-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 83.Bölüm İnceleme



Tokyo Ghoul:re 82. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/06/tokyo-ghoulre-82-bolum-inceleme.html

Aboooo! Ne bölümdü arkadaşlar! Kurgu yükseldi yükseldi ve çorap söküğü gibi ilerledi. Hem de son derece başarılı bir biçimde, Coachlea ve Rue Island paralel olarak bir "çözüme" kavuştu. Neler olup bittiğini mi takip etmeye çalışayım, ağzımı mı kapayayım, karakterlerlerin duygularına mı odaklanayım yoksa Ishida'nı çizimlerine mi hayran kalayım bilemedim. E) Hepsi şıkkını işaretliyorum o yüzden.

Mükemmmel! Tamm bir ustalık örneği örgü bağlama manevrası gördük Isida'dan. Bugüne kadar ilmek ilmek gelip, tam da 20 Aralık'ta, Kaneki ve Arima'nın doğum günlerinde olayı patlattı.


Aslına bakarsanız, tahmin etmediğimiz hiçbir şey olmadı. Gardens'ta abidik gubidik deneylerin yapıldığını, Arima'nın sağ gözünün kör -veya neredeyse kör- olduğunu biliyorduk hep. Böyle çoğul çoğul konuşmam, beni -veya uluslararası forumları- takip ettiğinizi düşünmemden. Buraların yenisiyseniz tabi "ŞOK ŞOK ŞOK :O:O:O" olmuşsunuzdur. İyi de olmuştur serin serin terletmiştir bu bölüm.


Karakter derinliği açısından vasat bir karakter olan Arima'nın son anına kadar bu istikrarını sürdürebilmiş olması gerçekten takdire şayan. Ölmeden hemen önceki sahnesine ise sonra geleceğim. O sahne de aynı şekilde, kendisiyle tanıştığımız günden beri belirli bir istikrarda ilerleyen Arima'dan beklenen bir biçimde gelişti ve bitti.

Şimdi Arima severler "Ne yani? Arima sığ bir insan -veya her neyse işte- mı?" diye sorabilirler; evet. Arima, kendine verilen görevi harfi harfine yerine getiren, Tokyo Ghoul dünyasında iç çatışmaları en az olan karakter. Ayrıca son anda Kaneki'ye söylediklerinin noktasını virgülünü hafızaya kazımamız gerekiyor.

Yorumlardan anladığım akdarıyla birçok kişi, Arima yarı-ghoulların yaşam sürelerinin kısa olduğunu söylediği için Kaneki'nin de erkenden öleceği varsayımında bulunmuş. Yok efendim öyle bir şey. Bakınız. Her şeyi ispatlarıyla koyuyorum ortaya:


Burada da görüldüğü gibi, Arima yalnızca Sunlit Garden'da melezlenen ve "failure" olan ghoulların yaşam sürelerini kısa olduğundan bahsetmekte. Kaneki sonda yine ölebilir ancak bunun nedeninin erken yaşlanmaya bağlı olacağını hiç mi hiç zannetmiyorum.

Ayyrıca, geçen incelememde Furuta'nın psikoloisinden, onun büyük ihtimalle bir failure olduğundan ve hayattaki tek amacının güç toplamak olduğundan bahsetmiştim. Furuta başarısız bir deney ürünü olmanın, babası tarafından meşru kabul edilmemenin verdiği -çok afedersiniz- ezikliği, diğerlerini ezerek, baskılayarak ve güç toplamaya çalışarak dengeliyor. Bir bakımdan, Arima'nın tam tersi.

Arima'nın görmeyen gözünden yaşların süzülmesi çok acıklıydı. O değil de, akılsız Kaneki! Eto sana gerçeği yetiştireceğim diye canını tehlikeye atarken, ona inanmadın. Arima-san'a inanıyorsun. Tabii sen de haklısın şimdi düşününce Eto'ya ben de pek inanmazdım "Kız fazla kaçırdın kan suyunu galiba bi' kahve yapıp geleyim" filan derdim. Arima deyince daha bir inandırıcı oluyor.

Aynı şekilde Rue Island'da ölen Special Class'in Istuki Marude olduğu ortaya çıktı. Yoshkitoki Washuu'nun gençliği ise bildiğiniz Furuta. Anası kim acep Furuta'nın? Bir de bunların cefakar anaları var tabii. 


"Kimdi bu Marude ya?" diyenler olabilir, doğal. Çok zaman geçti aradan. Shinohara ve Houji'nin başındaki, ciddi adam. (Nasıl açıkladım ama ya naflsnf) Mado ölünce "Ölür tabii. Manyaktı o"" diyen, soğuk nevale. Suzuya'nın motosikletini uçurduğu adam. Heh, o işte. 

O değil de, Yoshitoki Washuu gençliğinde neymiş yauw! Herhlde TG serisinin en yakışıkı karakteri kendisi. O da ghoul çıktı. Herkes ghoul. Ben de mi ghoulum acep? İtiraf ediyorum, Tekirdağ köftelerini pişirmeden atıyorum bazen ağzıma :( :( :(

Arima'nın son anları, "Nefret ettim" demesi, bir anda Arima'yı soğuk ve anlaşılmaz adam klasmanından çıkartıp acınası ama sempatik durumuna soktu. Hele ki o kelebek uçurma sahnesi ve Kaneki'ye "Arkamda bir şey bırakabiliyorum" demesi. Oy anam oooy! Tabii bahsettiği kişi Haise Sasaki. Duygulandım ben bi sn ltfn :/ :/ 
Oh evet yüzüme bir su çarptım da geldim ( aynaya kafa attım dermişim ehueheuheuheu) Şinciiiik! Bakalım bir sonraki bölümde neler olacak;

Ishida vites düşürebilir. Eğer böyle olursa, Kaneki'nin, kasımpatılarla dolu sembolik alanda durup, tüm olan biten üzerinden yaptığı çıkarımlara tanık oluruz. Ha, eğer tam gaz devam ederse, -ki öyle oalcağını düşünüyorum- güzel bir Furuta - Kaneki kapışması yaşayacağız gibi duruyor. 

Diğer tarafta, Rue Island'da şeflerinin ghoul olduğu ortaya çıkan diğer Sunlit Garden melezlerinin ne tavır alacağı merak konusu. Bakalım neler olacak! 

Efendim, adettendir diye yapıyorum:

ISHIDA AMON NEREDE AMON? İLİĞİMİZ KEMİĞİMİZ KURUDU ISHIDA! GOSTERIP DE VERMIYORSUN BIZE AMON'U, OLMUYOR!!!!!


AAAMON HAKKIMIZ, SÖKE SÖKE ALIRIZ!

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam