-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 98. Bölüm İnceleme




Tokyo Ghoul:re 97. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/10/tokyo-ghoulre-97-bolum-inceleme.html

Not not not not! Çook önemli bir ayrıntı hakkında bilgilendirmek istiyorum sizi; Nishiki'nin neden bunca zamandır Dr. Kanou'nun peşinde olduğu bu bölümle ortaya çıkmış oldu. Meğer Nishiki'nin insan sevgilisi -Tsukiyama'nın yemeye çalıştığı hani- Dr. Kanou'nun deneylerinde çalışmaya başlamış!

Bir sonraki arcta muhtemelen bizim Anteiku sakinlerinin yıllardır başından geçenleri de göreceğiz. Touka hastanede kimi ziyaret ediyordu hala bilmiyoruz misal.

Yemin ederim hayatım kafelerde geçiyor. Şöyle sağda solda beyaz bir bilgisayar açmış, çılgnlar gibi yazı yazan, Aysel Gürel'in küçüğüne benzer bir tip görürseniz, o benim işte. Oje filan sürüyorum artık o raddeye geldi. Ne yapayım? Özellikle Tokyo Ghoul'un çevirileri gecikmeye etmeye başlayına ben de işi gücü bırakıp inceleme yapmak durumunda kalıyorum. "Siz önden gidin ben bir iş halledeceğim" şeklinde. Kıymetinizi bilin valla. Bu arada Nişantaşı Starbucks'ta bozuk çikolata yedim. Samandıra'da 2.5'luk tavuk döner yemiş gibi hissediyorum kendimi. Ondan da yemişliğim çok. Nedense Teoman'ın Bu çığlık çığlığa martılaaaar" diye başlayan şarkısı geldi aklıma. Neyse efenim, öhöm.

Altı günlük saldırı bitti. Ben aylardır 20 Aralık'tayız. Yetti gari aaaay! Diye çığırıyordum, bitmesi iyi oldu.



Tam bir "Amon strikes back" bölümü izledik. Bildiğin Kaneki vol.2 olmuş da haberimiz yokmuş! Meğer bizim Kara Şovalye ghoulları lüpletiyormuş bunca zaman boyunca! Kaneki'nin ilk yamyamlğa başladığı zamanlardaki gibi kontrolünü kaybetti ve herkesi kelimenin tam anlamıyla dümdüz etti. Urie'nin Mutsuki takıntısı artık ayan beyan ortada. Mutsuki'de de Urie'nin otoritesine karşı büyük bir zaafiyet var. Eğer birinden biri ölmezse, Ishida sensei bu anormale yakın derecede takıntılı bağdan çok ilginç hikayeler yaratabilir. Ben olsam yaratırdım. Zaten ikilinin fanfictionları aldı başını gitti. Kaneki'yi onunla bununla shipleyenlerden çok Urie Mutsuki shipperları mevcut.


Amon'un suratnın kakujaya dönüştüğü kareler çok iğrenç. Kurona'nn midesinde konuşan pırttan bile daha iğrenç sahneler yaratmayı başarmış sensei. Ha iğrenç olması kötü bir şey mi, değil. Seinen olduğunu hissettiriyor hatta. aha da karanlık sahneler içerebilir Tokyo Ghoul:re hatta.

Teey tey! Biz biliriz Amon Bey o kontrolünü kaybetme anlarını. Sizden önce Knaeki Ken geçti bu yollardan. Hey gidi hey!!!



Kaneki'nin o ağlar halini görmek beni bir burdu, bir burdu. Ağzımda buruk -ve de bozuk- çikolata tadıyla kalakaldım vallahi. Neleeer neler oldu bitti Tokyo Ghoul evreninde o ünlü Amon-Kaneki sahnesinden sonra! Yaşlanıyoruz valla!

Amon sahneleri iyi güzel ancak olan son dört sayfada oldu! O neydi gııız? Bu arc bitti bildiğiniz! Bitmez dedik, bitmiyor dedik, bitti! Önümüzdeki arc King vs. King şeklinde olacak; bir taraftan Washuuları, Clownları ve V'yi elinde tutan Furuta, diğer taraftan One Eyed King Kaneki Ken.


Şimdi aklı karışmış olanlar olabilir. Yoshitoki Washuu CCG'nin başında olan isimdi ancak kimliği belirsiz biri tarafından (büyük ihtimalle V'nin şapkalı adamı veya Furuta için çalışan biri) öldürüldü. Biz Furuta'yı bu Yoshitoki'nin oğlu zannediyorduk. Meğer Yoshitoki ve Furuta kardeşmiş! CCG'nin Onursal Başkanı Tsuneyoshi Washuu her ikisinin de babasıymış! Bu da tabii şu an Furuta'yı Yoshitoki'nin oğlu, "Bubam getti bubaaam!" diye ağlayan Matsuri Washuu'dan üstün klıyor. Matsuri'nin amcasıymış Furuta. Karışık bir aile ağacı ancak olay tamamen Furuta'nın Clown ve V ile iş birliği yapıp diğer Washuu'ları devirmesinden ibaret. Kaneki'nin Arima'yı öldürmesi ise olaya tuz biber ekti tabii.


Beni bir süredir takip edenler, neredeyse on aydır "Furuta ile Kaneki taban tabana zıt, Ishida sensei bunu hem kurguyla hem de sembollerle gösteriyor" deyip duruyordum. İşin ilginci, Kaneki de Furuta da tarot kartlarında Asılan Adam olarak gösteriliyor. Ayrıca Touka'nın Kaneki'yi ararken Furuta'y arkadan Kaneki'yle karıştırdığnı sakııııın unutmayalım. Bir sonraki arcta bu bilgi çöt diye karşımıza çıkabilir.

100. bölüme yaklaşıyoruz bu arada. İnsan "Acaba son arc'a mı giriyoruz?" diye soruyor kendine. Ay ağzımdan yel alsın tü tü tü tüt ütü tü! TG biterse her hafta ben neye çıldırcağım? :(

Bu arada Amon ölmemiştir. Saiko öldürmemiştir, merak etmeyin siz.
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam