-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 60: Smells Like Green Spirit


Smells Like Green Spirit
Tür: Yaoi, psikolojik
Bölüm Sayısı: Mangası 10'uncu bölümde. Devam ediyor.


Yaoi önereceğim dedim de hangi birini önereyim bir türlü karar veremedim. Okuduğum yaoileri düşündüm şöyle bir, kendimden utandım. Piyasadaki neredeyse tüm yaoileri hatmetmişim. O yetmemiş, Kore yaoi manghwalarına sarmışım. Ben de bir "En İyi Yaoiler" listesi yapmaya karar verdim ilerleyen bir zamanda. Mümkünse bu ay içinde. Şimdi de öyle çok çok popüler olamyan, ancak karakterleri ve hikayesi bakımından çok beğendiğim, shounen ai-yaoi türündeki bir mangayı önereyim dedim.

Smells Like Green Spirit klasik, çekingen uke-ısrarcı semeli yaoilerden oldukça farklı. Karakterlerin belli bir derinliği var en başta. Hikaye de alışılagelmiş klasik romantik hikayelerden değil. Anime filmi yapılsa koşa koşa izlerim. Öyle seviyorum Smells Like Green Spirit'i.



Smells Like Teen Spirit'i bilmeyenimiz yoktur sanıyorum. "Being green", yani yeşil olmak, argoda eşcinsel olmak anlamında kullanılıyor. Yani burada kelime oyunu yapmış mangakamız.

Japonya'nın kırsal kesimlerinden birinde, Mishima isimli, okulundaki kızları çatlatacak kadar güzel bir çocuk lise öğrencisi vardır. Uzun saçları sebebiyle sık sık rahatsız edilen Mishima bir gün okulun en yakışıklı öğrencisi, okul futbol takımının kaptanı tarafından "Bana bakıp duruyor, iğrenç" şeklinde yaftalanır. Kaptandan cesaret alan güruh, Mishima'yı bir yere götürür ve kaptanın isteğiyle o güzelim saçları kesilir. Hepimiz kaptanın klasik bir sonradan açılan semeye dönüşeceğini düşünürken, olaylar hiç beklenmedik bir yönde ilerlemeye başlar.



Genellikle dünyayı buğulu gözlere izlese de yer yüzüne döndüğü zamanlarda hafiften narsist ve dikbaşlı olabilen, suçluluk duymaması gereken olaylarda bile kendine suç arayan-suçlanması geken kişinin de kendince nedenleri olabileceğini düşünen Mishima, klasik bir yaoi hikayesine göre gereğinden fazla karmaşık ve derin bir karakter. Ayrıca tasarımı da çok, çok güzel. Bence Mishima benden güzel yani. O da zaten öyle düşünürdü kesin.

Yan karakterleri  de ayrı güzel olan Smells Like Green Spirit'in onuncu bölümü çevirildi İngilizce'ye. Raw versiyonlarını okudum ve bitirdim ben. Sonu da klasik yaoilere hiç mi hiç benzemiyor. Hah bir de bitirmeden belirteyim; smooth yok bu mangada. Hani hayal kırıklığına uğramayın sonra ^^

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam