-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 51: Paprika



Paprika
Tür: Fantastik, macera, gizem, bilim kurgu, gerilim
Süre: 90 dk.




Ghost in the Shell - The Matrix benzeşmesi hemen herkesçe bilinir. Bilmiyorsanız da artık öğrendiniz. Keh keh keh ^^



Buradan yola çıkarak Japonların Amerikalılardan etkilendiği kadar, Amerikalıların da  -özellikle bilim ve sanatta- Japonları kopya ettiğini söyleyebiliriz. Bu kopya kötü bir şey değil tabii. Herkes birbirinden etkilenir. Herkes kendinden önce gelenleri kopya eder. Yalnızca, Amerika'nın elinde tuttuğu pazar ile Japonya'nınki aynı olmadığından çoğunluğun ilk fikri Amerikalıların attığını zannettiği durumlarla sıkça karşılaşıyoruz. Paprika da onlardan biri. 2010 yapımı Inception neyse, 2006 yapımı Paprika da o. Hatta ben Paprika'yı daha çok seviyorum. İkincisi, üçüncüsü çekilse de doymam. Anime serisi gelse keşke.


Ben en iyisi size hikayeyi anlatayım, benzeyip benzemediğine siz karar verin.

Yakın gelecekten bir zaman diliminde insanların rüyalarnın içine girmeyi ve onları "domine edebilmeyi" başaran CD Mini adlı bir makine icat edilmiştir. Alter egosu sevimli mi sevimli, Paprika adında bir hatun olan ( gerçek hali de ne gudubet ne gudubet!) Doktor Atsuko Chiba deneylerini labratuvar dışında, yeni tanıştığı kişilere de uygulamaktadır.



Henüz deneme aşamasında olan DC Mini'nin prototiplerinden biri labratuvardan çalınır. DC Mini'nin mimarı dahi nerd Tokita Kosaku'nun asistanı, en az onun kadar dahi ve nerd olan Himuro Kei ortalarda gözükmemektedir.



Oldukça "ilginç" bir bilinçaltı olan dedektif Konakawa Toshimi'nin de olaya karışmasıyla birlikte hangisinin gerçek, hangisinin rüya olduğunun anlaşılamadığı dünyalardan dünyalar beğenir, prototipi çalan asıl kötü adamların peşine düşeriz. Tabii, eğer onlar bizden önce davranıp rüya rüya bizi aramıyorlarsa.



Alter egosu kızıl saçlı, sevimli bir hatun olan soğuk bilim kadını benim açımdan Leonardo di Caprio'dan çok daha cazip valla. Inception'daki metlalik havanın aksine Paprika tam bir cümbüş. Madhouse'dan da hep böyle müthiş işler çıkıyor. Yatıp kalkıp Madhouse, A-1 Pictures ve Production I.G. övüyorum zaten.



Paprika ile ilgili en büyük eleştirim, filmin kısalığı yönünde olacak. Film zaten ilginç atmosferi, hikayesi, insanı içine çeken kurgusuyla kendini izlettiriyor. Korkmayın, yapın şunu üç saat anacım. Bizim de gözlerimiz bayram etsin.

Kafa karıştıran kurguları seviyorsanız vakit kaybetmeden Paprika'yı izleyin derim ^.^


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam