-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Tokyo Ghoul:re 100. Bölüm İnceleme


Meeerhaba ghouldaşlaar!

Ishida Sensei'nin yepppyeni Kaneki çizimi


Neeeearaaaaa 100. bölüm oldu oh may gaaaad! Ben Kırklarda mı ellilerde mi ne yapmaya başlamıştım incelemeleri. Vaaayanassınıııı! O zaanlar Belçika'da yaşıyordum. Sonra Türkiye'ye döndüm. Şimdi İstanbul'da yaşıyorum filan... Hayatmda değişmeyen tek şey Tokyo Ghoul kaldı herhalde. Yedi yıldır kullandığım çantam bile yırtıldı geçen :(

Yüzüncü bölüm şeferine adeta karakter geçidi izledik. 99. bölümün açık atmosferi yerini yine :re'nin karanlık atmosferine bırakmış. Bende re'nin ilk başladığı, Haise ve ekibinin Nutcracker'ın peşinde olduğu dnemleri anımsattı. Shirazu'yu andım şöyle bir. Bir o eksikti zaten bölümde. Maşallah utanmasa sensei CCG'nin çaycısını da ekleyiverecekmiş kurguya. Bence eklemiştir de editör zorla çıkarttırmıştır "Aman İşida bey, n'apıyorsunuz?" diyerekten. 

Taaam bir geçiş bölümü olmuş. Arc sonrası tüm karakterlerin durumunu görmüş olduk. Ne tür duygular ve düşüneler içerisindeler, Kaneki ile olası bir karşılaşma sonunda ne yaparlar ne ederler onu az çok görmüş olduk.

Tokyo Ghoul'un hikayesinin bu yönde ilerleyeceğini, Kaneki'nin ghoulları ve insanları "Bütün dünyaa bize inansaaaa!" şeklinde bir araya toparlamaya kalkışacağını ben aylaaar öncesinden söylemiş, taraflar ikiye bölünürse kimlerin Kaneki'nin tarafında yer alacağını tartışmıştm bile. Valla ben de çok şaşkınım tahminlerimin harfi harfine tutmasına. Ancak tabii görünen köy klavuz istemez. Kaneki OEK olacaktı ve barşı sağlama yoluna gidecekti. Yıllardr öngöre öngöre bir hal olduğumuz arc'a gelmiş bulunmaktayız. Bu arc re'nin son arc'ı olabilir ve 44 bölüm sürebilir (TG 144 bölümdü) Sonrasında ise Tokyo Ghoul devam eder mi, orası meçhul. Benim istencim üçüncü bir sequel'in yaratılması ve Kaneki OEK iken yaşananların aktarılması yönünde. Onu da zaman gösterecek.


Şimdi rahat olalım, önümüzde en azından kırk dört koca bölümlük bir arc var. Bu da neredeyse bir yıl eder. 

Bu bölümde en çok göze çarpan, 85 bölüm incelemesinde de bahsettiğim, Matsuri Washuu'nun gey olması. Hatta transseksüel olup cross-dressing bile yapabilir. Benim tahminlerim kendisinin Koori Ui'ye karşı bir şeyler hissettiği yönündeydi (Ui, şu kaküllü çocuk. Bu bölümün başında da kendisini çelişkiler içerisinde ağlarken görüyoruz. Arima'ya yürekten bağlı Ui'nin hangi tarafı seçeceğini çok merak ediyorum) Ancak Matsuri "açk ve de seçik" şekilde gösterdiği üzre Urie'ye karşı takınıyla karışık bir takım duygular besliyor. Urie'nin ise aklı fikri Mutsuki'de. Mutsuki ise erkek görünümlü kadın. Buradan Urie'nin her türlü LGBT bireyini kendine çeken bir arkadaş olduğunu düşünebiliriz. 

Bu arada gerçekten Tumblr'a girmeyin. Her yer "Mutsurie" paylaşımı dolu. İkilinin arasında hep bir çekim vardı ancak Urie'nin "Bugün manto giymiş", "Mantolar güzel şeyler" vari saçma sapan düüşüncelerinden yola çıkarak Mutsuki ile shiplenmesi ortalığı coşturdu. Ancak bu shipping olayı Saiko'nun söylediği çok önemli bir şeyi gölgeliyor: "Mutsuki'nin üzerinde insan kanı kokusu var"



Bu da Mutsuki'nin ikinci kişiliğinin hala aktif olduğu ve insan yediğini gösteriyor. Benim eyyorlamam Urie ve Mutsukinin farkl kulvarlara ayrılp birbirleriyle savaşmaya başlayacakları yönünde. 

ÇOK ÜZÜLÜYORUM BEN YA :(


Furuta'yı kimse takmıyor ancak asıl Furuta'nn umurunda değil kimin ne dediği. Çooook seviyorum bu karakteri. Ortamı trollemek için yaratılmış adeta. Ben hala kendisinin Kaneki ile bir kan bağı bir şey ile yakını çıkmasını bekliyorum. Anne tarafından olmasınn da muhtemel olduğunu düşünüyorum. Kaneki'nin annesi bu deneylerde kullanılan bir kadındır misal, insandır. Gardens'tan kaçmıştır ve Kaneki'yi doğurmuştur filan. Olamaz mı? Daha önce defalarca söyledim ama yine tekrar edeyim, Furuta Kaneki'den 9 ay 10 gün daha büyük. Bu bir tesadüf de olaiblir, bilerek koyulmuş bir şey de. Bunu ben sormuştum Sui Ishida'ya aylar önce. Cevap vermedi. Sümüğümü atmam artık ya. Hiç cevap vermiyor haspam. Pışıııııııııııııııııık!

Suzuya şimdi asarım keserim diyor ancak Kaneki'ye bir şey yapacağını zannetmiyorum Tabii diğer Black Goat üyeleri için geçerli değil bu. Geri kalanı lime lime eder.



Ben sensei'nin Urie saplantısının nerelere varacağını merak ediyordum ne zamandır. Artık CCG hikayesi iyice üzerinden dönmeye başladı. Bilmiyorum sensei farkında mı ancak Kaneki'de yapmadığı içsel diyaloglrı Urie'ye yaptırıyor. İlk başlarda bunun Urie'nin fazla konuşmayan bir tip olduğundan dolayı olduğunu düşünmüştüm ancak işin aslı başka; sensei bayağı bayağ bu karakterin içine giriyor, onun ağzından konuşuyor, o çocuğa -Urie'ye- düşünceler ürettiriyor. Bu nedenle de karakter gelişiyor. Söylediğiyle düşündüğü aynı şeyler değil Urie'nin. Matsuri'nin takıntısı, Qs'in lideri olması ve Mutsuki'ye verdiği değer onun ileriki bölümlerde çok daha önemli yerlerde olacağını gösteriyor. Aralarınızdan bazıları sevmiyor Urie'yi, biliyorum -yorumlarınızı okuyorum hep- ancak senseinin Urie ile planları var. Kaneki-Furuta-Urie bu üçü de çekirdekte benzer -amaç, düşünce şekli olarak- , görünüşte ise birbirinden oldukça farklı üç karakter. Urie bu üçlü arasındaki tek Alfa erkek. Tokyo Ghoul serisindeki Alfa eksikliğini tamamlaması açısından olması şart. TG'de Amon vardı, onun da clkını çıkarttı sensei. İşin komiği, erkeklerin hepsinin çürük çarık olmasına karşın -Arima dahil- hikaye Alfa kadın dolu. Eto, Rize, Akira ve arkadan yetişen Touka ile Alfalar geçidi yaşatıyor bize her seferinde.

Takizawa da Akira'nın başında bekliyor, görmedik sanmasın. 




QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam