-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) 87. Bölüm İnceleme




Shingeki no Kyojin 86. Bölüm İnceleme: http://www.sutunc.com/2016/10/shingeki-no-kyojin-attack-on-titan-86.html


İki bölüm övdüm ya, Isayama hemen ipleri koyverdi. Yine, anime uyarlamasında anca iki dakika sürebilecek olaylar sinsilesi içeren, 3210391203 sayfalık bir bölümle bir ay oyalayacak bizi sensei. Ben Isayama'nın editörü olsam delirirdim herhalde. Hikaye ilerlemiyor arkadaş. Bir atak yapıyor, sonrasında bekle altı ay bir şey olacak diye. Sayfalarca "Sizleri öldürmeli", "Sizi ldürmek çok eğelenceli", "Köpeklere yem ettim oh olsun" lafları döndü durdu ortada. Elimde olsa bir kaşık suda boğardım sense'yi, ciddiyim. Hikaye tam ivme kazanmışken yapılacak şey miydi bu? Neyse, ben gelişmelere yoğunlaşayım da sinirim geçsin biraz.


Zeke'nin ailesini ele verme psikolojisi tüm bölüm boyunca altı en iyi doldurulmuş hikayeye yönlendiriyordu bizi. Onun dışındakiler ise; bir OWL var, yani shifter titan, askerler onu arıyor. Zeke bu titan soyundan gelenleri ele veriyor. Askerler bu adamları adaya götürüp titana çeviriyor. Arada bir iki tanesini insan formunda bırakıp diğerlerine yem ediyor, kendi aralarında gülüp eğleniyorlar. Olay bu.


Timeline:

804: Grisha doğar.
807: Faye doğar.
815: Faye köpeklere yem edilir.
822: Grisha  Eldia Restorationist'ere katılır.
823: Grisha ve Dina evlenir.
825: Marley Ordusu için çocuk alımı başlar. Zeke o sırada 2 yaşındadır.
830: Zeke 7 yaşındayken ailesine ihanet eder. Grisha ve Dina Paradi Island'a yollanır. Shifter'a dönüşür.
835: Eren'in doğumu.
845: İlk duvarın yıkılması, Eren Grisha'yı yer.
850: Şimdi. Eren 15 yaşında Zeke 27.

Çok fazla olay olmamasına karşın, bu bölümde çok sayıda gönderme ve foreshadowing vardı. İlk başta, fark etmeyenler için Eren'in annesini öldüren The Similing Titan'ın Dina olduğunu söylemem gerek. Evet yanlış okumadınız, Eren'in annesi, Grisha'nın önceki karısı tarafından öldürüldü -ve yendi- Kadın kıskançlığına sembolik bir gönderme midir bilemiyorum tabii. Nasıl istiyorsanız öyle alabilirsiniz bu durumu. Keh keh keh.



Eren'in rüyalar görmesi pek hayra alamet değil. Isyama buradan kurguyu inanılmaz genişletebilir. Ancak bir yandan hikaye inandırıcılığını yitirmeye başlar. Eren, babasını yediği için mi anılarını görebilmekte diye soruyor insanlar forumlarda. Ben de böyle bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum açıkçası.  Eren'in bir şeyin "özü"ne sahip olabileceğine dair spekülasyonlar var. Onun da ilk insan soyundan geldiğine dair.

Kruger'in son ana kadar kendini göstermemesi, ancak asker adamın sözleriyle çıldırması bana pek inandırıcı gelmedi. OWL adı verilen bu shifter, yıllar boyu orduda casus olarak görev almış, neler neler görmüş. Durumu biraz daha zorlayabilirdi Isayama sensei gibi ancak daha da fazla durmak istememiş konunun üzerinde anlaşılan. Durmasın da zaten. İşlenecek dünya kadar konu var hala.


Benim en merak ettiğim,  aynı serum yalnızca Eldianlara değil, "insanlara" da uygulanırsa onların da titanlara dönüşüp dönüşmeyeceği. Bence dönüşecekler gayet. Ben Kruger'in yerinde olsaydım öyle yapardım.

Dediğim gibi, Eren'in olayları babasının gözünden görmesi pek hayra alamet değil. Sonraki bölümlerle bununla ilgili çok kurgu oluşturacak Isayama sensei. Kemerleri bağlamakta fayda var.

Mikasa'nın saçlar Tansu Çiller olmuş

Ayrıca belirteyim, hapishane sahnesinin de bir illüzyon olduğunu iddia denler de mevcut. Bir sonraki bölümde sensei'nin ortalığı biraz toparlaması lazım.

Yine de verdiği bilgiler ve bu bilgilerin ustaca hikayeye yedirilmiş olmasından ötürü bu bölüme puanım 10 üzerinden 8. Başka bir mangaka bu kadar yavaş ilerlese herhalde 6 verirdim ancak bu adam böyle, n'apalım böyle kabulleneceğiz.




QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam