-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 73. Bölüm İnceleme










İçim daraldı içim! Şu Sui Ishida denilen çitlembik rezil etti tüm günümü :( Taaam gelmişim Türkiye'ye, güneşin tadını çıkarıyorum, hop bir leak geliyor; "Ay Kaneki'nin bacaklar koptu!", "Ay babası Mutsuki'ye neler yapyıormuş!", "AAY Torso iyice delirmiş!" diye hop oturup hop kalkıyorum. İngilizce çeviri düşene kadar zaten boğazıma kadar karamsarlığa batmıştım sayesinde. Bir de çeviriden okudum bu sefer iki kat beter oldum.

 Oy valla Ishida ömrümden ömür yedin! Alacağın olsun! Amaan cam pencere bir şey açın fenalık bastı gene!



Kaneki'miz, canımız ciğerimiz Arima ile karşılaşmıştı en son. Touka'nın gülücüğü, "Sonra görüşürüz" demesi Kaneki'nin savaşma azmini artırabilir diye düşünmüştük. Yeaaani artmış ama artmamış gibi de şimdi ne kendini koyverdi ne de tüm gücüyle savaşmaya başladı. Kaneki'nin hedefi başka bir şey, Arima'nın sağ gözüymüş, onu anladık ama  ^.^

Uzuuuun zamandır Kaneki'nin kafasının içine giremiyorduk. Hele hafızasını geri kazanıp "The Black Reaper"a dönüştüğü zamanlarda aklında ne plan var hiçbir fikrimiz yoktu. Bu sefer Mutsuki bölümleri dışında tamamen Kaneki'nin iç dünyasına döndük. Tam da tahmin ettiğim gibi, Kaneki Arima'ya hala borçlu olduğunu düşünüyor. Arima'nın ona iyi davrandığı, onu eğittiği zamanları unutmuyor. Çok vefalı çocuk bu Kaneki. Her anne böyle bir damat ister valla. Ama işte bizimkinin burnu Ghoullar'dan, Arimalar'dan, V'lerden, tek gözlü manyaklardan kurtulmuyor bir türlü.



Arima'nın Tek-Gözlü-Kral (The One-Eyed-King) olduğunu iddia eden çok sayıda kişi var. Arima'nın sağ gözünün görmediği, o nedenle Tek Gözlü Kral olarak anıldığını söyleyenler bu bölümde büyük oranda haklı çıktı. Kaneki, ona bacaklarını kaybettiren hamlesini yaparken Arima'nın zayıf noktasını bildiğini, sağına doğru bir manevra yapacağını söyledi kendi kendine. Manevrayı yaptığında ise Arima Kaneki'nin asıl amacının ne olduğunu anladı ve "Ghoullarla konuşmama" kuralını bozup Kaneki'ye "Fazla kurcalama orayı burayı. İşi ciddiye al" dedi.



Bir flash-back yapalım, Tokyo Ghoul zamanlarında, Kaneki Aogiri Tree tarafından ele geçirildiğinde Tatatara'nın önüne çıkartılmış, Tatara da "Bu çocuğun kakuganı (Ghoul gözü) solda, bundan bir cacık olmaz. İstediğinizi yapın" diyerek bir kenara fırlatmıştı. Ishida'nın Arima'nın sağ gözüne yaptığı referanslar birçok Tokyo Ghoul fanı tarafından kendisinin kakugan sahibi bir Ghoul değil de, sağ gözü görmeyen bir insan olduğuna yorulmuştu. Sağ gözünün kakugan mı yoksa kör mü olduğu hala belli değil ancak kesin olan şey, Arima'nın The OEK ile bağıntılı olduğu. O mudur bilemem. Şu bölüme kadar olmadığını düşünüyordum ancak Kaneki açık seçik "Sağından sağından vurayım aman" dediği için şimdi ben de bir şey oldum, tereddüte düştüm, muallakta kaldım efenim.


Tokyo Ghoul,53. Bölüm, sf. 13

72. bölümde bile Arima'nın sağ gözüne gönderme vardı

Kaneki'nin kakujasının yılan veya ejderhaya dönüştüğünü iddia edenler var. Anka Kuşu teorisine halen inanmakla birlikte ben de Kaneki'nin yılana dönüşebileceği kanaaetindeyim. Bu nedenle Arima'nın Kaneki'nin bacaklarını kesmesi bu olayda sembolik olarak Kaneki'nin dönüşümünün tamamlandığı anlamını taşıyor olabilir.


Mutsuki tarafı zaten bir facia. Bu kızcağızın (Bazı yerlerde he diyorlar bazı yerlerde she. Geçmişine bir flash back yaptığımız için ben hatun olarak bahsedeceğim bu sefer. Arada benim de kafam karışıyor, erkek olarak bahsediyorum. Bana fark etmez valla) psikolojisini o kadar iyi yansıtmış ki Ishida, şu güneşli mi güneşli, güzel mi güzel günümü kararttığı için kızamıyorum kendisine. Pasif, hayatta bu tarz şeylerin başına gelmesinin zaten kaderi olduğunu düşünen ve durumu kabullenen Mutsuki yedi bitirdi beni. Zaten karakterle tanıştığımız andandan itibaren geçmişinde büyük travmalar yaşadığı gerek Mutsuki'nin hal ve tavırları, gerek aklından geçenlerle sürekli vurgulanıyordu. Babası tarafından dövülen ve tecavüze uğradığı ima edilen Mutsuki'nin piyangosuna Torso gibi bir manyak çıktı. Mutsuki'nin saçlarının beyazladığını da görüyoruz ayrıca. Tokyo Ghoul evreninde şu ana kadar saçları koyudan beyaza dönüşenler; Arima, Takizawa, Kaneki ve Mutsuki. Takizawa'nın başına az çok neler geldiğini tahmin etsek de Arima'nın saçlar ne zaman ve neden beyazlamış hala büyük bir muamma.


Pek romantik bir insan olmadığımdan öyle aşktı, meşkti, shoujoydu pek ilgilenmiyorum. Hani arada bakıyorum ancak seinenler, bilim kurgular, dıkşın dıkşınlar, samuraylar daha cazip geliyor. Ancak şu an Urie koşsun da Mutsuki'yi kurtarsın, evinin kadını adamı artık neyi isterse o yapsın diye çırpınıyorum içten içe. Canımız cicimiz Shirazumuz'u kaybettikten sonra iyice kanı kaynayan Urie orayı yıkar, ben size söyleyeyim. Valla Mutsuki ile Urie iyi de anlaşırlar. Tam denge olmuş olur. Ama işte mangaka Ishida, hikaye de Tokyo Ghoul olunca mutlu son beklemek de yersiz oluyor. Urie Torso'yu halletsin, o yeter.



Kaneki'nin yenilenme hızını bir sonraki bölümde göreceğiz. O kadar yedin Eto'yu  Kaneki! Yaramadı mı bu kız sana? Bak Kanae de yediydi Eto'yu sonra kafası koptu geri geldi filan. Hadi bebişim sen de artık yılan mı olacaksın, bacakların böyle fış fışşş yapıp geri yerlerine mi dönecek, ne olacaksa olsun. Bir sonuca varalım artık valla kursağımda kaldı. Arima ve  sağ göz ne iş çok merak ediyorum ayrıca.


Ishida! Bizi Arima, Furuta ve Rize'nin geçmişleri hakkında aydınlatacağına daha da karanlığa gömüyorsun. Valla kasabın önünde ciğer bekleyen kedi gibi bekliyorum Ishida bir bilgi versin de üzerine atlayayım diye :(

Ay cam açın!
QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam