-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Game of Thrones 6. Sezon 5. Bölüm İnceleme



Bu senenin sızdırılan bölümü ne zaman gelecek diye bekliyordum tam, bomba beşinci bölümde patladı.Tabii ben sefa fuhuşturucusu olduğum için o düşük kaliteli, üç-beş pikselli tanımlanamayan cismi izlemedim. Sabahleyin açtım eyçdieyçdi öyle baktım.

Game of Thrones 6. Sezon 4. Bölüm İncelemesi için de tık tık: http://www.sutunc.com/2016/05/game-of-thrones-6-sezon-4-bolum-inceleme.html

Şimdi efendim geçen yazılarımda "Spoiler veriyorsun, verme" diyen, beni iteleyip kakalayan, Utanç Yürüyüşü'ne çıkartmaya çalışan kişiler oldu. İnceleme bu inceleme daa! Spoiler vermiyorum, bölümün incelemesini yapıyorum. Tabii ki bölümden bahsedeceğim. Tealllam! Sizi gidi çılgınlar sizi.

Bölümün tabii ki en can alıcı noktası Hodor= Hold the Door kısmı oldu. Maşallah ejderhaların, ormanla, kuşla böcekle wifi connection yapanların, zombilerin, taş adamların onun bunun eksik oldmadığı bu ucube sirki gibi evrende bir paralel zaman-kesişim, efendime söyleyeyim, time laps filan eksikti, aha o da oldu. Gelecek bölümde de kuantum fiziğine gireriz. Oradan Darth Vader gelir ışın kılıcıyla, Winnie the Pooh atlar ağacın kovuğuna bal çalar filan. (Winnie'nin aklıma gelmesi de önümde o kuyruğu çivili eşşşeğin peluşunun durmasından)

İlginç bir teoriye zıplayacağım hemen Hodor Modor işi sıcakken; birçok kişi, Bran geçmişe gidip, paralel zamanda sesini duyurabildiğini anladığında, Mad King'i aslında Bran'in, geleceği dğiştirebilmek adına kulağına fısıldaya fısıldaya delirttiği yönünde teoriler üretmeye başladı. Bence Bran'den çok, o yaşlı ağaç amca (Heart Tree) delirtmiş şu Targaryenler'i ortalığı düzenleyeceğim derken. Hodor'u haşat eden, daha küçücükken ona öldüğü anı yaşatıp kafasının cıbırmasına neden olan şey, -Warglık, itlik serserilik işte- Targaryenler'i çıldırtmaz mı? Sonra vay efendim "Mad King kendi kendine konuşuyormuş da deliymiş de!.." Gayet mümükün bir teori gibi göründü bana.

Bu arada Reddit'te de güya ileriki bölümlerle alakalı spoilerlar yayımlanmış. Üşenmedim okudum. Bir benzeri türde spoilerlar geçen sene de düşmüş, bir tanesi bile tutmamıştı. O nedenle itibar etmeyiniz böyle safsatalara, istirham ederim.


Jon ve Sansa taraflarında olaylar güzel gidiyor gibi görünüyor. Yara ve Theon da bizimkilere katılırsa değmeyin keyfimize. Ancak Sansa'nın Littlefinger ile olan görüşmesinden Jon'a bahsetmemesi ve bu olayın üzerinde özellikle durulması biraz şüphe uyandırıyor açıkçası. Sansa'nın takındığı ciddi, kendinden emin duruş biraz fazla ani olmuş. Bir yandan yıllar boyu hor gördüğü Jon'a Stark armalı şeyler örmeler, bir yandan ona buna gider yapmalar, bir yandan ordu mordu işlerinde sürekli söz sahibi olmaya çalışmalar filan biraz eğreti duruyor. Beş sezon boyunca ortadan ikiye kırıla kırıla bir hal oldu, yine de şapşallığından zerre ödün vermedi bu kız. Joffrey dönemini görmüş, en acı şekilde tatmış bir kız bu. Ramsay'den kaçınca başını duvara filan vurmuş olması lazım bir sezonda bu denli değişebilmesi için. Hemen azınlık hakları, LGBT, Jon kardeşim canım benim <3 <3 <3 havalarına girmiş. Daha geçen sezon "Beni cüceyle evlendirip aşağladılar. Pis, iğrenç cüce" filan diyordu bu hatun, hatırlatırım. Kanmayın Sansa'ya. Ben söyleyeceğimi söyledim valla, gerisi size kalmış.

"Söz verilen kral" deyip duruyor ya bu kızıl rahibeler, ha o Jon değil. Neden? Çünkü Melisandre çoktan "Senmişsin meğer, Stannis değil" dedi. Evet, bu kadar da düz ve sığ bir mantıkla Jon Snow'un kral olmayacağını düşünüyorum. Hani beş arkadaşın gizemli bir eve girip tek tek öldürülmeye başladığı filmlerde sona kalacak kişi bellidir ya, onun gibi bir şey. Tabii senaristler ve George Martin "Jon kral olacak dedik diye kral olmayacağına inanıp başka teoriler uyduracaklar ve böylece dikkati Jon'un üzerinden çekmiş olacağız. Sonra da hop Jon'u tahta oturtacağız. Niahahahahahaha!" şeklinde düşünüyor da olabilirler. Bakın, kesin bir şey diyemiyorum. Ama bence başkası olacak.



White Walkers'ın kökenlerinin altından böyle bir şey çıkacağı belliydi açıkçası. Kitapta geçen, Ak Yürüyenler ile ilgili hikayelerin dizide işlenip işlenmeyeceğini, kitaplarda bu hikayelerin ileride kurguya ne gibi bir etkisinin olacağını çok merak ediyorum.

Arya'nın inancı sarsılacak gibi görünüyor. Onun gibi  hiçbir lafın altında kalmayan cimcime tiplinin aldığı emirleri sorgusuz sualsiz yerine getirmesi beklenemez. Bu bölümde vurgulanan, Faceless Men'i, emirlere itaat etmeye alışkın olanların kurduğuydu. Arya'nın hem karakteri hem de bir Stark olması biraz ters kaçıyor.

O değil de ya, Rickon'u kutarsın birisi :(

6. bölümün adı "Blood of my Blood" ve yine King's Landing'e geçeceğiz. Şu pespaye adam yine ters köşe yapıp sıyrılmasın aradan ya, bitsin artık şu "konfes konfes". Bir de Daenerys "I take what it's mine" demiş. Dothrakiler kimseye ait değil bi kerem taam mı? Onlar liderlerini yaktığın için şimdi peşinden geliyor. Maynmış! Peh!








QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam