-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Bahar 2016 Animeleri Genel Kritiği




Bahar 2016 animelerini öve öve bitiremedim. O da yetmedi, incelemeler yaptım. Müjdemi isterim! Bir öneri daha yapacağım. Henüz hakkında yazmış olmasam da bahsettiğim animeyi genel kritik listesine aldım. İncelemesi ise sonra gelecek.

Sezonun öne çıkan animelerinin genel kritiği:

1) Koutetsujou no Kabaneri: http://www.sutunc.com/2016/05/anime-manga-onerileri-40-koutetsujou-no.html



Sezonun en büyük sürprizi açık ara Kabaneri oldu. İddialı bir anime olduğunu duymuştum ancak bu kadar iyi olabileceğini inanın tahmin etmemiştim. Konusuyla, müziğiyle, renklendirmesiyle, karakter tasarımlarıyla açık ara sezonun galibi. Shingeki no Kyojin'in ikinci sezonunun ne zaman geleceğini bilmediğimiz şu umutsuz dönemde ilaç gibi geldi. Bol aksiyonlu bir zombi animesi.

Sana puanım 10 üzerinden 8.5 ^:^


2) Joker Game: http://www.sutunc.com/2016/04/anime-manga-onerileri-37-joker-game.html 



Aylardır dört gözle beklediğim animelerden biriydi. Beni şaşırtmadı. Dönem ve ajan animesi sevenlerin ilk onuna -hatta beşine- rahatlıkla girebilecek bir anime Joker Game. Anime, 1937 yılında Japon İmparatorluk Ordusu adına eğitime başlayan ve dünyanın dört bir yanına dağıtılan ajanların başlarından geçen akıl oyunları dolu maceraları konu alıyor.

Sana puanım 10 üzerinden 8 ^.^

3) Boku no Hero Academia: http://www.sutunc.com/2016/04/anime-manga-onerileri-36-boku-no-hero.html


Caponlar One Punch Man ile batılı tarzda süper kahraman yaratma -ve klişelerle dalga geçme- işini çok iyi yaptıklarını kanıtlamıştı. Boku no Hero Academia'da bu dalgayla birlikte yükselen animelerden oldu. Zaten mangası sebebiyle halihazırda büyük bir hayran kitlesi vardı, manganın güzel mi güzel anime adaptasyonuyla bu kitle beşe ona katlanmış oldu. Dünya üzerindeki insanların %80'inin süper güçlere sahip olduğu bir gelecekte şanssız yüzde yirmilik kesimden olan Izuku'nun süper kahraman olmak için verdiği trajikomik çabayı izliyoruz bu güzel animede.

Sana puanım 10 üzerinden 8.2 ^.^

4) Bungou Stray Dogs: http://www.sutunc.com/2016/04/anime-manga-onerileri-34-bungou-stray.html



Tam bir shounen anime geçidi izlediğimiz Bahar 2016 döneminin en başarılı animelerinden Bungou Stray Dogs'da sıra.

Tek tük de olsa, süper güçlü insanların bulunduğu paralel bir dünyada geçen animemiz, bu süper güçlü insanların toplandığı gizli bir ajan grubunun başından geçen maceralara odaklanıyor.  Animenin başarısı ve karakterlerin güzelliği beni mangasına başlattı. Başarı diye ben buna derim!

Sana puanım 10 üzerinden 7.8 ^.^

5) Sakamoto desu ga?: http://www.sutunc.com/2016/04/anime-manga-onerileri-39-sakamoto-desu.html



Geldi sıra bahar döneminin komedi animesine. Müthişlerin müthişi, havalıların havalısı, fevkaladelerin en fevkindesi bir lise öğrencisinin, Sakamoto'nun -yalnızca çok yakışıklı ve havalı olduğu için- başından geçen olayları izlerken kahkahlarınızı tutamayacaksınız.

Sana puanım 10 üzerinden 7.7 ^.^

6) Kiznaiver: http://www.sutunc.com/2016/04/anime-manga-onerileri-35-kiznaiver.html



Shounen animeler geçidinin bir başka üyesi olan Kiznaiver'de herkesin birbirinin acısını paylaştığı, ideal bir şehir kurma gayesinde olan çılgın bilim insanlarının aklına ilginç (!) bir fikir gelir. İnsanların gerçekten birbirlerinin acısını ve mutluluğunu hissetmelerinin işe yarayıp yaramayacğını test etmek için yedi ölümcül günahın temsilcisi olan yedi lise öğrencisi seçip, yedisini de  bir yara sayesinde birbirlerine bağlarlar. Ortaya da yedisinden biri, bir diğerine vursa acısını her birinin ayrı ayrı hissettiği karmaşık bir durum çıkar.

Sana puanım 10 üzerinden 7.5 ^. ^

7) Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu


Henüz hakkında incelemeye yazısı klavyeye almadığım animemize geldi sıra. Kısaca Re: Zero olarak adlandırılan bu gizem dolu anime, bahar döneminin fantastik ve "Ya ne oldu şimdi pek anlamadım :/"lık animeleri arasında. 

Animede, 21. yüzyıl dünyasında, süpermarketten eve dönerken bir anda elinde içinde hazır nudıllar bulunan poşetlerle paralel bir evrende bulan Subaru Natsuki'nin eğlenceli ve macera dolu hikayesine tanık oluyoruz. 

Bir anda kendini sayko hatunlar, hırsızlar, büyücüler ve cimri manavalarla dolu olan bir evrende bulan Subaru bir şey daha fark eder; kaç defa ölürse ölsün, kendini elinde poşetlerle, başladığı yerde bulmaktadır.

Sana puanım on üzerinden 7.9 ^.^



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam