-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Kore Dizisi Önerisi: W


-W-
Tür: Macera, aksiyon, dram
Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Süresi. 60 dk.



Korelilerin (tabii ben "Koreli" derken her seferinde Güney Kore'nin sakinlerinden bahsediyorum. Gerek de yok hani ama ben yine de belirteyim) medyacılk alanındaki başarıları dille destan. K-pop adı verilen, Godizlla'dan hallice büyüklükte bir mahlukata da sahipler ayrıca. Bunun yanında bir de "Webtoon" dediğimiz manghwalar var ki bazıları en güzide Japon mangalarına taş çıkartır.

Eveet, Koreyi bu kadar övdükten sonra asıl konumuza geçiyorum; W.


Altı yıllık bloggerlık hayatımda ilk defa bir Kore dizisi önereceğim. Heyecan dorukta. Ancak W öyle bir dizi ki, "Amerikan dizilerinin kulu ve elçisiyim" diyenden "Japonlar dururken Koreliler ne ya?" diyene kadar herkesin beğeneceği kurgusuyla yediden yetmişe bizi kucaklıyor, bizlere "Hepimiiiiiizzz gardaaaaşııııııııııız" şeklinde şarkılar söyletip barış mesajları verdiriyor.



2016 yazında yayımlanmaya başlayan bu on altı bölümlük dizinin ana karakterleri bir manghwa çizeri, manghwa çizerinin ilginç, doktor kızı ve çizerin yarattığı manghwanın ana karakteri. Kulağa şimdiden ilginç geliyor, değil mi?

Alkolik, kendi kafasında yaşayan ve Kore'nin en ünlü manghwasnın, W'nin çizerinin kızı Oh-Yeon Joo otuz yaşında bir kalp cerrahıdır. Günlerden bir gün, babasının asistanlarından biri Oyuncu'yu -kızın adı böyle telaffuz ediliyor, aklımda da böyle kaldı- arar ve babasının kayıp olduğunu söyler. Babasının ortalarda olmamasına karşın bölümler editöre yollanmaya devam etmektedir. Babasının nerede olduğunu bulabilmek için bir ipucu arayan Oyuncu babasının çalışma odasına girer. Bu sırada ise babasının tabletinden uzanan bir el onu tabletin içine çeker ve olaylar gelişir.



Babasının yarattığı dünyanın "gerçek" olduğunu ve manghwa'nın ana karakteri Kang Cheol'ün, zamanında babasının ona çizdiği kaderi reddederek kendi iradesiyle manghwada yaşamaya başladığını öğrenen Oyuncu, kendini iki paralel dünyanın arasında sıkışmış bulur. Paralel evrenden, yani babasının yarattığı evrenden, çıkabilmek için gerekli olan şeyin "bölüm sonunu" getirmesi, bölüm sonunu getirebilmesi için ise ana karakteri şaşırtacak / afallatacak bir şey yapması gerektiğini ğrenen Oyuncu, bir anda bir manghwa karakteri oluverir. Bir yandan Kang Chul'un dünyasınn neden kendi başın ilerlemeye başladığını keşfetmeye çalışırken diğer yandan da kendi dünyasndaki dengeleri oturtmak zorunda kalır.

Ana karaktere göre ilerleyen ve ana karakter bir şey yapmadığı durumlarda zamanın hızlıca aktığı paralel evrenin içine girdikçe olayların çok daha karmaşık ve içinden çıkılmaz olduğunu gören Oyuncu, kurgunun içine daha da batar ve olaylar yüzsüz-tak amaçlı villainler ve uzay-zaman çizgisinde bir oraya bir buraya gelmelerle tam bir kaos halini alır.


Kurgu açısından "neredeyse" mükemmel olan W'yi ben ağzım açık izledim. Macera türünde bir kurgu hazırlayanlar için ders olarak okutulacak nitelikte bölümlerden oluşuyor. İzleriyicinin ilgisini her daim canlı tutma ve tansiyonu ayarlama konusunda bu kadar başarılı bir dizye / kitaba / filme / hikayeye uzun zamandır rastlamamıştım. Alt metni dolu ve asıl anlatmak istediği, Şeytanla anlaşan başarısız çizerin kendi kurgusunun kontrolünü kaybetmesi"  olan (komplo teorisi gibi geliyor, değil mi? Yok, Kore ile ilgili her şey bir yerden bu tarz konulara bağlanıyor) W yediden yetmişe herrrkesin zevkle -bazen de ağlayarak- izleyeceği müthiş bir dizi.

Ayrıca güçlü ve sempatik bir kadın karakterin protagonist olması diziyi birkaç tık daha öteye taşıyor. Manghwanın protagonisti Kang Cheol uzun boylu, zeki, yakışklı ve zengin iken kendi haline bir kız olan Oyuncu'nun dizinin ana karakteri olması çok, çok iyi düşünülmüş. Han Hyo-Joo zaten en sevdiğim Koreli aktrislerden biri. Dizideki oyuncular, oynadıklar karakterlere cuk oturmuş.

Yazar burada kısaca "İzleyin, gerisini boşverin" diyor.



QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam