-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime ve Manga Önerileri 46: Dr. Frost



Dr. Frost

Tür: Psikolojik, Seinen

Live Action Drama: 10 Bölüm




Sıcaklardan ne yapacağımmı bilemez halde beeyle terasa serilmiş yatarken geldi aklıma Dr. Frost. Herhalde adının çağrıştırdığı, benim de uzun zamandır özlemim olan soğukluktan dolayı. Frost, froze, frozen, donmuş, donuk, dondurma <3 <3


Çok heyecanlıyım. İlk defa bir manhwa öneriyorum. Daha önce neden önermediysem! Denk gelmemiştir mutlaka. Ha, bu arada, Twitter üzerinden hangi anime-mangaları önermemi istediğinizi sormuş, bir yığın da cevap almıştım. Hepsini not aldım, merak etmeyin. Araya çeşitlik olsun diye manghwaları da serpiştireyim, sizin dilediklerinize de sıra gelecek.


Eşitlik ve kadeşlik mesajlarımı da verdim, konuya geçiyorum.

Benim gibi webcomic tarzında, renkli mangaları pek sevmiyorsanız, Dr. Frost'a alışmanız da biraz zor olabilir. Zira Kore ve Çin mangaları tefrika olarak yayımlanmadığından, webcomic halinde okuyucularıyla buluşuyor. Ancak Dr. Frost'un hatırına webcomic ve manhwa dünyasında adım atabilirsiniz. En sevdiğim manhwalardan -hatta genel olarak mangalardan- biri.

Psikolojiye, kişilik bozukluklarına ve bu konulardaki deneylere ilginiz varsa, hele bir de karizmatik-soğuk-zeki-karmaşık geçmişli ana karakterleri seviyorsanız (kim sevmez ki?) Dr. Frost'u dolaptan eni çıkmış bir tabak karpuz veya vanilyalı dondurmaın yanında hüpletin derim.



Geceleri bir barda barmenlik,, sabahları ise bir üniversitede psikolojik danışmanlık yapan Dr. Frost'un bilimsel etik kurallarını zorlayıcı deneyleri, ilginç sorunlarla dolu hastaları, hastalarından daha da ilginç egzantirik asistanı çok hoşunuza gidecek. Ben Frost'u, kendisinde biraz Sherlock, biraz da Nicolai Hel (Şibumi'yi okumuş olanlara buradan selam ederim) havası sezinlediğimden pek seviyorum. İyi düşünülmüş, ilginç bir geçmişle de ustalıkla harmanlanmış bir karakter. Yan karakterlerin de pabucunu dama atmamak gerek tabii. asistanı, kızıl saçlı çatlak hatun Yoon-Seyon-A, ilkeleri sürekli çatıştığından bir türlü Dr. Forst'un yıldıznın barışmadığı, orta yaşlarındaki güzel psikoloğumuz, Seyon-A'nın idolü Song-Sun, da olaya ilginçlik ve derinlik katmaktalar.


Bu güzel manhwanın anime adaptasyonnu yok. Ancak Koreliler dramalarının ününü pekiştirmek adına güzel bir live action drama versiyonunu çekmişler. Yalnzıca on bölümden oluşan bu diziyi de dondurmanın yanında buzlu latte halinde götüreceğinize dair güvenim tam  (:

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam