-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 69: Trickster: Edogawa Ranpo "Shonen Tanteidan" yori


Trickster: Edogawa Ranpo "Shonen Tanteidan" yori
Tür: Gizem, macera, dedektiflik
Bölüm Sayısı: 24



OH BE! Sonunda!  Çok güzel anime geldi çoooooooooooooooook!

Öncelikle neden bu animenin başlığının bu denli uzun olduğundan bahsedeyim; Edogawa Ranpo çok ünlü bir polisiye yazarı. (Daha doğrusu yazarıydı) En bilindik kitabı ise "Boys Detective Club", yani "Shonen Tanteidan". Bizim animemiz ise bu polisiye / dedektiflik eserinden yola çıkılarak kurgulanmış ve yakın gelecekte geçiyor. Osamu Dazai'ye göndermeler yapan Bungou Stray Dogs'u beğendiyseniz eğer, Trickster'ı da zevkle izlersiniz. Bu kadar da net konuştum. Bayağıdır böyle gaza gelmemiştim, iyi geldi.

İşin içine ufak tefek doğaüstü güçlerin katıldığı, hikikomori cinyıs bir hatunun, ilginç güçlere sahip nereden geldiği belli olmayan bir çocuğun ve Sherlokvari bir dedektifin bulunduğu anime daha ilk bölümden insanı içine çekiyor.


2030'lu yıllarda geçen hikaye, Boys Detective Club üyesi Kogorou Akechi'nin ne yaparsa bir türlü "ölemeyen" Yoshio Kobayashi ile tanışmasıyla başlıyor. Yoshio'nun doğaüstü güçlerini fark eden Akechi, bir yandan bu ilginç karakteri dedektif kulübüne katılmaya ikna etmeye çalışırken bir yandan da bir biri ardına gelen gizemli cinayetleri çözüyor.

Kendisiyle henüz yeni tanıştık, kurguya ne gibi bir etkisi var bilmiyoruz ancak, animeyle ilgili yapılan resmi açıklamada ikilimizin (Akechi ve Yoshio) diğer Boys Dedective Club üyeleriyle birlikte Fiend with Twenty Faces adlı seri katilin peşine düşeceği söyleniyor. Twenty Faces deyince benim aklıma Assasnation Classroom'daki korkunçlu abi gibi bir şey geldi açıkçası. Onun kadar karizmatik olursa tadından yenmez.



Bungou Stray Dogs bu sezon Osamu'nun dört yıl önceki hikayesiyle devam ederken, alternatif olarak dinamik ve güzle bir anime arayanlar için Trickster bire bir. İki benzer animenin aynı dönemlerde başlaması Trickster'ın eksisi olarak görülebilir ancak ilerleyen bölümlerde kurgu çok ayrı bir yöne doğru evrilebilir. Animenin yirmi dört bölüm sürecek olması da ayrı güzel. Hikayeyi on iki bölümde küt diye kestirip atmayacaklar demek oluyor.

Ben beğenerek izliyorum vallahi.



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam