-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 70: Kimi no Na wa. (Your Name)


Kimi no Na wa. (Your Name)
Süre: 106 dk.
Tür: Doğaüstü, okul hayatı, dram


Ay bugün benim doğum günüm! Bu nadide, müthiş, fevkaladenin fevkinde günde en az benim doğum günüm kadar müthiş bir anime tavsiye edeyim dedim ben de. Bir saat kırk altı dakikalık bir anime film olan Kimi no Na wa 2016 yapımı olmasına karşın şimdiden "efsane". Yok, yok abartmıyorum. Hatta Gelmiş Geçmiş En İyi Yirmi Anime Film listemde üçüncü sıraya koymuştum bu güzeller güzeli animeyi. My Anime List'te şu anda tüm zamanların en iyi animesi olarak gösteriliyor. Tabi o kadar da abartmamak lazım. MAL'de bu kadar öne çıkmasının sebebi filmi izleyenlerin vakit kaybetmeden koşup oy vermesi. Google'da "anime" diye aratınca bile ikinci sırada Kimi no Na wa çıkıyor. Sırf bu sebepten "yav neymiş bu animenin kerameti?" diye kendi kendinize sorup, konusu ilginizi çekmese bile izlemeye başlayabilirsiniz. Konusu türü ilginizi çekmemişse de önemli değil. Ortamlarda havanız olur " Yea evet izledim onu. Pek bana hitap etmiyor amncak iyi anime, ileride çok değerlenecek yeaa" filan dersiniz, havanız olur.


Henüz kırk üç yaşında olmasına rağmen dahiyane anime filmleriyle bilinen Makoto Shinkai'nin son filmi aynı zamanda uluslararası alanda en büyük başarı kazanan yapımı oldu. Byousoku 5 Centimeter, Kotonoha no Niwa, Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho gibi muhteşem filmlerin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını üstlenen Shinkai ikinci Miyazaki olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Ben kendisinin filmlerine biraz zor alışanlardanım. Ancak senseinin kendine ait bir stilinin olmasını takdir ediyorum. Senaryonun düştüğü, karakterlerin öne çıkamadığı noktalarda görselliğe "abanmasından" şikayet edilse de Shinkai son filmiyle tüm eleştirmenlerin sus pus oturmasına neden oldu. Diğer filmleri hakkında yaptığım incelemeleri okursanız, benim de bazı noktalarda kendisine laf ettiğimi görürsünüz (:

Kimi no Na wa'nın hikayesi

Kimi no Na wa, sabah uyandıklarında vücutlarının birbiriyle yer değiştirdiğini gören Mitsuha ve Taki'nin doğaüstü, spiritüel ve bilim-kurgusal (evet, kurgusal) hikayesini ele almakta.



Olay, gerçek hayatta mı yoksa rüyalarında mı yer değiştirdiklerini anlamayan, bir gün yer değiştirip diğer günler kendi bedenlerinde takılan bu iki liseli gencin hayatlarıyla ilgili gerçekleri (öyle aşk, sevgi, dram filan değil, gerçekte bir diğerinin kim olduğuyla ilgili realiteden bahsediyorum)

Biri kırsal kesimde, geleneklerine son derece bağlı bir ailede, diğeri Tokyo'da minik bir dairede babasıyla yaşayan bu iki gencin birbirlerinin yerine geçtiği, bir meteorun hızla dünyaya yaklaştığı ve zaman-mekan algısının tamamen birbirine karıştığı mükemmel bir hikaye izliyoruz bir buçuk saat boyunca. Güzel senaryonun üzerine bir de bir Shinkai klasiği lan muhteşem görseler eklenince ortaya günde birkaç öğün yesek doyamayacağımız bir şölen çıkıyor. Ben çoook beğendim!


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam