-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 58: Doukyuusei


Doukyuusei

Tür: Shounen ai, hayattan kesit, okul hayatı, romantik

Bölüm Sayısı: 1

Süre: 60 dk.


"Şöyle iç ısıtan, güzel bir anime film izleyeyim" diyorsanız, doğru adrestesiniz. Ancak belirtmeliyim; animenin türü shounen ai, yani iki erkek arasındaki hoşlaşma-romantik duygulardan bahsediyor. Shounen ai genel olarak kadın izleyicilere yönelik, genellikle de kadın mangakalar tarafından yaratılan eserler olsa da erkekler izlemeyecek diye bir kural yok. Bildiğiniz güzel bir romantik film Doukyuusei. Türkçe'ye "Sınıf Arkadaşları" olarak çevrilebilir.


 MyAnimelist'te en iyi anime filmler sıralamasında on yedinci sırada bulunuyor. Müzikler, renkler, sekanslar mükemmel. Konu, klasik. Ancak işlenişi Doukyuusei'yi özel kılıyor. Benim merak ettiğim, A-1 Pictures'ın neden film yapmak için Doukyuusei'yi seçtiği. Shounen ai türünde buna benzer o kadar çok hikaye var ki, onca manganın arasından "neden bu?" diye soruyor insan kendine. Birbirine benzer onlarca mangadan bir tanesini rastgele seçip, allayıp pullayıp güzeller güzeli bir film çıkartmışlar ortaya. Benden geçer not aldı. Çok tatlı. Suluboya tablo gibi her karesi. Görsel şölen resmen ^^


Olay, bir müzik grubunda çalan, saçları sarıya boyalı, punk Hikaru Kusakabe ve sınıf arkadaşı, Hikaru ile taban tabana zıt, her derste okul birincisi ciddi Rihito Sajou arasında geçmekte. Her derste bir numara olan ancak iş müziğe gelince zorlanan Sajou'nun gizli gizli koro şarkıalrına çalıştığını fark eden Hikaru Sajou'ya solfej dersleri vermeye başlar. Çok geçmeden Sajou'nun koroya çalışma sebebinin genç ve yakışıklı müzik öğretmeni Hara Manabu olduğunu öğrenen Hikaru, içinde bir şeylerin kaynadığını hisseder. Tabii biz çakallar hemencecik bunun kıskançlık olduğunu anlarız. Ancak kahramanlarımızın bunu kabul etmesi için biraz zaman gereklidir.



Güzel zaman geçirmek için bire bir, ancak efsane olmayan bir film. Kusakabe'nin seiyuu'su Yato, Orihara Izaya ve Levi Ackerman'ın da seiyuuları olan Hiroshi Kamiya olunca da zaten şiir gibi akıyor film. Kurgu açısından en karmaşığı olmayabilir ancak en güzel shounen ai türünde anime filmlerden olduğu kesin. Zaten bu türde fazla film / anime yapılmamakta. Manga olarak okumaktayız güzelim shounen ai'leri. 
QuickEdit

You Might Also Like

1 yorum

noodle dedi ki...

sabahtan meri mangasını arıyorum ama bulamadım yardımcı olur musunnn?

Infinyteam