-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul Redrawn-1 İnceleme


Tokyo Ghoul'un birinci bölümünün Sui Ishida tarafından yeniden çizimi


Sui Ishida Tokyo Ghoul'un beşinci yılının şerefine birinci bölümü yeniden çizeceğinin müdjesini geçtiğimiz ağustos ayında vermişti. Ben de Tivtır üzerinden size ulaştırdıydım. Beni başka mecralardan takip edeniniz oluur, o gün sular kesik olduğu için Tivitır'a girememiş olanınız oluur, olur da olur yani. O nedenle eğer redrawn bölümünü henüz okumadıysanız incelemeye girişmeden helveticascans'e doğu yavaştan yol almanızı öneririm. Bugün ödevini yapmış, güzel güzel okumuş olanlarla devam edeceğiz. 

Eveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet! 

Redrawn o ka' güzel olmuş ki, ilk okuyuşumda sinirim bozuldu, gözlerim doldu, hele o "If you were to write a story with me in the lead role, it would certainly be tragedy" kısmında koptum, toparlanamadım. Ishida-sensei o kadar çok ana öge değiştirmiş, mesajları o kadar direkt vermiş ki, alt metinlerde bir gönderme neyim aramaktan canım çıktı. Açıkası beride orada şurada aranacak göndermeler yok. Sensei gözümüze çötürt diye sokmuş bazı şeyleri. Foreshadowingi coşturmuş. Re'nin son bölümlerinde de yapıyor bunu. Bakalım ne olacak.



İlk başta Kaneki'ye değinelim. Çok düşünmüş Kaneki üzerinde. Birinci bölümde Touka'yı ilk görenin Hide olmasına karşın "Bu kız da çok güzel" diyen Kaneki'ydi. Burada olay tamamen Hide x Touka / Kaneki x Rize olmuş. (Hiiiiç itiraz etmem valla)


Ishida sensei Kaneki'yi biraz daha konuşturmuş bu bölümde. İçini biraz daha açtırmış. O karakterde insanlar kendilerini yanında rahat ettikleri kişiler bulunca açılırlar. Bu açıdan ilk tasvire göre Kaneki'nin aile hayatını anlatması, Rize ile date'indeki detaylar çok iyi olmuş. Rize sandviçinden bir ısırık alıp tuvalete koşmamış bu sefer. Zaten inanılmaz kötü bir kurguydu o. Hikayeyi zamanda ileri-geri giderek anlatmış Ishida-sensei. Bu ana hikayede hemen hiç değinmediği bir durumdu. TG:re'de ise sık sık karşılaşıyoruz. E, beş yıl geçince aradan kurgu konusunda da ustalaşmış bizim sensei.

Rize'ye gelelm şimdi de. Sensei Rize'yi biraz daha kilolandırmış. Bing eater / femme fatal rolünde olan bir hatunun cılız minik Capon kızları gibi olma ihtimali yoktu zaten. Bunu da bir TG fanı sensei'ye Tivitır üzerinden belirtmişti yıllar önce:



Nice Pocchari nedir? :D Bence bu durum senseinin aklına yatmış :D  Özellikle sondan bir önceki, Kaneki ile Rize'nin çıplak oldukları sahnenin çizmleri mükemmel olmuş. Rize daha gerçekçi, kanlı canlı, yaşayan bir hatun halin almış. TG:re bölümlerinde de artık Rize'yi görmek istiyoruz sensei. En az Kaneki kadar çekti bu kız da. Hatta daha da fazla çekti bebekliğinden beri. Göster bir gülcemalini artık yeter.
Bir de şöyle bir şey var, almak isterseniz Amazon'dan bulabilirsiniz. Ama niye var onu ben de bilmiyorum. 53 Rizespor fanatiği birilerinin fantezisi de olabilir. Karıştırmayalım oraları.


Ve geldik Hide'yeee! Bölümün bombası Hide en çok değişen karakter. Gerek çizim olarak gerekse söyedikleri bizim tavşan gibi hop hop hoplayan eski Hidemiz'den çok ayrı. Hele ki Kaneki'ye, "Sana en yakın olan ghoulu fark et" deyişini böyle bastırıp duvara asmak lazım. Durun bi sn.

"SANA EN YAKIN OLAN GHOULU FARK ET" 

Şimdi sağda solda herkes bunu Hide'nin bir yarı-ghoul, daha doğrusuu yıllardır süregelen dedikodular gibi bir yarı-insan, bir Washuu olduğunun en büyük kanıtı olduğunu söylemekte. Burada iki ihtimal var. Ben ikincisinin doğru çıkacağını düşünüyorum.


1) Hide gerçekten de bir Washuu ve Ishida sensei bunu gözümüze sokarak orijinalinde hiçbir ipucu vermemiş oluşunun -o zaman büyük ihtimalle bu kurguyu yaratmamıştı bile, manganın sekiz bölüm devam edip etmeyeceği bile belli değildi, iki yüz bölüm sonrasını mı düşünecek adam? Hiç!- özrünü diliyor. Bize açık açık "Evet, Hide bir Washuu. Aferin size ponçikitoşlarım beniiim! Nasıl da bildiniz <3 <3 <3 <3" diyor.

2) KANEKI IS A GHOUUUUUUUUUUUUL! 

Bir kurguda bir virgül bile fazladan olamaz. Eh, Ishida sensei redrawn bölümüne bu konuşmayıkoyduysa ya Hide ya da Kaneki ghoul çıkacak. Furuta ile Kaneki'nin doğum günleri arasında 9 ay 10 gün olduğunu bulunca yaşadığım şok gibi, Hide'nın ağzından bu lafı duyunca "HAH!" dedim.

 Kaneki'nin de OEK'nin soyundan gelmiş olabileceği düşünceleri daha da bir güçlendi bu bölümde. Hele ki "The Black Goat's Egg"e yapılan göndermeler, senseinin kitabın konusunu defalarca tekrar etmesi vs hep bir noktayı işaret ediyor Kaneki'nin anası. 

Kafamdaki örgüyü açıklayayım;

Hide -ki hala Washuu olabilir. Gerçeği bildiğine göre Hide, Washuu ailesinin yarı-insan çocuklarından biri olup aynı Truman Show'daki yancı gibi OEK'nin "yumurtasını" (The King's Egg bölümünü hatırlatırım) takip etmesi görevi verilen bir arkadaşımız olabilir. (Truman'daki yancıya da ayrı sövüyorum bu arada. The Americans'ta da oynuyor) 


Washuu vs. OEK / Hide vs. Kaneki. Ancak Hide son anda Washuu'ların kazanmasını istemedi ve kendini Kaneki için feda etti. (Veyahut bir yerlerde hala yaşıyor, bilemiyoruz)

Ishida sensei şu an bize sağ gösterip sol vuruyorsa, yine aynı şekilde Kaneki'nin babasına yoğunlaşıp anasını unutturmak istiyor olma ihtimali yüksek. Kaneki'nin geçmişiyle ilgili anıları kafasında değiştirdiğini, bir yalancı anlatıcı olduğunu biliyoruz. Bebekken babasını yiyen-öldüren anne gibi bir olayın tanığı oluysa hiç hatırlamıyor olması normal. Kurgu buradan inanılmaz yürüyebilir. Ben sensei'ye söyleyeyim aklında bu yoksa bile böyle yapsın.

Çizimlere ise söylenecek söz yok. Demirlerin düme sahnesi i-n-a-n-ı-l-m-a-z-d-ı! 

Bu arada Ishida senseinin Tokyo Ghoul'un ilk volümünü asistansız olarak çıkarttığını da eklemeliyim. Asistanların maaşlarını mangakalar kendi ceplerinden ödüyor. Asistan tutabilmek için ilk volümden gelecek parayı beklemiş olması muhtemel. Amazarashi'nin bir klibinde -yalnızca elleri ve yazdıkları görünüyor- yeteksizlikten ve çaresizlikten ağladığını yazmıştı sensei.


Büyüdün sensei artık, geçtin o dönemleri. Güzel olmuş güzel.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam