-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 43: Super Lovers


Super Lovers

Tür: BL (Boys Love)
Bölüm Sayısı: 10



OH SONUNDA! Bahar 2016 dönemi animelerinin son önerisine geldi sıra! Birkaç aydır bahar döneminden animeleri öneriyormuşum gibi geliyor bana. Haklarında genel kritik yayımladım, önerisini yaptığım iki tanesini eklemeyi unutmuşum. Kaç tane öneri yaptığımı bile hatırlayamıyorum, o derece. Yine de çok mutluyum; çok güzel animeler gördük. Her birini ayrı ayrı övesim, öneresim geldi, ne yapayım!



Bu sefer ayrı bir heyecanlıyım efendim. İlk Shounen Ai / Yaoi türündeki anime önerimi yapıyorum. Yaoi eşraflarının en popüler mangalarından olan Super Lovers sonunda animeye uyarlandı. Türleri arasında yaoi geçse de ben Super Lovers'ın shounen ai olarak kabul edilmesinden yanayım. İçinde neredeyse hiç cinsellik olmayan, pek ilginç bir manganın, güzel bir uyarlaması olmuş izlediğim kadarıyla. Tabii shounen ai uyarlamalarında görülen o arka plandaki çiçekler, ışıltılar filan yine eksik edilmemiş. Oysa konusu ilginç, karakterleri pek güzel. Yani sırf BL (boys love) diye izlenecek bir anime değil Super Lovers. Bence bu güzel hikayeyle ilgili tek kötü şey ismi. Super Lovers nedir? Incredible One Night Standers, Turbo Friends With Benefits', Excellent Ex-Girlfriends' gibi varyasyonları da türetilebilir rahatlıkla.



Hikayemizin odağı, yakışıklı, sevimli mi sevimli, Japon ve ??? melezi Haru, bir gün Kanada'da yaşayan çılgın profesör annesinden "Ölüyorum Haru koooooş!" şeklinde bir mesaj alır ve Tokyo'dan Toronto'ya uçar. İner inmez annesinin ölüm döşeğinde olduğu konusunda yalan söylediğini anlar. Tatlı kaçık annesinin asıl amacı evlat edindiği garip bir çocuğu Haru'nun başına sarmaktır. Dağ evinde yaşayan annesi Haruki'nin köpekleriyle uyuyan, kimseyle konuşmayan, çekik gözlü ancak Japon olup olmadığı bile bilinmeyen Ren adındaki bu ilginç ve vahşi çocuk Haru'ya ısınır. Kanada'daki kısa ziyareti süresince Ren ile iyice bağlarını kuvvetlendiren Haru, Ren'e "Büyüyünce gel, bende kal"der. Tabii üvey ikiz erkek kardeşlerine de pek düşkün olan Haru, öylesine söylenmiş bir sözü Ren'in ciddiye alacağını nereden bilebilir?


Renklendirmelerini pek sevmemiş olsam da -pastel tonlar, bebek mavisi filan dolu her yer- animesi genel olarak güzel. Ha, benim shounen ai türündeki favori animem / mangam mı? Yööö! Ancak güzel kurgulu, neşeli ve güzel düşünülmüş karakterlere sahip bir hikaye arıyorsanız, Super Lovers tam sizlik ^.^
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam