-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Boxedwidth

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Medya ve Onur Savaşları: Pinocchio




Ortalık Güney Kore dramalarından geçilmiyor. Bu sebepten aralarından en iyilerini cımbızla çekip sizinle paylaşmaya çalışıyorum.

Sağlam bir kurgu, temposunu yitirmeyen bir hikaye ve iyi oyunculuklar arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Özellikle de kurgu ve alt metin konusunda Pinocchio muadil K dramaların arasından hoop diye sıyrılıveriyor.



Pinocchio evreninde bizimkinde olmayan bir hastalık var; adı üzerinde, Pinocchio.

Bu hastalığa sahip olan  kişiler yalan söylediklerinde hıçkırmaya başlıyor. Hikayemiz ise Pinocchio hastası bir kız ve yine Pinocchio hastası bir kişinin verdiği yanlış ifade yüzünden hayatı kararan genç bir çocuğun etrafında dönüyor.



Hikaye ise şöyle;

Ha-Myeong (Lee Jong Suk) annesi, itfaiyeci babası ve ağabeyiyle mutlu bir hayat sürmektedir. Ta ki bir fabrikada çıkan yangına kadar. İki işçinin neden olduğu yangında yanlış yönlendirme sonucu Ha Myeong'un babası ekibiyle birlikte alevlere dalar ve ekip yangına yenik düşer. Ha Myeong'un babasının da aynı olayda öldüğü düşünülürken bir Pinocchio hastasının iddiası tüm seyri tersine çevirir; şahıs, Ha Myeong'un babasının yaşadığını, onu bir sokakta gördüğünü, yalan söyleseydi hıçkırmaya başlayacağını anlatır. Bu iddia üzerine tüm medya kuruluşları Ha Myeong'un babasını kötülemeye başlarlar. Aralarından bir tanesi, ünlü muhabir Song Cha-Ok hikayeyi dallandırıp budaklandırır ve Ha Myeong'un ailesini evden dışarı çıkamayacak kadar zor duruma sokar.


Ağabeyi evden kaçan, annesi onunla birlikte kayalardan atlayarak intihar eden Ha Myeong bir gün bir balıkçı tarafından bulunur ve evlat edinilir. Artık adı Choi Dal Po olan Ha Myeong'un bir de üvey yeğeni vardır, Choi In Ha (Park Shin Ye). Pinocchio hastası olan Choi In Ha'nın annesinin, ailesini uçuruma sürükleyen muhabir Song Cha Ok olduğunu öğrenen Ha Myeong, bir gün kendi yöntemleriyle Cha Ok'tan intikam almaya yemin eder.

İki rakip kanalda muhabir olarak işe başlayan Choi Dal Po ve Choi In Ha arasındaki tatlı-sert gerilim, medya savaşlarının son derece realist bir şekilde ele alınması ve Choi Dal Po'nun ağabeyinin karanlık yüzü bu karmaşık kurgulu diziyi çok daha güzel yapan ayrıntılardan yalnızca birkaçı.















QuickEdit

You Might Also Like

Hiç yorum yok

Infinyteam