-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Pembe, Kırmızı, Mavi... Animelerde Hangi Renk Saç Neyi Temsil Ediyor?






Eveet, kış kış diye başınızın eti yedim, kışın battaniye altına girip izlemelik animeleri sıraladım ettim, şimdi de sıra geldi ayların en dengesizine, bipolarına; Mart'a!

Sıcak soğuk derken en de hasta oldum :/ Ama bu tabii ki de blog yazılarımı yazmama engel teşkil etmiyor! Artık blog yazdığım saçma sapan yerleri fotoğraflayıp yazılarıma eklemeye karar verdim. Arabada yazdığım bile oldu çünkü.

Bugünün konusu biraz değişik. Efendime söyleyeyim biraz daha anime dünyasına giriş yapalım, alt metinleri de öğrenelim istiyorum. Bu nedenle de işin ev cavcaklısından başlayayım dedim; saç renklerinden <3 <3 <3

Özellikle shounen ve shoujo türü animelerde rastladığımız rengarenk saçların her birinin belirli karakter özelliklerini temsil ettiğini biliyor muydunuz? Aralarda tabii ki istisnalar oluyor ancak genel olarak saç renkleri kahramanlarımızın karakterlerine göre renklendiriliyor. Tabii bunu gerçeğe daha yakın konular işleyen seinen ve josei türü animeler için söylemek pek de doğru olmaz. Ancak bir animede renkli saçtan geçilmiyorsa bilin ki altında bir şey var bunun.

Haydi başlayalım!

Siyah

anime karakterleri siyah saçlı


Gizemli, kendinden emin, geleneksel, ne düşündüğünü çözmenin zor olduğu karakterler genellikle siyah saçlıdır. Ancak yukarıda da dediğim gibi doğal saç renklerini genellemek biraz zor çünkü Japonların sahip olduğu saç rengi de siyah. Bu nedenle herhangi bir "doğal" karakter de siyah saç rengine sahip olabilir.

Beyaz



Vuhuu! Altından ne çıkacağının belli olmadığı, sivri zekalı, kendini beğenen, dik duruşlu karakterlerin rengidir beyaz.

Kahverengi 



Klasik saç rengimiz. Bu saç rengine sahip olan karakterler herhalde anime evreninin en "normalleri" olarak adlandırılabilir. Sıcakkanlı, akıllı, insanlarla ilişkileri iyi olan karakterlerdir. Ancak doğal bir saç rengi olduğu için istisnaları da olabilir.


Sarı



Tatlı, içi iyilikle dolu karakterlerin saç rengi. Genellikle bu saç rengine sahip hatunlar baş kahramanın aşık olduğu, içten içte sevip de söyleyemediği kızlar olur. Bir de yabancılar hep bu saç rengindedir. Japonlarda yabancı zaten sarışın Avrupalı demek.

Erkeklerde ise daha muzip, sakar karakterler bu saç rengine sahip olur.



Kırmızı


Tutkulu, anında parlayıveren, çabuk sinirlenen karakterlerin rengi.

Turuncu



Sarı ve kırmızının karışımı olan bu arkadaşlar genellikle çok hareketli ve zıpçıktı olur. Güvenilir ve kararlıdırlar. Öfkelerine yenilebilirler. Erkekleri sarı saçlı erkeklerden aldıkları muziplik-sakarlık durumunu devam ettirir.

Yeşil



Doğanın rengi olan yeşil sa rengine sahip karakterler sakin olur. Ancak saman altından su götürebilirler. Kırmızı ve turuncu gibi fevri olmadıklarından iki yüzlü olabilir, çifte ajanlık yapabilirler.

Mavi



Soğuk, sessiz, acımasız karakterlerin rengi. Kuuderelerin de rengidir aynı zamanda. Soğuk mizaçlarına rağmen içten içe sevgiye açtırlar.

Mor



Dominant, kafasına estiğini yapan, keyiflerini pek bir şeyin kaçıramadığı karakterlerin rengidir mor.

Pembe



Geldik en alengirli renge. Pembe, her ne kadar kawaii, sevimli mi sevimli görünseler de kazın ayağı hiç de öyle değildir. Pembe renk saçlı hatunlar arasında içi dışı bir olanlar da vardır tabii yok değil ancak geneli oldukça tehlikelidir. Nerede pembe görüyorsanız orada durun bir iki dakika düşünün derim ben. Elfen Lied'in Lucy'si, Mirai Nikki'nin Yuno'su da pembe saçlı sonuçta

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam