-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 76: Kuroshitsuji (Black Butler)




Kuroshitsuji (Black Butler)
Tür: Shounen, aksiyon, komedi,  doğaüstü, tarih
Bölüm Sayısı: 24



"Sakamoto desu ga?"'yı öneririm de dünyanın en becerikli, en mütevazi, en havalı, en yakışıklı , en en en en uşağı Sebastian'ı nasıl unuturum?! Bu ayıbımı hemmen örtüyorum ve incelememe başlıyorum;

DIT DIRI DIII DI DIIIIIIT!

Mangası da hala devam etmekte olan Kuroshitsuji, yani Black Butler Viktorya Dönemi İngilteresi'nde geçmekte. Ana karakterimiz Ciel Phantomville'in hikayesi ise biraz buruk.


İngiltere'nin en köklü ailelerinden birine mensup olan Ciel'in anne ve babası şaibeli bir şekilde ölür. Anne ve babasının intikamını almak isteyen küçük Ciel, çareyi Şeytan ile anlaşma yapmakta bulur. Şeytan dediğimiz, Sebastian'ın ta kendisidir. Ailesinin katillerini bulmak amacıyla ruhunu satan Ciel bir yandan da İngiltere Kraliçesi'nin ona verdiği gizemli görevleri yerine getirmeye başlar.

Biraz doğa üstü, biraz da Shelrock Holmes karışımı kurgusu ve karanlık atmosferini -arada sırada da olsa- dağıtan renkli karakterleriyle Kuroshitsuji tam dengede bir anime. Ne çok duygusal, ne çok karamsar, ne de çok laubali. Hele birkaç bölüm sonra şeytan meytan demeden Sebastian'a karşı derin bir sevgi beslediğinizi fark etmeye başlıyorsunuz.



Mangası, anime uyarlaması, uyarlamasının ikinci sezonu, ve OVAlarının yanı sıra bir de oldukça başarılı -diğer Japon live actionlarıyla karşılaştırırsak bir başyapıt bile diyebiliriz- bir live action filmi de olan Kuroshitsuji'yi dedektiflik hikayeleri sevenler kaçırmasın derim.


QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam