-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul Teorileri 3: Kaneki Ken, Touka ve Ayato Kirishima Arasındaki Bağ




Tokyo Ghoul Teorileri 1: Kaneki Ken'in Jason'dan Gördüğü İşkencenin Perde Arkası: http://www.sutunc.com/2016/01/ken-kanekinin-jasondan-gorugu.html

Tokyo Ghoul Teorileri 2: Kaneki Ken Anka Kuşu Teorisi: http://www.sutunc.com/2016/02/kaneki-ken-one-eyed-king-anka-kusu.html



Biliyorum, birçok kişi " Of gene mi Tokyo Ghoul hakkında yazmış?!!!" diye celallenecek. Hatta bu birkaç kişi güruh halini alırsa hızlarını alamayıp olayı isyana kadar bile götürebilirler. Öyle böyle bıktırmadım milleti Tokyo Ghoul'dan Ancak ne yapayım, kurgusal açıdan o kadar güzel ve hakkında yapılabilecek o kadar çok teori var ki, kanım kaynıyor. (Ah başıım dönüüyooor, kanııım kaynıyoooor. Oh, aklınnıza da taktım şarkıyı) Hem var benim okuyucularım. Biz okuruz teorileri, hıh!

Öyle çok teori okudum ki, ilk başlarda "Ya evet bu da doğru olabilir bence" derken sonlara doğru "Yok yok, doğru değil hiçbirisi" demeye başladım. Bu nedenle de gözüme kestirdiğim, seçmece birkaç teoriyi ve bu teoriler üzerine düşünürken kendi kendime ürettiğim -nacizane, home made- tahminleri paylaşacağım sizlerle sıradan.

Tokyo Ghoul Teorileri 3: Kirishima kardeşler ile Kaneki'nin Aslında Kardeş Oldukları Teorisi


Gerçekleşme Şansı: 4/10 (Ahahah kendime güldüm puan verirken ancak elzemdi)

Arata'nun full kakujası


Touka ve Ayato'nun babaları Arata'nın aynı zamanda Kaneki Ken'in babası olabileceği ihtimali üzerinde duruyor bazı Tokyo Ghoul severler. Arata ve Kaneki arasındaki şaşırtıcı benzerlikleri görmekle birlikte, teorinin gerçekleşme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu düşünmekteyim.


Teorinin güçlü olduğu konular:

1)  Kaneki ve Arata'nın hık demiş birbirlerinin burunlarından düşmüş olmaları.  Kaneki, Arata'ya, Arata'nın kendi çocuklarından daha çok benziyor, bu bir gerçek.

2) Karakter yapısı bakımından birbirleriyle benzeşmeleri. Arata pasifist, Ghoullar'ın insanlarla kaynaşması gerektiğini savunan Ghoul olduğundan zamanında yalnızca ölüleri yediği için kendi ırkı tarafından dışlanmış, içine kapanık bir Ghoul. Daha geçen, Yomo Tokyo Ghoul:re 71. bölümde anılarına döndüğünde Arata'nın neden kakuja sahibi ve içine kapanık yapısına karşın çok güçlü bir Ghoul olduğunu görmüş olduk. Meğer bizim atarlı Kirishima kardeşlerin babası, karısını kaybetmesinin nedenini kendi güçsüzlüğüne bağlamış ve çocuklarını korumak amacıyla "Güçlenmeliyim" mottosunu hayat amacı haline getirmiş. Bu size birini hatırlattı mı?



Bu arada belirteyim; Arata'nın ölüp ölmediği henüz kesin değil. Hiç beklenmedik bir anda karşımızda belirebilir. Aynen Dr.. Kanou'nun Rize'yi tuttuğu gibi, CCG da Arata'yı belirli bir nedenden ötürü tutuyor olabilir. Tokyo Ghoul evreni maalesef böyle öldü mü kaldı mı belli değilli karakterlerle dolu. Bildiğiniz üzre, Arata'nın kakujası da Shinohara ve Kuriowa tarafından kullanıklmakta. Yani zamanında Arata Kaneki Ken kadar şanslı değildi.





Teorinin zayıf olduğu noktalar:

1) Arata'nın Kaneki'nin babası çıkmasının kurguya herhangi bir ilerleme kaydettirecek olmaması.

Şu zamana kadar Arata hakkında pek bir şey öğrenmedik. Öğrenmek için can attığımız V'nin veya hala ne işle meşgul oldukları meçhul Clownlar'ın, CCG'nin, onun bunun bir parçası değil Arata. Yani Kaneki'nin babası olduğunun ortaya çıkması hiçbir şey çözümlemeyecek.

2) Kaneki ve Touka arasında gerçekleşme potansiyeli olan romantik ilişki.

Ishida Kaneki ve Touka'yı böyle şirin şirin çizmeye bayılıyor

Tabii Tokyo Ghoul'un seinen türünde bir manga, üstüne üstlük bir trajedi olduğunu da unutmamak gerek bu olası romantik ilişkiyi düşünürken. Kaneki x Touka shipperlarını gaza getirmek istemiyorum o nedenle. Yine de bazılarımızın hatırlayacağı üzre, Ayato zamanında Touka'ya Kaneki hakkında "Ondan tiksiniyorum. Babamıza benziyor" demiş, Touka'ya onda ne bulduğunu anlamadığını belirtmişti. Yani Kaneki-Touka arasındaki ilişki Touka açısından biraz daha romantik olsa da, -burada Elektra Kompleksi de işin içine giriyor biraz tabii- Kaneki tarafından daha çok "kardeşlik" üzerine. Ishida da Kaneki ve Touka'yı yan yana çizmeye bayılıyor. Şirin şirin çizimler yapıyor arada. Kaneki için kadın kavramı Rize ve Eto üzerinden cisimleniyor. Yine de Touka ile arasında böyle karmaşık bir bağ olduğu için gerçek kardeş çıkacaklarını hiç mi hiç zannetmiyorum. Yine de kaynın görümcesi filan çıkabilir şimdi tabii. Sonuçta şunun şurasında kaç tane Ghoul var Tokyo'da? Mutlaka uzaktan akraba olmak zorunda hepsi.

Üf, atarlı ergen Kirishima kardeşler. Neyse ki büyüyünce yatıştılar.

3) Kaneki'nin doğuştan Tek-Gözlü-Ghoul olmaması


E, Arata Ghoul. Hadi Kaneki'nin annesiyle birlikte oldu bir süre zarfında ve bir çocukları oldu diyelim. Bu çocuğun sağ veya sol gözünde kakugan olması gerekmez miydi?

Velhasıl, Kaneki ve Arata arasında bir bağ ortaya çıkabilir ancak bunun baba-oğul bağı olmadığına -neredeyse- emnim. Yine de hikayede Kaneki'ye hem fiziksel olarak hem de karakter özellikleri açısından en çok benzeyen açık ara Arata. Ishida'da nın bunu bilinçli olarak yaptığına eminim ancak bu benzerlikten akraba oldukları sonucu çıkmaz.


QuickEdit

You Might Also Like

Infinyteam