-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 62: Hetalia: Axis Powers





Ülkeler birer anime karakteri olursa ne olur? Ortalık cümbüş yerine döner tabii! Hidekaz Himaruya'nın ünlü webcomic - mangasının beşer dakikalık bölümlerden oluşan yüz otuz beş bölümlük animesi, yetmiş yedi dakikalık bir anime filmi ve video oyunu bulunmakta.

Genel olarak İtalya, Almanya, Fransa, Amerika, İngiltere, İspanya, Japonya ve Çin'in birbirinden komik skeçlerini izlediğimiz Hetalia tam anlamıyla "eğlenirken öğrenmelik" bir anime. Hiçbir milleti rahatsız etmeden alttan alttan dokundurmaları muhteşem. Karakter-ülkelerin neredeyse tamamının dehşet yakışıklı olması da cabası. Ancak sonradan katılan ülkelerden bazılarını kadın (örn. Ukrayna, Macaristan, Belçika) olarak karakterize edip olayı dengelemeye çalışmış mangakamız.


"Eee Türkiye yok mu?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Olmaz mı? Var var! Her ne kadar yukarıda saydığım güruh kadar sık görünmese de, Sadık Adnan isimli "Turkey"miz son derece güzel ve komik betimlenmiş. Sürekli uyuyan, yavaş ve kedi sevdalısı olarak karakterize edilen Yunanistan ile kedi-köpek gibi birbirlerini yiyorlar. Aslına bakarsanız gibisi fazla, kendini de bir "kedi olarak gördüğünü söyleyen Yunanistan ne zaman "Oh rahata erdim. Burası güzelmiş" dese, bizim Sadık başında bitiyor. Sürekli maskeyle gördüğümüz Turkey'miz serinin en gizemli karakteri. Osmanlı İmparatorluğu iken giydiği kıyafet ise Hetalia cosplayi yapanların gözdesi. Yunanistan ve Türkiye'nin "Japonya'yı hangimiz daha çok seviyor?" eklinde yaptıkları ağız dalaşı, Yunanistan'ın küçüklüğünde, Türkiye'nin himayesindeyken hamamda Türkiye'nin sırtını keselemek zorunda kalışlarını, Türkiye'nin onuna sürekli dalga geçmesini hatırlayıp buz kesmesi vs. tam komedi. Ancak tabii hep kötü değiller, Sadık, Yunanistan alış-veriş yapabilsin diye sınıra yakn bir yere AVM bile açmış. "Alış verişimi oradan yapıyorum" diyor Yunanistan. Ülkelerdeki ekonomik krizlere, AVM ve Toki patlamalarına bile gönderme var, siz düşünün.



Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanmadan önceki günlerinden bir hamam anısı :D


Osmanlı İmparatorluğu iken, "çibi" olarak gösterilen minik Kuzey İtalya'yı esir aldığı zaman İspanya'nın "Has... Bizim ufaklığı Osmanlı İmparatorluğu almış. Adam gücünün doruğunda, savaşmaya niyetim yok. Nasıl kurtacağım ben bunu şimdi ya :/" diye düşünürken Sadık'ın "Al şunu başımdan. Aşure yemem lazım benim. Uğraşamam sizin ıncık cıncık işlerinizle" diyerek Kuzey İtalya'yı İspanya'ya geri vermesini yazmasaydım çatlardım vallahi.

Osmanlı vs İspanya

Mısır ve Yunanistan'a Noel gününde Nasreddin Hoca hikayeleri anlatan keyifli bir adam Sadık. Asıl Yunan olsam biraz alınırdım. Her yerde uyukluyor anacım. Uyuşukluktan uyuşukluk beğeniyor.

Kendi halinde, hayatla barışık Kanada, romantik, romantik olduğu kadar da kurnaz Fransa, her şeyi "para" olarak gören ciddi Hollanda, iki lafından biri "PASTAAAA" olan İtalya, ciddi ve disiplinli Almanya, "Ben ne arıyorum bu manyakların arasında? Ne tür bir işe bulaştım ben?" diye kendi kendine sorup duran Japonya'yı çok seveceksiniz.

Bir de DVD'lerin sonunda her ülkenin kapanış şarkısı var. Türkiye ve Yunanistan beşinci DVD'nin ülkeleri. Yalnızca şarkıları dinleyip karakterler arasındaki farkı anlayabilirsiniz:





Not: Belirteyim, Google'a Hetalia Turkey yazarsanız öneri olarak hemen Turkey x Greece çıkıyor. Sürekli dalaştıklarından fanfictionları çok fazla bu ikilinin. Hani ben diyeyim de, ekstrem şeyler görürseniz filan şaşırmayın.




QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam