgası sırasında Arima "SSS" diyor. Yani Yomo'nun SSS türünde bir ghoul olduğunu vurguluyor. Bu "SSS"in "Tch!" gibi bir ünlem sesi olmadığına emin olmak için Google'dan Yomo SSS, Yomo ghoul SSS rate, SSS rate ghouls diye çeşitli varyasyonlarla arama yaptım ancak bir veriye ulaşamadım.. Yomo SSS klasmanında bir ghoul ise ve Arima'ya yenildiyse, Kaneki bir sonraki bölümde ne yapacak merak içerisindeyim. Eto'nun kakujasını yemiş olmak bir şey kazandırdı mı acaba Kaneki'ye? Yıllardır Rc hücrelerini  kontrol eden ilaçlar kullanıyor. Becerebilecek mi? 

Kaneki açıyor kollarını -ve de kagunesini- koruyor Yomo'yu


Kemerleri sıkı sıkı bağlayın çünkü yıllardır beklediğimiz Kaneki-Arima kavgasını göreceğiz bir sonraki bölümde!

Çıktı yiğitler meydaneee! Hepsi birbirinden pervaneeee! (pervane değildi neydi o?)









QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam