-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 66: NHK ni Youkoso! (Welcome to NHK)


Tür: Komedi, dram, psikolojik

Bölüm Sayısı: 24




Hazır sıcak sıcak Hikikomori'nin ne olduğundan bahsetmiş, Hikikomori ile ilgili yazımda da NHK ni Youkoso'yu geçirmişken, bu pek güzide animenin önerisini yapmasam olmazdı.

İlk başta bir uyarı yapayım; animeyi "gogoanime" sitesinden izleyecek olan arkadaşlar; animenin tanıtımındaki fotoğrafla NHK'nn alakası yok. O fotoğrafı gören ecchi türünde bir şey zannediyor, değil.

Ben ise ecchi'nin aksine NHK'yı komedi animesi zannetmiştim en başta. "Şunu izleyeyim de keyfimi bulayım" demiştim. Ancak kazın ayağı hiç de öyle değil. İzleyen herkesin kendinden bir şey bulabileceği, kurgusu müthiş, karakterleri ise müthiş artı on yüz bin baloncuk düzeyinde olan bir anime NHK. "İz bırakan" türden. Öyle dram, romantizm de içermeden, yalnızca insanların gündelik hallerini göstererek yapıyor bunu.



Protagonistimiz (Satou Tatsuhiro) biraz esktrem, kendisi hikikomori olduğunu reddeden bir hikikomori. (Odadan çıkmamak, iş gücüne katılmamak anlamına gelen hikikomorilik ile ilgili detaylı bilgiyi önceki yazımda bulabilirsiniz)  Dört yıl boyunca yirmi metrekarelik bir stüdyo dairesinde yaşamış, bazen aylarca dışarı çıkmamış. Çıktıysa da evinin önündeki parka kadar ilerlemiş, marketten ihtiyaçlarını almış ve dönmüş. Bir NEET (Not in Empoyment, Education or Training) olma sebebini Japon devlet televizyon kanalı NHK'dan Japon halkını hikikomori yapmak amacıyla gönderilen sinyallere (?!) bağlıyor.


Dışarı çıktığında herkesin onun hakkında konuştuğunu düşünen Satou, psikoz düzeyinde bir paranoyak şizofren olmamasına karşın büyük oranda şizoid kişilik bozukluğu emareleri göstermekte. Eğer şizofren olsaydı zaten işin tadı biraz kaçardı ve tedavi edilmeyen Satou'nun durumu ağırlaşırdı. Acak baş karakterimiz tıpkı diğer hikikomoriler gibi, toplum baskısından kaçan yalnız, çaresiz bir birey. Uğraşılırsa durumu düzeltilebilecek türlerden.



Bizim hafiften kafadan çatlak Satoumzun kaderi, hikikomorileri sosyal yaşama döndürme çalışmaları yapan bir dernekte teyzesine yardım eden Misaki ve hemen yan odasında yaşadığnı yeni keşfettiği, lisede Satou ile aynı kulübe üye olan Yamazaki le değişecektir.

Az bulunur bir inatla Misaki'nin iyileştirmeye çalıştığı Satou, sırf hikikomori olmadığını kanıtlamak için Yamazaki ile erotik video oyunu tasarlamaya koyulur. Sonrası ise olaylaar olaylarr.

Tüm hikaye boyunca gerçekçi ilerleyen NHK ni Youkoso, çizgisini hiç bozmadan, yine aynı gerçekçi çerçevede sonlanıyor. Freudyen göndermeler ve olur olmaz yerde karşınıza çıkan semboller de benim gibi sembol avcılarının yanına kalıyor

Sana puanım dokuz panpa.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam