-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Kore Dizi Önerisi: Goblin The Lonely and Great God




Goblin: The Lonely and Great God (Sseulsseulhago Chalranhashin Dokkaebi)


Güney Kore taraflarından muhteşem bir dizi geldi! 2 Aralık 2016- 21 Ocak 2017 tarihleri arasında yayımlanan ve 16 bölüm süren bu macera ve –tabii ki de- aşk dolu bu dizi ilaç gibi gelecek.

Goblin ve Azrail ev arkadaşı olsalar ne olurdu?
Hikâye Uzak Doğu eserlerini az çok bilenlerin pek bir aşina olduğu şekilde, günümüzden 800 yıl kadar önce halk tarafından çok sevilen bir savaşçı ve ailesinin haksızlığa uğrayarak kral tarafından öldürülmesiyle başlar.



Kim Shin adındaki savaşçı, halkın ölümüne üzüntüsü sebebiyle Tanrı tarafından dünyaya geri gönderilir. Ancak Kim Shin artık bir insan değil, Korelilerin halk hikâyelerinin şaşmaz yaratığı, Goblin-Cin benzeri bir varlık olan Dokkaebi’dir. Dokkaebi pek bilinmediği için de uluslararası çevirilerde Goblin olarak geçmekte olduğunu da belirteyim.


Böğrünü delip geçen kendi kılıcıyla 800 yıl boyunca yaşamak zorunda kalan Kim Shin’i bu sonsuz yaşam ıstırabından kurtaracak olan tek şey bir “insan gelin”dir.
Kim Shin’e yüz yıllar boyu hizmet eden ailenin son üyesi, zıpır Yoo Deok-hwa (BtoB üyesi Yook Sung-jae tarafından canlandırılmakta) Shin’in Fransa’ya gideceğini duyunca malikaneyi boş kalmasın diye –eh tabii işin içine para da girince- kiraya verir. Ancak kiraya verdiği kişinin Azrail olduğunun farkında değildir.



Kim Shin, yıllar önce kurtardığı, şimdi 18 yaşında ve gelini olma şansı olan Ji Eun-tak ile tanışınca Fransa’ya gitmekten vaz geçer. Böylece bu üç adam aynı evde “ilginç” bir şekilde yaşamaya başlar.
Son bölümü genel ölçekte %18 reyting alan ve Güney Kore’de tüm zamanların en çok izlenen ikinci dizisi olan bu güzeller güzeli dramayı kaçırmayın derim.

QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam