-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 91. Bölüm İnceleme




Oy ciğerim yaniiiy! 


Şimdi olaya böyle girince incelemenin devamıyla ilgili beklentilerinizde değişiklik olmuş olabilir. Kasvetli havayı girişte bırakıp salona öyle geçeyim dedim. (giriş= ciğerim yaniiiy, salon=ciddi inceleme)

Tokyo Ghoul:re 90. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/08/tokyo-ghoulre-90-bolum-inceleme.html


Dark Night geldi diye sevindik ettik. Dört kişilik Amerikan ailelerinin kampta erittiği marşmelovlara döndük. Amon yine aynı Amon. Doğrucu, o yampiri yumpiri haline bakmadan "Çok insan öldürdün kardeş, ama senin ciğerini (ciğerlere taktım ben. Hannibal izledim, ondan herhalde) bilirim ben. Hakikatli bir kardeşimizsin" deyip Takizawa'yı kutarmaya çalışmalar filan of of! Bildiğiniz Ezel Bayraktar oldu çıktı Amon. İri yarı, saftirik Ömer'den Ezel'e giden süreçte neler oldu bitti ileriki bölümlerde öğreneceğiz. Amon'un Arima'nın Kaneki'nin saçından sürükleyerek götürdüğü, Tatara'nın eğilerek selam verdiği anı görmüş olması muhtemel. V ve Washuular ile ilgili gerçekleri öğrenebilmek için araştırma yapıyor olabilir. Takizawa'yı yanına çekmeye çalışması da bu nedenle büyük ihtimalle.

Komik filan yazıyorum diye ciddiye almamazık etmeyin,darılırım, gönül koyarım, bugünün hatırına ciğer bile koyabilirim. Amon'un bir amacının olduğu belli ve Karpuz sensei bu amacı ortaya çıkartmayı planladığı zaman ancak Amon'un üç yıldır neler yaptığını görebileceğiz. Bu arada belirtmeden edemeyeceğim. Beş aydır filan 20 Aralık'tayız. Kaneki 24 olamadı daha ama benim doğum günüm geldi çattı. Onun yerine ben yaşlandım.. Ben de yirmi dört oluyorum :'(



Yazımın bu kısmı biraz psikolojik-Freuydyen tahlil içermekte. Aramızda bu tarz tahlileri sevmeyen, yaşı yetmeyen -on üç artı- kalp hastaları veya kaz ciğeri sevmeyenler varsa Kurona-Dr. Kanou hakkında yazdığım yere atlayabilirler. Turuncu yaptım orayı oradan şeedersiniz.

Üç bölümdür Amon-Takizawa ve Akira'nın olduğu sembolik birsavaş alanındayız. Karpuz'un Amon-Takizawa çekişmesine bu kadar önem vermesi, zaten 16-17 sayfa çıkan haftalık yayının çoğunu buna ayırması nedensiz değil.

Takizawa'nın Amon'u neden reddettiğini ve onunla gelmeyi kabul etmediğini anlamak gerek. Neden Takizawa'nın dediği gibi "ghoul" veya tümden delirmiş olması değil, onunla eşit, hatta ondan daha güçlü olduğunu göstermek istemesi asıl neden.

Takizawa Amon'a, Amon'un kurtarabileceği bir çocuk olmadığını, son derece Freudyen bir biçimde ifade ediyor; silah.



Freud'e göre güç gösterisi olan herhangi bir materyal, cinsel uzluvları temsil etmekte. Bunun hakkında daha ne birkaç yerde yazmıştım. Popüler kültürde sürekli kullanılan bir gönderme bu. Hemen her Hollywood yapımında kullanılır. Şu an aklıma Sherlock'un özel bölümünde Sherlock'un, şelalenin ucunda, kendisine silah çeken Moriarty'e karşılık olarak daha büyük bir silah çekmesi geliyor. Freud'ün bu sembolizasyonu -vay anam vay kelimeye koş- üzerine yapılan Jung-Freud konuşmasını ve bu konuşmaya ithafen Magritte'in yaptığı "Ceci n'est pas une pipe" tablosunu da araştırabilirsiniz isterseniz.

Kendinin elinden tutulup iyiye yönlendirilecek bir çömez değil, Amon ile eşit olduğunu son derece etkileyici bir sahneyle gösterdi Takizawa. Akira'nın Amon tarafından elinden alındığıTakizawa şovunu yaptı. Olayburada yalnızca Akira'ya şov yapmak değil. Takizawa'nın kendi karakter gelişimi açısından büyük bir hamle. Ancak ben Takizawa'nın sonunu iyi görmüyorum. Amon'un geldiğine sevinemedim bir.

Gözüne gelen bıçak da umarım Mutsuki'ye aittir. Suzuya'nın saykoluğunu çekemem hiç şimdi. Takizawa'yı sağ da komaz o. Benim inancım, Amon ve Mutsuki'nin birlikte Washuu'ları öldürmüş olabileceği yönünde. Uzak bir ihtimal ancak Mutsuki'yi Dark Night'n tarafında görmek güzel olurdu.

Bu arada hiç bilmiyordum ama çılgınlar gibi Urie x Mutsuki doujounshileri dönüyormuş ortalıkta. Ben de shipliyordum onları ama şu an biraz fazla açıldı araları. Mutsuki'nin çoklu kişilik ozukluğuna sahip bir manyak olduğu ortaya çıktı filan. Yani biraz zor. Hem Karpuz sensei'nin 7. volümün ekstralarına koyduğu komik karelerden birinde Urie'nin Saiko'ya iltifatbile sayımayacakbirsöz nedeniyle Saiko kızarıp bozarıyordu. Durduk yere Karpuz koymaz onu oraya.


Aboriiii çok yazdım!



Kurona'nın açıklanmayan tek tarafı sağ gözündeki kakugan oldu şimdi. Yalnız, Kanou'nun "Fart" dediği yerde aldı beni bir gülme. Ondan sonrasını ciddiye alamadım zaten. Kurona'nın yıllardır kardeşi sandığı şeyin aslında osuruk olduğuna üzülemedim açıkçası. Nasıl bir plot twisttir bu! Fight Club'da olmadı böylesi.

Furuta'nın kendine kalkan yaptığı CCG dedektifini Q Ghoul yapmış Kanou. Shirazu'yu da maalesef bu safta beklememiz gerekiyor. Hide bile bu deneklerin arasında olabilir. Asıl soru, bu yeniden diriltilenler eskisi gibi mi hissedyor, yoksaGameof Thrones'taki Mountain gibi eblek bir canavaramı dönüşüyor?

Shirazu'yu öyle göreceğime Kurona'nın göbek pırtlarına katlanırım bir ay. Yaaani belki bir hafta.



Ek;

Arkadaşlar, konu hakkında biraz düşününce birkaç ekleme yapmak gerektiğini hissettim. Ayrıca birkaç kişi Dr. Kanou'nun osuruk meselesini anlamamış. Gerçi bölümde de çok detaylı bir biçimde anlatılmıyor ancak onu da açayım.

İlk olarak; bıçak yüzde yüz Suzuya'ya ait. Mutsuki olmasnı can-ı gönülden istediğimi söylemiştim ancak bıçağın Suzuya'ya ait olduğu kesin. Suzuya Squad olay yerine ulaşmş demektir. Bir curcuna daha izleyeceğiz ileriki bölümlerde.



Şu zamana kadar Suzuya'nın bir gayesi olduğunu görmedik. Takizawa aç kaldığı için nsanları, intikam almak ve CCG tarafından takdir edilebilmek için de Tatara'yı öldürdü. Amon, kendi kişiliğini kaybetmemek adına öldürmemeyi seçti -tabii nasıl beslendi üç yıldır o bir merak konusu. Arata Krishima gibi ölü yiyiciye dönüşmüş olabilir- Ancak Suzuya öldürmek istediği için öldürdü. Ghoulları sevmediği ve öldürmeye alışkın olduğu için. O nedenle Amon ve Takizawa'yı gözünü kırpmdan öldürebilir. Amon'un daha bize anlatacağı hikayesi olduğu için bıçak sırtında olan -aslında yemiş pıçağı gözüne, ne sırtı- Takizawa, aka. Pinapple-kun.

Amon'un saçının siyah kalmasının nedenini ise en iyi şekilde kendi ghoul tarafını kabul etmediği için olarak yorumluyorum. Kaneki ve Takizawa gibi "I AM A GHOUL" travması yaşamadığı ve floppy (deneysel hata) olduğundan işkence edilmeye değer bulunmayıp bir kenara atıldığı için Amon diğerlerinin geçirdiği değişimi geçirmedi.

Kurona olayında ise yıllar boyu kardeşini yediği için midesinde Shiro'yu sakladığını düşünen Kurona Dr. Kanou'nun açıklamasıyla yıkıldı. Karnndaki kkakuja oluşumunu "kardeşi" zanneden Kurona, kakujadaki delikten sızan metan gazını Shiro'nun anlaışmaz konşması zannetmiş, yıllarını kardeşiyle konuşarak geçirmiş. Anak sindirim sırasında ortaya çıkan gazların sesi olduğunu Dr. Kanou komik bir biçimde ifade ediyor, bizi de kırıp geçiriyor.

Gerçekten ikiz kardeşler birleşmiş olsaydı, çok saçma olurdu. Kurona ilk bu halde ortaya çıktığında onu yadsıdığımı, Karpuz sensei'nin olayı biraz absürdleştirdiğini belirtmiştim. Olayın aslı daha da aabsürd olmakla birlikte, ikizlerin birleşip kombo yapmasından çok daha mantıklı ve güzel. Tokyo Ghoul shonen olmadığını her bölümde bir kez daha ispatlıyor.

Aynı şekilde Amon'un Takizawa'ya yenilmesi, shonenlerdeki klasik güçlenip geri dönen, her kötülüğe göğüs geren doğrucu kahraman tiplemesinin de çok dışında işlenmiş. Amon bir floppy, elbette Takizawa'dan daha güçsüz olması gerek.












QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam