-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

"Sıkı Bir Anime İzleyicisiyim" Diyebilmek İçin Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Anime





Anime gruplarında SAO ve SNK postları görmekten bıktınız mı?

Anime izlemeye yeni başladınız ve işi başından sıkı tutmak mı istiyorsunuz?

Yaşnız ilerledi ve "atık şu anime külliyatını bir öğreneyim" mi diyorsunuz?

Dıt dırı dııı dı dııııt!!!

İşteeeeee Su Tunç'tan bir amme hizmeti daha!

Koskoca bir tarih 10 animeye indirgenemez ancak yine de günümüz anime ve mangalarının feyz aldığı, sık sık göndermeler yaptığı animeleri derleyeyim dedim. Hem de böylece hele ki orta okul veya lise öğrencisiyseniz ortamlarda havanız olur. "Ağğbi o anime 1990 yapımı ABC animesine gönderme yapıyor yeaaa. İzlediniz mi ABC'yi? Çok kral animedir ama maalesef bizim nesil bilmiyor işte. Varsa yoksa SAO, Naruto, Re: Zero filan yeaaa" dersiniz.

Sırrınız benimle güvende, hşşşşttttttt ^.^





10) Kiseijuu sei no Kakuritsu (Parazyte the Maxim) 



Mangası 1988-1995 yılları arasında yayımlanan, Tokyo Ghoul ve Shingeki no Kyojin tam anlamıyla "patladıktan" sonra ise 2014 yılında anime uyarlaması yapılan Kiseijuu'yu, özellikle bahsettiğim iki mangayı takip ediyorsanız eğer Kiseijuu'yu mutlaka ama mutlaka okuyun / izleyin derim ^.^



9) Ghost in the Shell




Başrolünde Scarlett Johansson'un oynadığı Hollywood versiyonuyla yeniden gündeme oturan Ghost in the Shell benim canım, ciğerim. Kaptan Motoko Kusanagi benim bebeğim, bebeğim <3 <3

The Matrix'e ilham veren Masamune Shirow imzalı bu başyapıtın benim bile sırasını bazen karıştırdığım filmleri, dizisi, prequelleri ve sequelleri, doujounshileri, oları buları şuları dolu.

1995 yapımı ilk filminden başlayarak bu evrene balıklama dalın derim ben.

Motoko Kusanagi'nin askerleriyiz <3 <3 <3




8) Neon Genesis Evangelion


Listelerime daha önce göz gezdirmiş olanlar Neon Genesis Evangelion'a mutlaka aşinadır. Hideaki Anno'nun ilk filmi 1995 yılında gösterime giren efsanesini izlemeden mecha ve bilim kurgu animeleri külliyatını tamamlamış sayılmazsınız, benden söylemesi (:


7) Lupin III


Arsen Lupin ismini duymamış olanınız var mııı? ("Ülker çikolatalı gofret sevmeyen var mı?" tonunda okursanız çok müteşekkir olurum efenim) Monkey Punch tarafından 1967 yılında Weekly Manga Action'da yayımlanmaya başlayan bu baş yapıtı okumadan / izlemeden olmaz, olamaz.



6) Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan



1994-1999 yılları arasında Weekly Shounen Jump'ta yayımlanan Nobuhiro Wasuki imzalı Rurouni Kenshin, apayrı bir liste açılması gereken Chanbara (Samuray) türündeki müthiş kurgulardan yalnızca biri.



5) Dragon Ball


Söze gerek var mı? ^.^


4) Mobile Suit Gundam


Mecha ve bilim kurgu deyince akla hala genişlemekte olan evreniyle Mobile Suit Gundam geliyor. 80'li ve 90'lı yıllarda ortalıkta fırtına gibi esen mecha animelerinin en bilineni olan Mobile Suit Gundam evrenine bir girin bakın. Gerisi geliyor zaten ^^


3) Kaze no Tani no Nausicaa


Kaze no Tani'yi koydum diye diğer Miyazaki eserlerine ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum. Siz en iyisi Hayao Miyazaki imzalı her şeyi izleyin, kafanız rahat olsun.


2) Astro Boy
Osamu Tezuka'nın efsanevi Astro Boyu  mutlaka -ama mutlaka- okunmalı / izlenmeli. İkinci Dünya Savaşı sonrası yerle bir olan Japonya'nın hezimete uğrayan ve hem toplumsal hem de bireysel olarak çok büyük bunalımlar geçiren halkının tezahürü Astro Boy. 1952 yılında yayımlanmaya başlayan bu efsane kurgu ile  "insan üstü güçlere sahip yarı-insan yarı-robot kahramanlar" devrini açan Japonlar bu şekilde insan oğlunun sınırlarını zorlamak konusundaki kararlılıklarıyla ülkelerini sıfır noktasından başlayarak yeniden inşa edebilecek gücü buluyor. 



1) Akira




Veeeee karşınızda Akira! Katsuhiro Otomo imzalı, 1982 yılında yayımlanmaya başlamış olan Akira, 1982'de meydana gelen ve tüm Tokyo'yu yerle bir eden bir nükleer patlama ile start alır. Hikaye ise III. Dünya Savaşı'nı başlatan bu olaydan sonra Neo-Tokyo adını alan şehirde, 2020 Neo-Tokyo Olimpiyatları düzenlendiği zamanda geçmektedir.

Japonların 2020 Olimpiyatlarını bu denli istemesi sizce tesadüf mü? NAAAAAAAYN!




QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam