-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 76. Bölüm İnceleme



-Tokyo Ghoul:re 76. Bölüm İnceleme- 


Tokyo Ghoul:re 75. Bölüm İncelemesi İçin: http://www.sutunc.com/2016/05/tokyo-ghoulre-75-bolum-inceleme.html

Amaninbov! Neeegzel bölümdü o! Çat çat çat pat pat pat! Geçen bölümün adı "K's Egg"idi. K'nin ne olduğuna dair birkaç teori vardı; Kakuja, Kaneki ve de "King". Ben King olduğunu düşünüyorum. Ünlü mü ünlü yazarımız, Takatsuki Sen (Eto)'nun bestseller romanının adı neydi, hatırlayan? Ben! "The Black Goat's Egg" Bu bölümün ilk sayfasında da yumurtanın sahibini bilemedik ama içinden çıkanın Kaneki Ken olduğunu gördük. (Evet, garip bir cümle oldu)

Henüz okumamış olanlar ve olayı yeniden hatırlamak isteyenler için Kaneki Ken'in kakujasının "Anka Kuşu" olduğunu iddia eden, detaylı mı detaylı teoriyi paylaşayım hemen:

http://www.sutunc.com/2016/02/kaneki-ken-one-eyed-king-anka-kusu.html



İlk sayfada Kaneki Kenimizi beyaz saçlı haliyle görüyoruz. Elleri olmuş sana kuş pençesi, kakujası git gide tam formunu alıyor. Asıl önemli olan ise sol tarafta yazan: " Kabuk kırıldı ve içinden bir şey doğdu" O "Şey" bizim kakujalı Kaneki Ken. Millet Shironeki (Beyaz Kaneki) idi Kuroneki (Siyah Kaneki) idi diye ikiye bölünmüş durumda. Valla bana göre hava hoş. Kendine gelsin adam gibi bir silkelensin de saçları isterse Seda Sayan sarısı olsun, hiç fark etmez. (Ben şimdi öyle deyince de bir şey oldu, kafamda filan canlandı :/)

Çok güzel bir şey oldu Kaneki böyle pençeli mençeli. Yine döndü "Sert, kendine karşı gerçekçi Kaneki-kun" haline. "Hide, Rize hepsi benim kafamda. Böyle git-gelli, ayn ataları tekrarlayan bir tipim ben işte" dedi çıktı işin işinden. Ne yalan söyleyeyim, seviyorum bu beyazlı Kaneki'yi. Hele Arima'ya öyle hüzünlü bir gülüş attı. Arima da dudağını büzüp şöyle bir güleyazdı. Birbirlrini karşılamış oldular böylece. Arima-kun'ın "Hoşgeldin Kaneki" deme şekliydi o minik gülücük.



Tabii asıl olay Eto ve Furuta cephesinde yaşandı. Ben Eto'yu Fruit-kun'ın (Furuta'ya Furit-kun diyorlar forumlarda orada burada. Bir, ismi benzediği için, iki, 6 volümün kapağında yeşil bir elma tuttuğu için) One-Eyed-Ghoul olduğunu bildiğini zannediyordum. Valla ben çatladım şurada Furuta patlatsın o kakuganı diye aylardır. Tabii herkes şok! Furuta'nın o kaçışı, Eto'dan irkmiş gibi gözükmesi, her şey yalan. Furuta'nın gerçekten çok ama çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Hele ki V tarafından Arima ile aynı seviyede muamele görüyorsa, kim bilir nasıl güçlüdür bu çocuk diyor insan içinden. Tam bir Joker. Zaten Ishida'nın düzenlediği iskambil kartlarında Joker'i temsil ediyor.



Benim şaştığım, Eto'nun bu kadar her şeyin farkında, Furuta'nın Garden'dan gelme olduğunu bildiği halde kagunesinin olduğunu görünce afallaması oldu. Bir de "Beni çiçeklerin olduğu yere götür" dedi. Garden'dan bahsediyor büyük ihtimalle. Her şeyin doğduğu ve her şeyin birbirine karıştığı o gizemli yere.


Furuta da yarı ghoul (artık orijinal mi yoksa sonradan yapılma mı orası meçhul) olduğu da ortaya çıktığına göre geriye bir tek Arima-kun kalıyor. Onun da sağ gözüne yapılan göndermelerden -Furuta'nın sağ gözünün altındaki ben bence kakuganını simgeliyordu. Ishida başından beri bize mesaj veriyordu o göze batan ben ile. Arima'nın da sağ gözüne zum yapıyor fırsat buldukça- kakuganını olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız Furuta kagunesini çıkartmak için en son saniyeyi beklediyse Arima Kaneki tarafından tüm vücudu kopartılıp, bir tek sağ gözü sağlam kalıncaya dek o kaguneyi çıkartmaz ortaya.

Doğru söyle Arima, olm, King sen misin bak?

Çok güzel bir teori bulmuş, onu dallanıp budaklandırmış, sonra da açıklamanın yapıldığı kanjilerin olduğu siteyi kaybettiğimden yazamamıştım. Siteyi de buldum. Bu ve bir önceki haftaki bölümlerdeki mesajlarla birleşince teorinin geçerliliği daha da arttı.


O değil de, çok kısaydı bu bölüm. yalnızca on iki sayfa idi. Hüp diye bitti. Bari Arima-Kaneki savaşını uzun tutsaydın Ishida veya Rue Island'a geçseydin. Tatara'ya ne oldu, Urie en son ormanda koşturuyordu tazı gibi. CCG üyeeri ne yaptılar, Amon nerede?  Biz kimiz? İki üç sayfa daha ekleyeydin tadından yenmezdi valla. Yine de çok güzeli çok tempolu ilerliyor. Ishida en iyi yaptığı şeyi, karakter gelişimini fazla uzatmadan, karakteri -yalnızca Kaneki'nin beynine bu denli giriyoruz gerçi- "Ben kimim? Neden yaşyıorum? Ay beceremedim! Ay yapamadım!" triplerine sokup loopa sardırmadan (yazar burada bilimum sounene laf atıyor) geçişini yaptırıyor. Karakterin gelişimini iç konuşmalarından çok, hareketlerindei mimiklerinde görüyoruz. (Örnek vermem gerekirse, Kaneki'nin hafızasının geri geldiği zaman, Eto'ya "Neden senin gibi bir çöpü kurtarayım?" demesi ve içbir zaman altta kalmayı kendine yediremeyen ve ilk atağı kendisi yapmak için yanıp tutuşan Eto'nun bildiğiniz can acısıyla birlikte Kaneki'nin üzerine gelmesi, onu sevdiğini söylemesi. Eto'nun nasıl hissetiğini ayriyetten açıklamasına gerek kalmadı böylece. Anladık onu biz)


Gelecek bölümde güzel bir Arima vs. Kaneki göreceğiz ve Furuta'nın gerçek gücüne vakıf olacağız gibime geliyor. Eto'nun sonu olabilir bu. Yine de Kaneki'nin yüzünü  son kez olsun görmeden  öleceğini zannetmiyorum. Önemli bir bilgi verir de öyle ölür. Bir itimal Furuta o kadar da güçlü değildir -hiç zannetmiyorum- ve yenişemezler. Yine de olay Arima vs Kaneki - Eto vs. Furuta yarı finaline dönüşebilir. Yenenler de finalde karşılaşır. (Furuta vs Arima olmaz zaten, bizim yarı gullardan en az biri yener)






QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam