-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Anime / Manga Önerileri 78: Yojouhan Shinwa Taikei (The Tatami Galaxy)


Yojouhan Shinwa Taikei

Bölüm Sayısı: 11
Tür: Gizem, Psikolojik, Romantik


Sizin istediğiniz animeleri önereceğim dedim, dedim de işte içim kurtlandı dayanamadım yine kendi bildiğimi okudum. Ama Youjouhan Shinwa Taikei'yi önermediğimi görünce "AY NAYIR NOLAMAAAZ!" dedim. Böylece bu beybilitoş anime 2017 yılının tarafımdan ilk önerileni oldu.

Önceden söyleyeyim; bu animeyi anlama biraz zor. Yaaani kafa dağıtmak için izlenecek bir şey değil. Yav ya da tam tersi, tam da kafanızı dağıtacak, binbir parçaya bölecek türden bir anime. Renk cümbüşü içerisinde hızlı hızlı akan konuşmalara yetişmek marifet istiyor. Benim geçen yıl önerdiğim cüzeller cüzelu anime film Mind Game'i izlemiş olanlar YST'yi de yadsımazlar sanıyorum. Zira ikisinin de yönetmeni çılgın çılgın işlere imza atan Yuasa Masaaki.


Efenim bir İngilizce gurusu olmama rağmen -öehehehehehehe- ben bile yetişememiştim alt yazılarına bu animenin. Türkçe altyazılısı var neyse ki, çeviren arkadaş kimse sabrından ötürü kendisini tebrik etmek istiyorum. İçinde bu kadar nefessiz, duraksız, dümdüz konuşmayı içeren bir animeyi çevirmek büyük bir sebat, istek, şevk, cesaret, tutku, azim, kararlılık, direşme, benbunuyaparımcılık, benbunuyaparımuleynnncilik ürünü. Ne yağlayıp balladım oh oh :O O kadar da değil gözünüz korkmasın. Ben çok seviyorum YST'yi.



Bilen bilir, sıkı bir Madhouse fanıyım. O stüdyodan babam çıksa izlerim. Elidnen Death Note, Kiseijuu sei no Kakuritsu, Monster, One Punch Man geçmiş olan bu stüdyo yine şaşırtmıyor ve üzerinizde iz bırakacak bir animeye daha imza atıyor.

Shimogamo Shrine Konuyu da açıklayıp noktayı koyayım:

Günlerden bir gün, içine kapanık bir üniversite üçüncü sınıf öğrencisi, Shimogamo Tapınağı'nın önündeki bir satıcıda ramen yerken kendini Çöpçatanlık Tanrısı olarak tanıtan bir adamla karşılaşır. Adam, -hikay boyunca ismini bilmediğimiz- Watashi'ye, yıllardır platonik hisler beslediği Atashi ile aralarını yapacağını söyler.

Üniversite yıllarını patlıcan kafalı haylaz arkadaşı Ozu ile -bizdeki her halta burnunu sokan kanka Ozi'nin Japon versiyonu gibi düşünün- çiftleri birbirinden ayırmakla geçmiş olan Watashi kaçırdığı fırsatları düşünür ve geçmişe özlem duyar. Tam bu sırada zaman geriye doğru sarar ve loser kahramanımız bir anda kendini üniversite birinci sınıfta bulur. 
QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam