-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 77: Sword Art Online




Geçen gün Tivitır'da "Hangi anime olsun bu sefer?" diye sorarak mikrofonu size yönelttim. Maşallah hiç geri durmadınız "Onu yap ama öbürünü de yap" diyerekten. Daha öncesinde, mayıs ayları gibi bir yoklama yapmıştım. Ee kamuoyunu dikkate almak gerekli. Bu seferkinde de en çok oyu alan iki anime Sword Art Online ve Naruto oldu. Genelde çok bilinen animeleri yapmamaya özen gösteriyorum ancak tabii bu arkadaşların da külliyatta olmaları gerekli. O nedenle ben yavaş yavaş yapacağım bu incelemeleri. Geçen seferden Mushishi sözü vermiştim misal. Sekiz ay geçmiş hala yapacağım. Hey gidi hey. Hatırlatın arada çok istiyorsanız, ben size "He yaparım" diyorum iki saniye sonra unutuyorum. Yılbaşında bence bana havuç ve balık yağı hediye edin, hafızam güçlensin :(

Sword Art Online benim en sevdiğim animelerden biri değil. Aksine, biraz tepkiliyim. Bu kadar iyi bir fikrin altının çok daha iyi bir hikayeyle doldurulması gerektiği kanısındayım. Bu haliyle bu kadar popüler olan ve yapımcılarının tam bir altın yumurtlayan tavuk olduğu için sürekli yeni bir film, oyun, ürün vs. çıkarttığı SAO Gen Urobuchi gibi bir dahinin elinde yirmi otuz yıl sonra da konuşulacak, hakında makaleler yazlacak bir efsaneye dönüşebilirdi. O nedenle sevmiyorum. Aynı "Sana kızıyorum ama sevgimden, sevgimdeeen" hesabı.

Konu ise kısaca şöyle:

2022 yılında, Sword Art Online adı verilen bir sanal gerçeklik oyununun içinde buluruz kendimizi bu animede. Nerve Gear adı verilen, kaska benzeyen ve kullanıcıların yapay bir paralel evrene geçmelerini sağlayan aleti kullanan beta testerlar, oyunun içinde oldukları sırada SAO'nun yaratıcısı Akihiko Kayaba tarafından Aincrad adı verilen görsel dünyaya  hapsedilirler. Kayaba, oyundan çıkmalarının tek yolunun 100. katta bulunan canavarı yenmek olduğunu söyler.


Aincrad'dan çıkmanın tek yolu, diğer oyuncularla anlaşmak ve iş birliği yapmaktır. Kendini Asuna Yuuki'nin başı çektiği, Aincrad'dan kaçmak için elinden geleni yapan grubun içinde bulan protagonistimiz Kirito (Kazuya Kirigara) -birçoğu hiç de arkadaş canlısı olmayan- diğer oyuncularla birlikte bu görsel cehennemden çıkmanın ve Kayaba'nın gerçek kimliğini ortaya çıkartmanın yollarını arar.

Tabii Sword Art Online evreni bu hikayeyle sınırlı kalmıyor. OVA'ları, video oyunları, visual ve light novelları ve filmleriyle sürekli genişleyen SAO evreni 2010'ların tartışmasız en geniş ve en başarılı kurgularından biri. Ticari anlamda da ayrıca dehşet kar ettiğini buradan söylemeliyim. Hep şu Asuna waifu yastığı alıp duran gençler yüzünden slkdflaskdfjasld.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam