-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 42: Re: Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu


Re: Zero
Bölüm Sayısı: 25
Tür: Aksiyon, macera, doğa üstü



Dıt dırı dııı dı dıııt! Bir bahar dönemi animesiyle daha karşınızdayım! Alsında Re: Zero bu dönemin son kritiğini yapacağım animesi olacaktı ancak beni takip eden fujoshilerin çokluğunu öğrenince listeye bir tane daha ekledim ^.^ (yazar buradan tüm fujoshilere göz kırpıyor, kıpsss). Yaz döneminde gösterime girecek animeleri tanıtmaya başlayacağım sonra da. Şu bahar animeleri krtiği bitsin bir an önce de yaza geçeyim. Kopacağız bu yaz, animeye doyacağız! Üç yüz beş yüz üç yüz beş yüzz!



Re:zero'yu bahr döneminin Kiznaiver ile birlikte en başarılı aksiyonlu maksiyonlu shouneni olarak kabul etmekteyim. Yalnız benim "Çok iyi shounen yeaaa" şeklinde takılmama bakmayın, mangası seinen olarak geçmekte. Yalnızca animesini izlediğim için mangası hakkında bir yorum yapmayacağım ancak animesi güzel, hoş. Zaman yolculuğu, paralel evren seven arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir ^.^



Subaru Natsuki adında, kendini ilgisayar oyunları oynamaya adamış liseli bir baş kahramanımız var bu animede. Subaru bir gece marketten nudıl mudıl alıp dışarı çıktığı anda kendini yarı insan yarı garip gurup yaratıkların olduğu bir evrende bulur. Üzerinde eşofmanlar, elinde poşetler ortada beeyle kalır. Alfaesini anlayamadığı, Yenler'in geçmediği bu garip dünyada Felt adlı bir kızın hırsızlık yaptığına şahit olur. Felt'in çaldığı "şeyin" sahibi bizim daha ne olduğunu ile anlayamamış olan Natsuki'ye "O kız neye benziyordu?", "Nereye gitti?" diye sorular sorar. Natsuki de Emilia'ya yardımcı olmak için işe koyulur ve olanlar olur. Paralel evrende pek de iyi tutunamayan kahramanımız ölür, evet. Sonra ne olur peki? Hoop kendini başladığı yerde, ellerinde poşetler dikiliyorken bulur. 

"Bu çocuk neden kendini bir anda bambaşka bir dünyada buldu? Neden ölüp ölüp diriliyor? Emilia'nın sahip olduğu rozetin -ruhun- özelliği ne? "

Emilia daha  şimdiden cosplayerların gözdesi oldu

Bu tarz sorular animenin ilk birkaç bölümü boyunca sürekli beyninizi kurcalıyor. Kurguda cevaplar hemencecik verilmeyip, düğümler yavaş yavaş çözüldüğünden izleyicinin ilgisini canlı tutmak için araya başarılı aksiyon sahneleri serpiştirilmiş. Yine de birkaç yerde, izleyicilerin "bir süre sonra sürekli aynı loop -tekrar- içinde buluyorsunuz kendinizi" tarzındaki eleştirilerini okudum. Sürekli tekrardan kasıtları Natsuki'nin ölüp ölüp geldiği noktaya geri dönmesi. Evet, eğer biraz sabırsız biriyseniz, özellikle ilk iki bölümde hikayenin ne olduğu ve nereye gideceği tam olarak anlaışamadığından sıkılabilirsiniz. Ancak sonradan bir açılıp pir açılıyor. Bu konuda büyüklerimiz ne demişler? "Sabreden derviş muradına erermiş". Yaaa!

HAH! Unutmadan ekleyeyim; Re: Zero'ya 0. bölümden başlayın mutlaka. Birinci bölümden başlasanız benim gibi "Bu ne ya :/ Ben anlamadım hiçbir şey :/" triplerine girebilir, konuya ilginizi kaybedebilirsiniz. Bölüm sıfırdan başlayınca her şey yerli yerine oturuyor. 


QuickEdit

You Might Also Like

1 yorum

Unknown dedi ki...

nereden okuyabilirim acaba ayrıca animeyi bitirdim de animenin sonrası nerden başlıyor

Infinyteam