-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Spoilersız Warcraft İncelemesi




FOR AZEROTH!

Spoiler vermeden, etmeden, kimsenin canını yakmadan (Spoiler verirsem asıl canı yanan ben oluyorum, bir de ebem. Nereden buluyorsunuz öyle ilginç küfürleri ya :/ )  Warcraft incelemesi yapıp çıkacağım efendim.

Öncelikle belirteyim; filmi izleyenler tam da beklenildiği gibi WoW dünyasını içseleştirmiş, WoW oynamaktan içi dışna çıkmış ve filmi beğenmemiş olanlar, Wow'u bilen, pek olayın içinde olmadığından beklentisi de yüksek olmayani filmi "iyiydi bence" diyenler ve WoW ile pek alakası olmayıp fantastik film seven ve filmden zevk alanlar olarak üçe bölündü. Ben ikinci kategorideyim. Yıllardır bu anı bekleyen arkadaşlar var aramızda, biliyorum. Ancak bunun iki saatlik bir film olduğunu da unutmayalm. Beklentilerimizi biraz düşürelim ki kalplerimiz kırılmasın.

Hikaye kısaca, Warcraft evrenindeki ırkların birbirleriyle olan savaşını ele almakta. Ork mu, cüce mi insan mı artık hangi ırkın tarafını tutuyorsunuz bilmem ancak her birinin hikayeleri ve savaşma motivasyonları güzel aktarılmış. Kaç bin sayfalık Lore olayını iki saate sığdırmak her baba yiğidin harcı değil tabi. Bir iki yerde (özellikle Gul- Fel Magic kısımlarında) yapmak istediğim eleştiriler, eklemek istediklerim var ancak başlıktaki "Spoilersız" yazısına istinaden susuyorum. Yine de değiştirilen veya farklı bağlanan birçok bölüm olmasına karşın genel olarak "olmuş bu"



Olmuş bu deyip de atmayayım. Warcraft yalnızca senaryosundan ibaret değil. WoW dünyasına yaraşır karakter tasarımları ve görsel efektlerle bezeli. Müzikler çok güzel. Ben Orkları, hikayelerinin bağlanışını ve üstlerini başlarını ayrıca beğendim açıkçası.

WoW dünyasıyla ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız olayların ne olduğunu, ıncığını cıncığını anlamaya kalkışmadan müthiş görsel efektlere, aksiyon sahnelerine, müziğe filan odaklanın derim ben. Aksi takdirde kafanız biraz karışabilir. "Ben çok zekiyim, benim kafam karışmaz" diyorsanız tabii siz bilirsiniz. Benim karışırdı bence :(



Filmin tadını en iyi çıkartacak kesim ise ergenliğinde birkaç sene bu dünyaya takılıp sonrasında unutanlar olacak sanıyorum. Orta okul-lise yıllarını yad ederken yıllar önce bıraktıkları karakterleri böyle -neredeyse- kanlı canlı görmek kendilerini derinden etkileyecek, nostalji yaptıracaktır. Bu kategoriye giren arkadaşlar, filmden "Gözlerimde yaş, kalbimde sızıııııı" şeklinde çıkarsanız şaşmayın.

Kısaca, çok çok yüksek beklentileriniz yoksa, size çok güzel iki saat geçirecek olan bir film olmuş. Yayımda ve yapımda emeği geçen herkesin gözlerinden öper, başarılarının devamını dilerim.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam