-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Game of Thrones 6. Sezon 7. Bölüm İnceleme




Aman ne olay olduu ne olay oldu! Game of Thrones'un online dizi sitelerinden kaldırılmasından bahsediyorum tabi. Hal böyle olunca büyük bir kesim Torrent'e yöneldi. Örnek bir vatandaş olarak böyle şeylerle hiiç işim olmadığından bilmiyorum tabi nasıl işliyor böyle şeyler (evet, tabi)

Bölümün yarısı  Tazı ile, diğer yarısı da Ramazan davulcusu edasıyla kapı kapı dolaşan Sansa ve Jon ile geçti. Tamam, şaşırdık Tazı'nın yaşıyor olmasına. Hele hele kapitalist yaşamdan elini eteğini çekmiş insanların kurduğu hippimsi bir vegan köyünde takılıyor olması büyük bir şok oldu benim için. Ancak gel gelelim serinin hiçbir bölümünde kendisine -Arya Stark'ın yanında olduğu bölümler dahil- bu kadar yer ayırılmamış bir karakterin neden bu kadar vakit aldığını anlayabilmiş değilim. İşin içinde başka bir bit yeniği var, ben size diyeyim.

 "Tanrılar hala işinin olduğunu düşünüyor"

Koskoca yedinci bölümde bu kadar süre yer alması, Tazı'nın kurguya hala hizmet edeceğinin sinyallerini veriyor. Hizmet etmeyi bırakın, o kadar zoom yapıldı ki Tazı ileride kilit bir isim olabilir, hiç ummadığımız bir anda ummadığımız kişileri öldürebilir. Bakalım ne olacak.

Jaime de yazığım ayarlara doymuyor. Eskiden böyle miydi? Sırma saçlarını savura savura dolaşırdı King's Landing'de. "Var mı bana yan bakan?"diye sorardı da kimsenin gıkı çıkmazdı. İşte kurt kocayınca köpeklerin maskarası olurmuş. Ya... Ya...

Bronn'u yeniden görmek mutlu etti beni. Zaten mutlu olalım diye koymuşlar ikisini yan yana. Körler sağırlar bir birini ağırlar. Bugün de hep atasözlerinden deyimlerden yürüdüm, hayırlısı.

Kitaptan bahsetmek istemiyorum ancak 8. bölüm fragmanına bakılacak olursa Jaime büyük bir ikilimde kalacağa benziyor. Brienne ile karşılaşıyor, daa ne olsun! Yine de Cersei'ye ulaşmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Cersei'den soğumuş değil Jaime. Çocuklarının patır patır öldüğü, tüm halkın kendisiyle Kingslayer olarak dalga geçtiği dünyada Cersei tutabileceği tek dalı. Bu nedenle de kendini bir arada tutabilmek adına son ana kadar Cersei'den vazgeçmeyeceğini düşünüyorum. Umarım Jaime'nin kötülüğüne olmaz bu durum. (Olmayacağını biliyorum. Fazla detaya girmeyeyim ancak kehanette Cerseri'yi erkek kardeşinin öldüreceğinin söylendiğni hatırlayın)

Sıra geldi halkın sevgilileri Jon Snow ve Sir Davos'a. (Bir de işte o kızıl kızcağız Sansa) Bu sevgililer kervanına kısacık sürede Lyana Mormonth'da katılmış gibi görünüyor. Ben de sevdim valla bacaksızı.
Tabii atmış iki askerden biraz daha asker çıkartabilselerdi iyi olacaktı. Ordu disiplini olmayan Yabaniler artı atmış iki asker biraz eğreti duruyor ancak tabii şimdiden bir şey söylememek gerek. Hangi savaştı o hani "Aaa bunlar da Türkmüş! Lollll! :O :O" diyerek Türk hanelerinin Osmanlıların yanında savaştığı? Hah, işte bunda da öyle bir şey olabilir. "Yani biraz yandan yemişler ancak Stark Stark'tır" diyerek savaş esnasında bizimkilere katılacak olan haneler olacağını düşünüyorum.

Arya konusu ise tam bir muamma! Arya yaşar. Onu da tiyatrocu kadın mı bulur artık bilemem ancak Arya'nın kadını öldürmeyip, Facelessmen tarikatına karşı gelmesinin bir nedeni olmalı mutlaka. Bir yere bağlanacak o hikaye. Kadının neden öldürülmek istendiği de henüz bilinmiyor ayrıca.

Birkaç yerde Cersei'nin öldürüleceği yönünde iddialar okudum. Hiç zannetmiyorum. Kehanete göre Cersei tüm çocuklarının ölümünü görecek. Tommen tahtalı köye gitmeden Cersei'ye bir şey olmaz analyacağınız.

Bir sonraki inceleme video şeklinde gelecek. Ay bakalım nasıl olacak, ben de çok heyecanlıyım ^.^





QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam